3 Aylık Kedi Çiftleşir Mi?

jully_7
jully_7

259 Puan

Merhaba
Çalıştığım yerde baktığım 3 aylık yavru dişi bir sokak kedim var. Bulunduğu yere başka kediler de girip çıkabiliyor. Tesadüfen erkek bir kedinin ensesinden yakalayıp çiftleşmeye çalıştığını gördüm,yavru bi şekilde kaçtı.Sürekli peşinde dolanıp poposunu koklayıp, tüylerini yalıyor. Yavru kedi kızgınlıkta olmasa bile kaçamazsa çiftleşme olur mu? Çiftleşmesi yavru kediye ne gibi zararlar verir?
( Not : Şu an bulunduğu yerin girişini kapattım )

2 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Şöyle ki boyut farkından dolayı zaten çiftleşmenin başarıyla gerçekleşmesi çok zordur.
Ek olarak by yaşta döllenme yaşanıyor mu bilmiyorum daha bilgili arkadaşlara bırakıyorum ama kesinlikle ve kesinlikle müsaade etmeyin buna.
3 aylık bir kedi pasif kalacağından kendini yeterince savunamaz bir yerden sonra.
Hatta bunu insani açıdan maalesef taciz olarak nitelendiriyoruz.
Yavrucak karşı koyamayabilir ve bu durum sürekli devam ederse psikolojik açıdan sağlığı bozulabilir.
Bu kadar küçük bir kedi kısırlaştırılamayacağı için bir süre korumaya devam edin.
Erkek kediler,dişilere söz geçiremediğinde ya da etrafta çiftleşecek dişi kedi bulamadığında böyle savunmasız yavrulara sarıyorlar maalesef.

Durukj
Durukj

5768

Bu durumu bütün kızgınlığa girmiş sokak kedilerinde gördüm çiftleşecek dişi kedi bulamadıkları için yavru kedilerle zorla çiftleşmeye çalışıyorlar benim beslediğim yavru kedilerleden birinde travma oldu 9 aylık olmasına rağmen yaşlı korkak bir kedi gibi davranıyor hiç oyun oynamıyor bütün kedilerden korkuyor tabi her kedide olmaya bilir yani bunun yapılmasına pek izin vermememizi öneririm bazı kediler çok hassas olabilirler psikolojik olarak zarar görebilir kedi fiziksel olarak ise neşesini tutarken çok acıyabilir o ısırışları benim beslediğim kedide yaralar oluşmuştu artık neyse ki ben o kediyi sahiplendim.çiftleşemw olabileceğini düşünmüyorum pek ama olabilir de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR