Ankara'da Kısırlaştırma Operasyonu İçin Veteriner Önerisi Olan Var Mı?

Arietta
Arietta

1188 Puan

İyi geceler, bu ay içerisinde dişi kedimi kısırlaştıracağım. Bir buçuk yaş civarında, birkaç aydır benimleydi. Dişi kedilerde bu operasyon daha çetrefilliymiş diye okudum. Kedimin de bunu en rahat şekilde atlatmasını istediğimden güvenilir bir veteriner arayışındayım. Ankara'da önerisi olan var mı? Ücret bilgisi de bildiğiniz kadarıyla verirseniz ("ben kedimi şu şekilde, şu zamanda, şu kadara kısırlaştırıldım, memnunum" vs.) güzel bir ayrıntı olur.

8 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Merhabalar, 1 Temmuz itibariyle fiyatlar artacak deniliyordu, şu an yükseldi mi haberim yok ancak biz 5 ay önce dişi kedimizi kısırlaştırdık ve memnun kaldık. Bununla ilgili o zamanki ücretlendirmeler dahilinde yaşadıklarımız ve yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalışayım.


Öncelikle hangi kliniğe giderseniz gidin dişi kedi için kısırlaştırmada en dikkat edilmesi gereken konu: ovaryum kalıntısı bırakılmaması, Hekim'in yeterli tecrübelilikte olması, dikkatle ve yaptığı işi önemseyerek yapması gerektiği. Yoksa kısırlaştırıldığı halde hiç kısırlaştırılmamış gibi yeniden kızgınlığa giriyor, tekrar anestezi alıp tekrar ameliyat edilmesi gerekiyor. Bunun olmaması lazım o yüzden cidden kılı kırk yarmak gerekiyor bu konuda, dişi kedilerin ameliyatı tam ameliyat şeklinde olduğu için çok önemli çünkü içerden organları alınıyor, erkek kedilerde dışarda olduğu için onlarınki ameliyat dahi değil, aynı gün koşup oynuyorlar bile. 🙂


Kısırlaştırma çok korktuğum bir konuydu, yaptırıp yaptırmamakta bile kararsızdım ama diğer taraftan da anestezi riski her zaman var olduğu halde sağlığı için bunu göze alıp yaptırmak zorundaydım. O yüzden olabildiğince çok araştırma yaptım, gaz anestezi ile yapan klinik de pek yoktu yakınımızda aksilik ve aşı için gittiğimiz kliniğin diğer şubesinde gaz anestezi olduğunu öğrenince orayı tercih ettik.


Operasyondan 12 saat önce mama ve suyu kesiyorsunuz.


Dişi kedi için katı anestezi ile kısırlaştırma 2500₺, gaz anestezi ile 3500₺. Antibiyotik ve ne olur ne olmaz diye 24 saat yoğun bakımda yatış dahil. Kısırlaştırmadan önce Hemogram ve Biyokimya baktırdık sonuçlar normal çıktıktan sonra ameliyata alındı, siz de kesinlikle baktırmalısınız, sonuçta bu bir ameliyat olduğu için hayati önem taşıyor, ücretten önce kesinlikle can önemsenmeli, anesteziyi kaldıramayabilir. Yada değerlerinde bir sorun varsa tedavi uygulayıp operasyonu başka bir tarihe alıyorlar, çok önemli. En basitinden bağışıklığı düşükse yapılamaz, organlarda sorun varsa yapılamaz. (Biyokimya 8 li parametre 1200₺, 16 lı parametre 2400₺ - Hemogram 300₺ idi.)


Gaz anestezi de riski çok daha aza indiriyor, daha rahat atlatıyor çabuk ayılıyor, kusma daha az yaşanıyor, bu yüzden çok büyük önem taşıyor. Biz de gaz anesteziyi tercih ettik zaten istediğimiz de en başından beri gaz anesteziydi dediğim gibi. Gaz anestezi ile yapılmasına rağmen kızım 3 gün boyunca baygın gibi uyudu hem ağrıdan hem yorgunluktan, hiç huyu değildir halbuki öyle uyumak normalde, düşünün vücudunu ne kadar zorladığını.


Diğer bir konu da estetik dikiş, bu da çok önemli, olur ya yakalığı çıkarıp yalasa bile dikişlerin açılmaması için. Bandaj atılması yerine yakalık tercih edin derim, açık yara daha çabuk iyileşir. Ara ara çıkarırsınız sizin gözetiminizde iken, tuvaletten çıktıktan sonra poposunu silmelisiniz yakalık çıkana kadar. Bizimki canı acıyacak diye korkusundan 3.günün sonunda ancak kakasını yapabilmişti. 😢 O da benim kuma birçok kez bırakmalarımla. Estetik dikiş ile yapıldığında dikişler içerden olduğu için yakalık takmayabiliyorlar ama ben yine de ne olur ne olmaz diye istedim.


Operasyondan sonra enfeksiyon kapmaması için antibiyotik almalı bu hayati önem taşıyor, kaç gün antibiyotik için gelmeniz gerektiğini Hekim size söyleyecektir; ya enjeksiyon şeklinde yaptıracaksınız örn: 3-4 gün boyunca her gün kliniğe giderek, yada hap şeklinde 1 hafta boyunca her gün 12 saatte bir antibiyotik yutturacaksınız. Biz hapı tercih ettik hem klinik bize uzak olduğundan, hem de ameliyatlı halde her gün strese girip hem ruhsal, hem fiziksel canı daha fazla yanmaması için evde kendim içirdim 12 saatte bir biraz da olsa mama yemesini sağladıktan sonra. Antibiyotikten dolayı ishal olabilir, antibiyotik bitiminden sonra yavaş yavaş toparlaması gerek, eğer kesilmezse hekiminizle görüşüp probiyotik vs. takviyesi verebilirsiniz.


Dişi kedilerde operasyon için kilosunun en az 2,5 kg olması lazım. Anestezi kilosuna göre veriliyor dozunu iyi ayarlamalarını da tembihleyin ne olur ne olmaz sırf dozu fazla verdikleri için operasyonda ex olan birçok can var. Operasyondan sonra da ayıltma iğnesi yapılıyor ve biraz kendine gelmiş oluyor.


Ayrıca yara hattının kesinlikle yandan yapılmasını tercih edin, karından yapıldığında açılmalar daha çok yaşanabiliyor, diğer organların zarar görme riski daha yüksek oluyor, yatması da daha zor olur ve daha geç iyileşir. Yandan olup rahim genişliğine göre küçük bir kesiyle 1-2 dikiş şeklinde yapılmasını isteyin ve eriyen ip kullanılsın. Bazı hekimler görüyorum aşırı büyük kesiyle yapıyorlar, öylesini kesinlikle tercih etmeyin. Operasyondan sonra da ilk en az 10 gün atlamasına, zıplamasına izin vermeyin.


Biz tüm bu saydığım işlemleri Maça Veteriner Kliniği'nin Çankaya şubesinde yaptırdık ve operasyonu gayet başarılı geçti, şu an sağlığı gayet yerinde maşallah. Kızgınlığa hiç girmedi, sadece ilk 1 ay kızgınlığa girecekmiş gibi huzursuzlanıp girmez demişti Hekim'imiz ve öyle de oldu, miyavlarsa huzursuz bir şekilde o yüzdendir yani. Ayrıca 7/24 açık olması da tercih sebeplerimizdendi. Şimdiden geçmiş olsun dileklerimle. 🙏😊

AyseMia
AyseMia

111368

Ayrıca şu konuyu atlamışım: klinikte her ne kadar steril çalışılsa da kesinlikle ama kesinlikle riske girmemek adına Karma aşısı tamamlanmadan ve üzerinden 20-30 gün geçmeden operasyonu yaptırmayın.

Arietta
Arietta

1188

Gerçekten çok teşekkür ederim, yazdığınız her şeyi dikkatle okudum, çok önemli şeylerden bahsetmişsiniz. Dikkate alacağım ve Maça Veteriner Kliniği'ni de yazdım kenara. Şu an aklımda Dorukgiller, Petsmile ve Maça var.

_Catlover_
_Catlover_

2631

Biz Nisan başında Tepebaşı Veteriner Kliniği'nde yaptırmıştık. Gaz anestezi ve tahlilleri dahil 2 bin lira vermiştik. Yakalık taktık ve 2 günde bir antibiyotik için kliniğe gittik. Klinik 7/24 açık.

Lucky0
Lucky0

1009

dorukgiller veteriner kliniği youtube da hesabı da var dobida diye bakabilirsiniz çok ilgili ve bilgili ler

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Dorukgiller kliniğine güvenebilirsiniz.

fcylan
fcylan

10334

Biz erkek kedimi gaz anestezi ile Mamak Veteriner Dünyasına kısırlaştırdık. Sorun olmamıştı 2022 1000 TL idi, eve gelince keyfi yerindeydi, sorun yaşamadık. Buna güvenerek aynı yerde sokakta baktığımız dişi kediyi 2-3 ay önce 1100 TL'ye kısırlaştırdık ama sokak kedisi olduğu için yarı fiyatına yaptılar. yani ev kedisi dişi kısırlaştırma fiyatı 2200 TL'ymiş. Gaz anestezi dendi ona da, akşam aldık onda da herhangi bir komplikasyon yaşamadık.

stellabennett
stellabennett

119987

Ankara’da değilim ama kısırlaştırmaya dair gaz anestezi olan yerleri tercih edin diye söylemek istedim şimdiden geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82065 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR