Kedi Psikoloğu Tavsiyesi

Ketonmanya
Ketonmanya

114869 Puan

Merhabalar.


İzmir'de yaşıyorum. İki kedim var. Nişanlımın kedisi ile evlilik öncesi birbirlerine alışmaları için bir araya getirmek istedik, nisan sonundan beri nişanlımın kedisi de bende. İlk başta çok çatıştılar. Sonradan kedilerimin biri ile çatışmaları bitti ancak diğer kedimin psikolojisi ciddi anlamda bozuldu. Özellikle son iki haftadır girdiği küçücük box'tan dışarı yemek ve tuvalet dışında hiç çıkmıyor. Yenilgiyi kabul etmiş durumda ölmeyi bekliyor gibi bir tavrı var. İnanılmaz üzülüyorum hâline. Bu hâle gelmesinden kendimi suçlamaya, vicdan azabı çekmeye başladım. Basit bir kedi çatışmasından çok öte, depresyonda benim bebeğim. Bu yüzden alanında uzman, kedi psikolojisi dalında çalışan bir veteriner hekime ihtiyacımız var. Yüz yüze görüşmemiz gerekecekse İzmir içi, online yardımcı olabilecekse herhangi bir şehirden olabilir.


Şimdiden teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

11 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112827

çok çok üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun :( instagramda patiografya isimli bir sayfa var sayfa sahibinin 4 tane kedisi var,4.kedisini sokaktan bulup hep bir arada olan 3 kedisi ile bir araya getirmişti ama bir kedisi yeni gelen kediyi kabullenmedi onda da davranış bozuklukları ortaya çıkmıştı, feliway sprey ve petlabs anti stress bitkisel takviyesini kullandı belli bir süre, kediler şu an için birbirleriyle güzel anlaşıyorlar gibi görünüyor, anti stres ürünün yorumları da gayet iyi görünüyor hatta biz de yolculukta stres olan kedimiz için anti stres takviyesini kullanmayı düşünüyoruz yolculuğa çıkacağımız zaman. Teyzemin kedisi de gündüz evde çok sık yalnız olduğu için son derece agresif (bir nevi davranış bozukluğu geliştirdiğini düşünüyoruz onun da) onun için de kullanacağız. Eğer bir uzman bulamazsanız ve bu önerileri denememiş iseniz deneyebilirsiniz. Teyzemin kedisinde kullanmaya başlayacağız birkaç güne ve bir haftada bir değişiklik olacak mı bir gözlemleyeceğiz ona göre sizi tekrar bilgilendiririm (kedilerde agresyon gibi depresyon da davranış bozukluğu olarak yer alıyor çünkü, eğer takviye ürün agresyonda işe yararsa belki sizin kedinizin yaşadığı depresyonda da işe yarar, ona göre kullanırsınız siz de zaten bitkisel ve temiz içerikli bir ürün).

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar İrem Hanım,


Çok teşekkür ediyorum ilgili cevabınız için. :) Petlabs'ın anti-stress ürününü ben de Patiografya'dan görüp aldım. Onda da kedime içirme sıkıntısı çekiyorum. Birkaç kez içirebildim ama düzenli kullanımda sonuç verecek bir ürün gibi görünüyor, aksatmadan her gün içirebiliyor olmam gerekiyor. Bazen kedimi box'tan çıkarabiliyorum, bazen onu bile yapamıyorum kendini iyice dibe ittirdiği için. Zarar verip canını yakmak da istemiyorum. Zaten kendini çok kötü hissediyorken bir de sanki amacım ona zarar vermekmiş gibi algılamasın, sahibi bellediği kişiye olan güveni de sarsılmasın istiyorum. Sanırım birazcık canını yakma pahasına da olsa onun iyiliği için bir tık gaddar olmam gerekecek. :(


Tekrar çok teşekkürler, sağlıcakla kalın...

blue_hpood
blue_hpood

128941

kutusuna girip yatmasına izin vermeyin. ben psikoloji sektöründen çok yara almış biri olarak söylüyorum, sektör diyorum bakın. önceliğiniz psikolog vs olmasın; inanın bana bu çok büyük bir sektör.
kutusuna girdiği zamanlarda dışarı çıkarın, oyun oynatmaya ve ilgisini dağıtmaya çalışın, karşı koyamadığı yemeklerden pişirin ve gün içerisinde daha fazla vakit geçirmeye çalışın.
şayet bildiğiniz kedi/köpek olmayan, çevresi kapalı, sessiz ve düz çimenlik bir alan varsa göğüs tasmasına alıştırıp dışarı çıkarabilirsiniz.
bu arada sıcaklardan dolayı yatıyor olabileceği ihtimalini de düşünün. benim yerinde duramayan kedim bile tüm gün yatıyor. özellikle soğuk olan yerleri arıyorlar.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

@blue_hpood, evet sanırım haklısınız. Birkaç gündür çıktı box'ından, yine birbirlerini gördükleri yerde sert kavgalar ediyorlar ama en azından çıktı. Bu sefer de bana küstü gibi ama, yüzüme bile bakmıyor, sevmeye kalktığımda kaçıp gidiyor. Umarım dediğiniz gibi olur. Çok teşekkür ederim. :)

gece18
gece18

13021

@beneklimorkedi ve @vetterapist (Gökhan Durukan) beye ulasabilirsiniz.

IIREMMM
IIREMMM

112827

https://yenicagecza.com/kedilerde-davranis-bozuklugu/
Bu blog yazısındaki öneri ürünleri inceleyip veteriner hekiminize danışarak kullanabilirsiniz belki

ig @beneklimorkedi

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

@whereisthepoOp, merhabalar.


Çok teşekkürler, inceleyeceğim.

IIREMMM
IIREMMM

112827

Cevabınız için çok teşekkür ederim, biz de petlabs ürününü ilk defa dün teyzemin kedisi için kullanmaya başladık ama içirmek biraz zor gerçekten, başlarını sabit tutmadıkları için bir de teyzemin kedisi biraz hırçın bir kedi, hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştı ama yine de agresif uzun saatler yalnız kalmasının davranışlarında etkisi oluyor sanırım, umarım siz de fayda sağlarsınız :)
Görüşmek üzere.

Mavi20
Mavi20

1183

Konu dışı ama bana gecen gün önerdiğiniz bir konu ile ilgili soru sormak için yazdım size

Mavi20
Mavi20

1183

Cevap yazınca patilersrniz sevinirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1112 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR