Kedi Tüy Dökmesi

ahmetiri
ahmetiri

2727 Puan

Merhaba yaklaşık 8 aylık dişi scottish fold kedim 1 - 1.5 Aydır Aşırı Tüy Dökmeye Başladı Sorun Nedir Acaba


Vitaminleri Tuy Bakımı İçin Macunları Hepsini Kullanıyoruz Bunlara Rağmen Tüy Döküyor Sevdiğimizde Elimizde 7 -8 adet tüy kalıyor belki aşırı bir dökme Değildir Bize Öle Geliyordur Şimdiye Kadar Az Döktüğü İçin Ama Mevsimsel Bir Olay Olabilirmi


Bu Aralar Sanki İlk Kızgıblıga Giriyor Gibi Bizlere Sürtünmeye Falan Başladı ( Normalde Kendini Pek Sevdirmez ) Çok Olmasada Miyavlamalar Olmaya Kapı Açık Oldumu Apartmana Kaçmaya Başladı Bu Kızgınlık Dönemide Etkili Olurmu Tüy Dökümünde


Traş Ettirmek Sakıncalımı Değilse Şuan Zamanımı Yada Belli Bir Mevsimi Dönemi Varmı Traş İçin

7 CEVAP

ahmetiri
ahmetiri

2727

Hergün Düzenli Tarıyoruz Ona Rağmen Tüy Dökünce Bir Sorayım Dedim Traş Ettirmiyorum Ozaman Vazgeçtim O Fikirden

Peri_cann
Peri_cann

2467

Traş ettirmeyin bence düzelir mevsimsel olabilir, kızgınlık hakkında bilmiyorum etkili olur mu. Bir de kedinizi tarıyor musunuz ? Bizimkinin de çok dökülüyordu macun + taramayla her gün çok azaldı.

Miniminimini
Miniminimini

2972

Suan benimki de cok tuy dokuyor, mevsimsel gecisten kaynakli. Tras ettirmek saglikli degil, her gun duzenli tarayin.

Mischka
Mischka

116595

Mevsimsel olarak dökülmemiz bizim de bir süredir bayağı arttı, bir de bebeklikten yetișkinliğe geçerken tüy dökülmesinin arttığını duymuștum onun da etkisi olabilir.

canakavi
canakavi

11151

Mevsimsel tüy dökümü ve kızgınlığa girdiğinde biraz stresli oluyorlar ikisininde etkisi var suan tüy dökümü hepimizin sorunu sabretmenizi öneririm traş olma durumunu siz bilirsiniz ama tercihen yaptırılmamasından yanayım.

Reyaura
Reyaura

15210

Benim kedimde arada miyavluyordu kizginlikta çok yogun yaşamıyor demekki kizginligi. Kizginliktandir büyük ihtimal. Vmp tablet ve gimcat ultra vitamin kullandim benimkinin tüy dökümünü baya azaltti.

denizcapa
denizcapa

2208

Yumurta haşlayıp(lop olsun) verin, yumurta tüğ dökmede faydalıdır (yumurta zengin B vitamini içerir). Tarçında denedim çok başarılı sonuç verdi.


Çocukluğumda vaşak gibi çok tüğlü bir kedimiz vardı her sabah yumurta ve süt mutlaka yerdi tek bir tüğü döküldüğünü görmedik.


Ayrıca yapılmadı ise mutlaka iç parazit aşısını da yaptırın. Tüğ dökülmesinin temel nedenlerinden birisi pire ve parazitlerdir.


Özetle haslanmış yumurta, sıklıkla tarama, iç+dış parazit aşısı sanırım sorununuzu çözecektir. Ayrıca şu an kullandığınız mama da etken olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 687 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR