Bölgesel Tüy Dökülmesi

asyaksu
asyaksu

257 Puan

kedimin boynunda iki ayrı bölgede dökülme olmuştu. veterinere gittik ve alerjik olabileceğini veya vitaminsiz kalıp deri sağlığının bozulduğunu söyledi. mama ve vitamin alıp döndük. bu dökülmeler yara ya da pul pul şeklinde değil fakat kedimin tüyleri çok sağlıksız hipoalerjik mama kullanıyorduk ve o vitaminsiz kalmasına sebep oldu anladığım kadarıyla. bugün aynı yere yakın üçüncü bir dökülme gördüm. bunu yaşayan var mı varsa neyle temizleyebilirim buna ne iyi gelir. nasıl çabucak toparlarız. yardım.


10 CEVAP

kiwikid
kiwikid

637

aynı sorunu ben de yaşıyordum, mamadan kaynaklı olabilir denmişti hills kullanmaya başladım fakat tekrar dökülmeler yaşandı. veteriner şurup verdi fakat geçmedi, krem kullandım onda da içeriği kortizonlu olduğu için bıraktım.


şimdi toplanın güzel haberle devam ediyorum xd
facebookta da post oluşturmuştum bu sorunla alakalı. yorumlarda hayvanlar için bitkisel içerikli ilaç yapan bi kadından bahsettiler. kendisine ulaştım top kekik alıp demlememi, soğuduktan sonra da lezyonlu bölgelere masaj yaparak uygulamamı söyledi. 4 gün boyunca günde 6-10 kez sürmemi, eğer geçmezse ürünlerine yönlendireceğini belirtti.
5 gün kullandıktan sonra o tahrişli yerler baya toparladı (kedim kaşıdıkça yara yapıyordu) o 5 gün içinde 2 kez de bizim kullandığımız alerji şurubundan verdim. hangisi etkili oldu bilmiyorum ama baya toparladı dökülen bölgelerden de tüyler çıkmaya başladı yavaştan.
başkalarından okuduğum kadarıyla maalesef uzun süren bir süreçmiş ben 2 aydır aynı sorunu yaşıyordum.
hepsine geçmiş ola!

blue_hpood
blue_hpood

128183

ışıkla bakıldı mı?

ecelokum
ecelokum

181

Merhaba,


Benzer bir sorunu yaşıyorum. Yapmadığım şey kalmadı neredeyse, veterinere her hafta gidiyoruz neredeyse, sizin veterineriniz ne dedi? Bir çaresini bulabildiniz mi? Ben çıldıracağım çünkü artık :(

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Merhaba , mantar dökülmesine benziyor gibi veteriner tarafından ışıkla bakılarak teşhis konacaktır. Evde cyrstalin yada dr animal gibi spreyler varsa ilgili bölgenin temiz tutulması önemli. Mutlaka ışıkla baktırın zira mantar gibi bir durum ise yayılmadan önlem almış olursunuz.

Patilicns
Patilicns

3221

Merhaba Aynı sorunu bende yaşıyorum ama bize mantar dendi ışıkla bakıldı fakat bazı yerlerinde parlama vs yok ecosinle 2 kez yıkandı travaxol batikon cristalin herşeyi denedik vetoskin tüy sağlığı için kapsül kullanınca biraz tüylenme yaşadık ama öyle kaldı herşeyi denedik ama yok Salı günüde sürüntü aldılar bekliyoruz sonuçları hafta 2 kere veterenire gidiyoruz artık bulmak için uğraşıyoruz çok geçmiş olsun sizede

ecelokum
ecelokum

181

Merhaba,


Bizim de sürekli devam ediyor sorunumuz maalesef.


Mantar tedavisi gördük, 3 kez mantar aşısı oldu minik kuşum:( Pire şüphesi ile evi ilaçlattım, lokumu tekrardan iç dış parazit yaptırdım, kan tahlili yapıldı temiz çıktı. Mama değiştirdim ama maalesef bir türlü geçmiyor, bazen yara oluyor tüy dökülen bölgede bazen sadece tüysüzleşiyor. Her hafta yara çıkarıyor neredeyse, kafalık takıyorum yaralar kanamalı olduğu zamanlarda batikon sürüyorum ama yine tekrarlıyor farklı yerlerinde, kaşınması da oluyor o tüysüz bölgelerde, bugün yine veteriner kontrolümüz var bakalım bu sefer bir sonuca varabilecek miyiz, size de çok geçmiş olsun, umarım minik kuşlar biran önce sağlıklarına kavuşurlar :(

ecelokum
ecelokum

181

Merhaba,


Bizim de sürekli devam ediyor sorunumuz maalesef.


Mantar tedavisi gördük, 3 kez mantar aşısı oldu minik kuşum, mantar banyosu da yapıldı :( Pire şüphesi ile evi ilaçlattım, lokumu tekrardan iç dış parazit yaptırdım, kan tahlili yapıldı temiz çıktı. Mama değiştirdim ama maalesef bir türlü geçmiyor, bazen yara oluyor tüy dökülen bölgede bazen sadece tüysüzleşiyor. Her hafta yara çıkarıyor neredeyse, kafalık takıyorum yaralar kanamalı olduğu zamanlarda batikon sürüyorum ama yine tekrarlıyor farklı yerlerinde, kaşınması da oluyor o tüysüz bölgelerde, bugün yine veteriner kontrolümüz var bakalım bu sefer bir sonuca varabilecek miyiz, size de çok geçmiş olsun, umarım minik kuşlar biran önce sağlıklarına kavuşurlar :(

Hekiminizin dediği gibi alerjik bir durum olabilir. Mantarda deride pul pul dökülmeler görülebilir fakat mantar çeşitli olduğu için tepkimeler farklı olabiliyor mavi ışık ile baktırıp mantar olmadığı netleştiğinde histavet iğne aleji için ideal bir seçenektir. İğne sonrası tüylenmeler başlar. Yara temizliği için dr animal sprey kullanabilirsiniz. Bağışıklık güçlendirici olarak Virbac markasını tavsiye ederim.

ecelokum
ecelokum

181

Merhaba, dün yine kontrole gittik. 3 bölgeden tüy alınıp incelendi. Mantar bakteri yok çok şükür, alerjik olduğu söylendi. Hills mamaya geçtik, 1 ay kadar deneyeceğiz ve geçmezse alerji testi yaptıracağım gibi gözüküyor.

Boncukgoz
Boncukgoz

81

Merhabalar kedimi patiler misiniz lütfen? teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR