Kedi Traş Makinası Tavsiyesi İstiyorum

AKOBUR
AKOBUR

261 Puan

Merhaba arkadaşlar
Evde kedisini traş eden var mı acaba
Varsa traş makinası hangi marka kullanıyorsunuz

11 CEVAP

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13309

Kedilerde tıraş kesinlikle önerilen bir şey değil acil durumlar hariç. Psikolojisini ve sağlığını bozarsınız

aslihan_e
aslihan_e

128553

Kıtık probleminde bile sadece kıtıkları makasla dipten kesersiniz. Dökülüyor diye yapacaksanız dökülmesi daha da artar, düzene giremez, tüy değiştirme dönemleri bitene kadar her gün düzenli olarak tüy toplayıcı tarakla taramalısınız. Sıcak yüzünden yapacaksanız tüyleri onları sıcaktan korur, kestiğinizde daha da sıcaklar. Ayrıca traş etmek demek vücudundaki bıyık benzeri algılayıcı tüyleri de kesmek demek ve bu kedi ya da köpek farketmeksizin hayvanın çevreyi algılama duyusunu azaltıp psikolojik olarak zarar verir. Traş, hayvanın vücudunda şok etkisi yaratıp bağışıklığını düşürür.

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Kedinizin deri hastalığı yada kıtık problemi yoksa asla traş ettirmemelisiniz.

Ketonmanya
Ketonmanya

114496

Merhabalar.


Bir kediyi tıraş etmek onun için başlı başına bir travma, hele ki onu kendi imkânlarınızla, eziyet çektire çektire tıraş etmek bambaşka bir travma. Veteriner hekimler ya da pet kuaförleri kedileri zaptetme konusunda uzmanlar, onlara zarar vermeden zaptedebiliyorlar, eğer olmayacaksa anestezi uyguluyorlar. Siz tüm bunları yapamayacağınız için hayvanla savaşarak uygulayacaksınız tıraş işlemini. Hadi tıraş makinesi kaydı, bıyığını tıraş ettiniz ya da yüzünü gözünü kestiniz, bunun olmayacağını garanti edebilir misiniz?


Tıraşın kediler üzerindeki olumsuz fiziksel ve psikolojik etkilerinden zaten herkes bahsetmiş ama olayın bir de bu boyutu var. Bence gelmiş geçmiş bir düşünce olarak kalsın bu tıraş konusu.


Bol patili günler dilerim.

cat_expert
cat_expert

12742

Bir deri rahatsızlığı yoksa kedi kafanıza göre traş edilmez.


Oyuncak değil bu.

Ketonmanya
Ketonmanya

114496

Merhabalar Sayın @latte9.


İnsanların sadece sordukları soruların cevapları konusunda değil, evcil hayvanlarının bakımlarıyla ilgili temel bilgileri de bilmiyor olduklarını fark ettiğimiz an, bilgilendirme bilincimizin gereği olarak o konularda da bilgiler veririz. Aksi takdirde sahiplerinin, evlerindeki dilsiz misafirlerine bilmeden ve istemeden yaşatabilecekleri her türlü fiziksel ya da ruhsal acıdan kendimizi sorumlu tutarız. Bir kişi buraya gelip bir sorusuna cevap arıyorsa ve hiç bilmediği başka bir soruya cevap buluyorsa işte asıl bilgilendirme budur. Ben de annemin karnından kedilerle ilgili her şeyi bilerek doğmadım ama inanın bana başkalarından edindiğim bilgilerin çoğu sorarak aldığım cevaplar değil, aradığım cevapların yanında şans eseri edindiğim bilgilerdi ve bundan dolayı o kişilere ya da kaynaklara her zaman minnettarım. Bu yüzden burada tıraş olduktan sonra belki de hayatının travmasını yaşayacak bir kediyi görmezden gelip arkadaşa tıraş makinesi markası tavsiyesi vermemizi ya da verilen tavsiyeleri sessizce okuyup sayfadan ayrılmamızı kimse beklemesin. Ben burada olduğum sürece cevabını bildiğim sorulara ve o soruların apaçık ortada olan alt sorularına, sorunun üslubuna ayna tutar bir üslupla cevap vermeye devam edeceğimi bildiririm.


Bol patili günler dilerim.

Neden tıraş ediyorsunuz?
Tıraş etmenizi gerektiren durum nedir?
Kedi tıraş ettirilmez.
Hele şu sıcak yaz aylarında HİÇ yapmamalısınız...Tüy onu sıcaktan koruyan en önemli mekanizma.

Ketonmanya
Ketonmanya

114496

Ayrıca kendi yorumumu tekrar okudum da, yorumumda tıraş olacak o kedinin ağzından yazılmış, üslubu son derece düzgün, farklı bir açıdan yaklaşılmış bir bilgilendirmeden başka soru soran arkadaşı üzecek, kıracak, gücendirecek ya da tartışmaya davet edecek hiçbir şey yok. Kişilerin kararlarının sonucunda yaşayabilecek muhtemel olumsuzluklar tüm çıplaklığıyla dile getirilmeli ki herkes neyin ne olduğunu olduğu gibi öğrensin.

seninisesmr
seninisesmr

627

kediniz güneş altında fazla vakit geçiriyorsa böyle bişey yapmamalısınız derileri hassas güneş yanığı olabilir ayrıca önemli bir hastalığı yoksa gerçekten yapmayın tüy dökümü artıyor ve hayvanın hareketleri değişiyor

latte9
latte9

4180

Merhaba @ketonmanya isimli ve @cat_expert isimli kullanıcı
Arkadaş size sadece öneri sormuş ve traş eden varmı diye sormuş her soruya saldırma eğiliminiz nedir ve ne içindir anlayamadım.
Oyuncak değil bu derken onu da anlayamadım ? Yorumlarınızı bilgilendirmek amaçlı yapın taşlamak amaçlı değil biliyorsanız açıklayın bilmiyorsanız insanlara iğneleyici cümleler kullanmayın

cat_expert
cat_expert

12742

Sen avukatı mısın latte9

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 281 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR