Kedi Ve Pencere Sorunu

catkittycat
catkittycat

603 Puan


  1. kattayiz kis ayi sorun olmuyor ama yaz ayları çok sıcak oluyor pencere açamıyoruz kedi teli 1 hafta sonra gelecek bu sure icinde ne yapmaliyim surekli tetikte olmaktan biktim kedim daha once 1. kattan dusmustu yuksegi anlamiyor ama pencere acildigi an oraya gidiyor balkon da ayni sekilde gun icinde cani sikiliyordur diye kontrollu cikariyorum zaten ama yetmiyor hep disariyi istiyor ne yapmam lazim bu konuda surekli kedim balkondan/pencereden duser mi dusuncesinden biktim usandim

25 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

ben zaten izmirdeyim, ege sıcağını da çok iyi biliyorum. o camda file yoksa açmayacaksınız, bu kadar basit. elinizle tutun sizin, bir kedinin kuş gördüğü anki refleksleriyle yarışacaksınız anlaşılan:)
bir hafta sonra taktıracağım demişsiniz, o zamana kadar açmayacaksanız diyorum. bunun dışında, tabii ki sokağa atın diyemem, gidip file taktıracaksınız yoksa açmayacaksınız diyorum, winblock iyi bir marka, balkona öneririm. doğru anlayın.

benim de izmirdeki evim 7.kattaydı ancak evden taşınacağım için sineklik masrafına girmek istememiştim ve iki ay cam pencere açmadan temmuz-ağustos sıcağında oturdum, evi havalandıracağım zaman kedimi banyoya kapatıyordum 5-10dk havalandırıp onu içeri geri alıyordum, kedi kesinlikle atlar bunu bilin, arkanızı döndüğünüz 2saniyede bile allah korusun her şey olabilir, camı açıp onu camın önünde yalnız bırakmamalısınız

blue_hpood
blue_hpood

128941

yapabilecek bir şey yok, açmayacaksınız veya her yere file çektireceksiniz. balkona da kontrollü dediğiniz göğüs tasmasıyladır umarım, bunun dışında aman yanında durayım, bir şey olursa tutarım gibi bir kafayla balkona çıkarılmaz.
1 hafta daha sabredin yani, balkona da winblock öneririm.
göğüs tasmasız veya filesiz asla çıkarmayın, cam açmayın, kontrol ederim aman ne olacak demeyin, göğüs tasmasının da tutma kısmını bileğinizden geçirip avucunuzda tutmalısınız.

Rabike
Rabike

813

Bir yapı markete gittik. Çıtalar aldık, zımba aldık, file aldık. Kendi kedi filemizi kendimiz bir günde yaptık. Hem de üçte bir fiyatına. Tabi pencere açmadan uyunmayacak sıcak günleri beklemedik bunun için. Yakında havalar ısınır, şu işi halledelim dedik yaptık. File siparişini biraz daha erken versen çok iyi olurdu. Sana tavsiyem, uyuduğun odada pencereyi açmak zorunda kalıyorsan, kedini penceresini açmayacağın bir odaya koyup kapıyı kapat. Başka bir çözümü yok ne yazıkki.

seninisesmr
seninisesmr

627

Benimde yavru kedim var sürekli tetikte olmana rağmen bugün merdivenlerden alt kata düştü ne yazık ki şoku hala atlatamadık gerçekten dikkatli olunması gereken bi konuymuş özellikle yaramaz bi kediniz varsa benimki gibi koşmayı hoplamayı seviyorlar odaya kapatırsam stres olur diye kapıyı açık bırakıyorum bugün merdivenden düştü küçük çocuk gibi aynı sürekli takip etmek gerçekten çok zor ama mecbur kalıyoruz pencerelerde tel var cam açıp yatabiliyorum bu yüzden size de tavsiyem eğer cam yukarı doğru açılıyorsa o şekilde açmanız ya da siparişi beklemeden iptal edip yarın gidip almanız çünkü bunun için bi çözüm yolu yok gibi görünüyor haylaz kediler açık cam ve kapıya dayanamıyorlar ve atlayıveriyorlar çok çok temkinli olmamızı öneririm dediğim gibi cam o şekilde açılıyorsa öyle yapın eğer olmuyorsa dostunuz için bir haftacık daha sabredin başına bişey gelirse çok pişman olursunuz demedi demeyin yaşadım gördüm bugün

Emirrckr
Emirrckr

13407

Bizden nasıl bir çözüm bekliyorsunuz ki,
Eve acilen sineklik falan mı getirelim?
1 hafta sonra gelecekse 1 hafta sabredeceksiniz,bu kadar basit.
Biliyorum sıcak ama bu tip şeylerin de daha yaza girmeden yapılması gerekiyor.
Biz direkt kışın yaptırdık hatta.
Belki yeni taşındınız tabii bilemiyorum ama sonuç olarak bu bir hafta ya kedinizi bir süre bir oda da tutarak evi havalandıracaksınız ya da açmayacaksınız.
Başka çare yok ki.

cat_expert
cat_expert

12757

Ben açmayacaksınız demeyeceğim.


Benim önerim açık her pencere önünde ailenizden birisinin durması, böylece hem pencere açık kalacak hem de kediniz güvende olacak.


Nasıl fikir ?

blue_hpood
blue_hpood

128941

hanımefendi, kedimi tanıyorum şu bu diye bir saçmalık olabilir mi? bir gün atlayası gelir kucağınızdan sonra buraya gelip ağlarsınız, üzülürsünüz haberiniz olsun.
ayrıca tasmadan nefret etmesi önemli değil, önemli olan onun güvenliği ve söylüyorum, kucağınızda çıkarmanız güvenli değil!
gayet net bir açıklama yapmışım, camlarda ya güvenlik olacak ya da açmayacaksınız; başka bir yolu var mı? ben de kiracıyım, ev sahibine bile sormadan camları deldirdim, çıkarken kapatacağım, istediği depozitoyu kesebilir, canımdan kıymetli değil. ne istiyorsunuz anlamadım ki. ya depozitoyu ev sahibine bağışlayacaksınız ya da açmayacaksınız. gelip klimamı takayım evinize? ben de egedeyim, balkon kapalı, hava 37 derece, anlıyorum yani. ama siz istiyorsunuz ki cam kapı açık olsun, kedim de uslu uslu otursun herhâlde. daha ne önerelim anlamadım ki. gidin deldirin, çıkarken alçıyla silikonla kapatırsınız, çok zor değil. en iyi ben biliyorum diye de nerede iddia etmişim anlamadım fakat gerçekten o kedinin bir gün atlayası gelir, sonra üzülürsünüz buna emin olun, çok duydum. gerisi de sizin vicdanınıza kalmış.

blue_hpood
blue_hpood

128941

hanımefendi, kedinizin 3 senedir atlamamış olması atlamayacağı anlamına gelmez! binlerce kedi tanıdım diyebilirim, pek çok kedi besledim, pek çok kediyle iç içe bulundum, ilgim fazlasıyla var, hâliyle araştırıyorum. kediniz o balkondan düşer, sonra ağlamayın, tek diyeceğim bu. size oturup tek tek link atardım ama uğraşamam, filtre kısmına düştü yazıp bakın.
kediniz tasmayı sevmiyorsa başka bir tasma alıp denersiniz, bu canından önemli değil, ya da file yaptırırsınız veya açmazsınız, bu kadar basit; kucağınızdan atlar, bunu iyi anlayın, size minnet edip de dur düşmeyeyim demez, düşerse de sizin sorumluluğunuzda, acısı da masrafı da, bilginize. içiniz kötü, kötüyü düşünüyorsunuz ne demek, kafanız mı iyi? bu hayvan benim çocuğum gibi, her zaman en kötüsünü düşünüp önlem almalıyım, asıl ben sizdeki rahatlığa şaşıyorum.
bu işin başka çözümü yok yazdı elli kişi, artık ironi yapıp biz takalım isterseniz falan diyorlar, neyi anlamıyorsunuz? o %70 akıllılar var ya, onların kedileri bir gün düşüyor, yarısı da gelip burada ağlıyor emin olun, girin instagrama bakın, anında karşınıza çıkar, kedim düştü dua edin, veteriner masrafları fazla geldiği için terkedildi vs.. başka bir yolu olsa başka bir yolu var derdik zaten. buradaki hemen herkesin kedisi var. canınız ve vicdanınız neyi uygun görüyorsa onu yapın artık, ister tüm camları açın ister hepsine file yaptırın. ben uzun süredir ilgili ve araştıran biri olarak söylüyorum: o kedi o camdan düşer, nokta.
siz ne yapabilirim vs demediniz, 1 hafta var tel takılacak dayanamıyorum, ne yapacağım falan yazmışsınız. ben de size önerdim, balkona winblock işinizi görür dedim, pencereleri zaten delemeyeceğinizi söylemişsiniz, ben de size öneri olarak benim umrumda olmadı deldim, siz de depozitoyu bağışlayıp camlara file çektirebilirsiniz dedim. gerçekten anlama sorunu var insanlarda.

Fistik23
Fistik23

3408

Camları açmak istemiyorsanız Vandiratör bulabilirsiniz yada ödünç alabilirsiniz klimanız yoksa diğer seçenekte soğuk duş aynı şekilde kenizide elinizi ıslatıp hafif soğuk su ile kedinizi nemlendirip serinlete bilirsiniz ben aşırı sıcakta klimam bozulduğu için öyle yapıyorum camlar açık ama nafile yinede aşırı sıcak kedim bayılıp gidiyor bende öyle sicaktan nefes alamıyoruz resmen tasması varsa tasma ile daha güvende olacaktır camlar acıkken ama tasmadan kurtulup kaçabilir bir kere başıma geldi Allah tan kaçtıktan sonra arabaya girdi.

düşer. nokta

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Valla siz isteseniz de istemeseniz de sorunuza verilecek tek cevap, "açmayacaksınız".


Ben de İzmir'de yaşıyorum. Gece yattığım odada klima da yok, sürgülü pencerelerimde sineklik de yok. Kedilerimin kafalarının geçmeyeceği kadar, birkaç santim kadar aralıyorum camı, tabii İzmir sıcağına yeter mi o aralık? Ben de ne yapıyorum biliyor musunuz? Gündüzden buzluğa birkaç tane su dolu 1 litrelik plastik şişe atıp donduruyorum, gece yatarken bir tanesini yanıma alıp pikeye sarıyorum, ona sarılarak uyuyorum. Sonra gece bir ara çok sıcaklamış olarak uyanıyorum, bakıyorum buz erimiş, şişe ısınmış, kalkıp buzluktan başka bir şişe alıp uyumaya devam ediyorum. Ben birkaç ay sonra kirada olduğum bu evden taşınacağım için pencerelere tel yaptıramayacağım. BİRKAÇ AY bu şekilde idare edeceğim ve İzmir'de yaşayan biri olarak önümüzdeki bu BİRKAÇ AYın cehennemi aratmayacak sıcaklarla geçeceğini biliyorum. Eğer bu süre birkaç ay değil de sadece BİR HAFTA olsaydı gelip bu kadar yaygara yapmazdım bile. Ege sıcağı çok beterdir, başa beladır evet ama insanın evlâdının ölebilecek olma ihtimaliyle kıyaslandığında buyursun gelsin, başıma bela olsun. Hem de sadece bir haftacık. Lâfı mı olur?

AÇMAYACAKSINIZ

aycylmz
aycylmz

14345

Pencereleriniz vasistassa onun için uyguna aparatlar var onlardan alıp açabilirsiniz ama vasistası önlem almadan açmayın sıkışıp ölen veya felç kalan çok kedi var.

KMBerk
KMBerk

880

İnternette pvc teller satılıyor onların fiyatları uygun, bunlardan alınıp bir kaç cama vidalanabilir fakat vidalı olduğu için o camı bir daha kullanamıyorsunuz maalesef. Ben normal sinekliklere taktım bunlardan mesela öyle kullanıyorum. Balkon kapısı yanındaki pencerede öyle bir sinekliğim var sabit bir şekilde duruyor.



  1. öneri olarak pencere çocuk kilitleri var, onlardan alıp pencereyi kedinin geçemeyeceği aralıkta açıp biraz da olsa hava geçişi sağlayabilirsiniz. Anahtarlı olduğu için istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR