Kedi Doğum Sonrası

aoeo10
aoeo10

5267 Puan

Kedim bu sabah doğurdu ve çok dar bi alanda doğum yaptı şimdi ona geniş bi alan yapıp yavrularla birlikte içine koymamız gerekli mi?
ve başka neler yapmalı ve nelere dikkat etmeliyiz hiçbir bilgimiz yok yardımcı olur musunuz

6 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Büyükçe bir kolinin bir yüzüne büyükçe bir kapı açın anne kedinin rahatça girip çıkacağı ama yavruların çıkamayacağı yükseklikte olsun.İçine yumuşak olması için eski bir yastık koyup onun üstüne de bebekler ya da hastalar için kullanılan alt açma bezlerinden serin.Bu alt açma bezini sabah akşam değiştirmenizi öneririm zira aksi takdirde anne kedi ya da bebekler mikrop kapabilir.Kedilere her yaklaşacağınız zaman elleriniz güzelce yıkanmış olmalı.Mamasını ve suyunu bu kutunun çok yakınına tuvaletini de anne kedinin yavrularını gözlemleyebileceği bir yere koyun.Her gün yaş mama vermelisiniz.Kuru mama kabı boş kalmamalı ve yavru kedi maması kullanmalısınız.Ayrıca iki günde bir ikişer yemek kaşığı ev yoğurdu verirseniz kalsiyum desteği sağlamış olursunuz hatta mümkünse yaş mamasına yavru kedi süt tozu karıştırmanız çok iyi olur.Yavruları gözlemleyin, bazen ilk doğan ya da son doğan bebekler çok cılız olup anneyi ememeyebiliyor bu durumda sizin biberon yardımıyla yavru kedi sütü vererek bebeği beslemeniz gerekebilir.Sağlık diliyorum.

Rahat edebilecekleri,sıcak olacakları ve anne kedinin kendini güvende hissedeceği bir alan yapmanız lazım. Tabi kedinizin yavrulara gerekli özeni gösterip göstermediğini de kontrol edin. Bazı zamanlarda kediler birkaç yavrusunu göz ardı edebiliyor çünkü.

Osubusu
Osubusu

1142

Ben büyük kutunun anne girip çıksın diye kapı da kesip onu hazırlamıştım. Doğumdan sonra oraya almıştım ama yavrular o kapıdan dışarı yürüdüler. Şimdi kenarları alçak sadece üstü açık içinde polar battaniye olan bir kutudalar. Sık sık değiştirmek gerekiyor. Yukarda yazılanlar yapılabilir ama kutu konusunda anne kedinin atlayıp girmesi daha mantıklı.ben yavruları gece dışarda buldum

aoeo10
aoeo10

5267

Başka bir kutuya almam gerekiyor yavruyu elimle mi alayım

kedilimadam
kedilimadam

114398

Evet, elbette elinizle alacaksınız.Güzelce yıkayıp taşımak istediğiniz kutuya bırakabilirsiniz.Ellenince yavruları dışlama olayı bir şehir efsanesi...ama elinizde herhangi bir kimyasal kokusu, turunçgil kokusu olmamasına özen göstermenizi öneririm.

Benim kedim de bir hafta önce doğurdu. Doğurmada önce sokaktaydı yavruları olunca kıyamadık eve aldık. 3 yavrusu oldu. 4 ünü de eve aldık. Eve alacağımızı hiç bilmediğimiz için yatak ev gibi şeyler hiç almamıştık. O zaman leğene koymuştuk battaniye ile birlikte. Anne kediciğimiz yavrularını ağzına alıp ardiyedeki pusete götürmüş üçünü de. Biz daha rahat edecek diye bi daha büyük bi leğene koymuştuk yavrularını yavrularını koyarsak o da gelir diye fakat o yine ağzıyla alıp götürdü. Yani kısacası anne kedi nereyi güvenli bulursa oraya gider yavrularıyla beraber:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 734 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR