Daha Önce Başına Gelmiş Olan Varsa Nasıl Bir Yol İzledi

6_zeytin
6_zeytin

16370 Puan

İlanimdaki kör kediye aylardır yuva arıyorum apartmanın bahçesinde 1 yıldan fazladır bakıyoruz.Apartmandaki dairesi bulunan kişinin yan tarafta da başka bir evi daha var orada güvercin tavuk kaz falan bakıyor beslediğim kedileri ne kadar oradan uzaklaştırsam da oradan güvercin yakalıyorlar bügun ağzından almış laf etmeye başladı uzun süredir bize sataşıyor beslediğim yerde değilde çöpün yanında besle diye tutturmuş beslediğim alan kimseye ait değil kaldırım kenarı bununla birlikle arka bahçede baktığımız kör kediye laf etmeye başladı nasıl körmüş kuşlarımı yakalamaya çalışıyormuş.Zabıta ile konuştuk kümes hayvanı beslemenin yasak olduğunu ondan şikayetçi olduk ama ortak alanda kaldığı için kedi aynı şekilde o da bizden şikayetçi olabilirmiş ona acilen geçici kalıcı yuva bulmamız lazım yayabildiğiniz kadar platformlarda paylaşır mısınız?
İzmirde olup korunaklı bir yeri olan varsa mamasını tedavisini bizim tarafımızdan karşılanacak şekilde bakabilir mi?


2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Öncelikle o sizden şikayetçi olamaz. Çünkü onun kümes hayvanları ona ait ama kedi sokak kedisi. Dolayısıyla kedinin alanı kısıtlanama, apartmanın ortak alanına bile girse oradan çıkarılamaz. O kendi kümes hayvanlarını çok düşünüyorsa onlara, sokak hayvanlarının zarar vermeyeceği korunaklı alanı kendisi yaratmakla yükümlü. Bunun için dilerse güvercinlerini kafese kapatabilir. Yani yasal olarak belediyenin kediye karşı herhangi bir uygulaması olamaz, o konuda rahat olabilirsiniz. Yalnız o kişinin ruh hâlini bilemediğimden yasalar ondan yana çıkmayınca hırsından kediye zarar verebilir mi, bilemiyorum. Her halükârda, kedinin engelli oluşunu da hesaba katarak bir yuva bulmakta fayda var. Instagram'da bir sürü kedi sahiplendirme sayfası var, hepsine mesaj atın mutlaka. Umarım güzel bir yuva bulursunuz.


Bol patili günler dilerim. :)

6_zeytin
6_zeytin

16370

Kafesi de var belli bir yerde kısa telde bulunuyor ama geneli duvar kediler rahatlıkla atlıyor bugün baktığım kediler için vicdanı olmazsa öldüreceğini de söyledi kafayı bozmuş artık ailede huzur da bırakmadı dediğiniz apartman için öyle olsada anlamıyorlar zabıta da ortak alan için şikayetçi olursa karşı taraf
kaldırılır dedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 250 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR