Scottish Fold Cinsi Kedim Eve Giren Sokak Kedisiyle Kavga Etti

AsianNigga
AsianNigga

365 Puan

Balkonda oturduğumuz sırada arka odanın penceresinden evimize sokak kedisi girmiş. Kedimle kavga etmeye başladılar. Eve giren sokak kedisi koşup balkondan aşağı atladı, bizimki de peşinden gidiyordu zor yakaladık. O sokak kedisini evin çevresinde çoğu zaman görüyordum. Pencerelerin önüne gelip kedimle camın arkasından kavga ediyordu. En sonunda eve girip yapacağını yapmış. Kedimi incelediğimde yanağında ve boynunda ıslaklıklar gördüm, kan mı salya mı anlayamadım ama gözle görünür bir yara da göremedim. Şu an koltuğun arkasında saklanıyor. Ne yapmalıyım tavsiye verebilir mi birisi? Sokak kedisi kedime niye böyle bir şey yapmış olabilir?

9 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Kediniz kısırlaştırılmamış erkek büyük ihtimalle giren kedi de erkektir ve kendine rakip gördüğü için saldırma girişiminde bulunmuştur neyse ki erkenden fark etmişsiniz. Ama camlarda sineklik yok mu, nasıl görebiliyor? Bu evdeki kedinizin kaçmasına, atlayıp sakatlanmasına bile sebep olabilir. Kedinizi az da olsa ısırdığı ve fiziksel etkileşimde bulunduğu için kliniğe götürüp gerekli testleri yaptırmanızı öneririm. Sonuçta sokak kedilerinde bulaşıcı birçok hastalık var, içiniz rahat eder. Umarım da gözünüzden kaçan bir noktada yara falan yoktur.

blue_hpood
blue_hpood

128941

kedinizi kısırlaştırıp camlara güvenlik önlemi yaptırın, bu işin şakası yok, bir anda kaçar, köpek saldırır, yolu kaybeder, araba çarpar, her şey olabilir, üstelik kısır değil, anlık hormon dalgalanmasına bakar. dışarı çıkmıyor diye camlar korumasız bırakılmaz.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Belediyeye bir kere hayvan teslim ettim ve bir daha da pişman oldum.
Bence şu belediyecilerin yakalama şeyleri var ismini bilmediğim için böyle tarif etmek zorunda kaldım,
Onlardan temin edin.
Mama yerken vs.yakalayıp bir kliniğe götürün.
Çok yabani değilse eğer taşıma sepeti de olur.
Taşıma sepetine mama bırakın ve o yerken hiç anlamadan kapatın kapağını.
Ama yabaniyse farkedip anında kaçabilir,yine de denemek lazım.

Superisi814
Superisi814

125141

O zaman sokak kedisini de tedavi etmeniz gerek..Ben kedimin dövdügü bir çok kediyi kendim tedavi ettim .Belediye gelip sokak kedisi yakalanıyor bu arada .
Bazı şehirlerin barınakları da çiler acısı .
Bilgilenmelisiniz.
Haberiniz olsun kediniz evden yine kacicaktir.
Kısır olmadığı için, yakında dişi kedi kovalama peşine düşecektir
Alanda başka erkekler de varsa , kavgayı kazanması gerek
Yani bir değil bir çok erkek kedi ile kavga etmesi gerekebilir .
Velev ki hiç erkek kedi yok
Hormonlarının etkisine girdiğinde kediniz saldirganladicaktir, sizlere bile.

AyseMia
AyseMia

111368

Girebiliyor* olacak

blue_hpood
blue_hpood

128941

pencerelerinizde niçin güvenlik yok?

aslihan_e
aslihan_e

131067

Hemen o an alkolle ya da su ve sabunla yaraları dezenfekte etmeliydiniz. Üstünden zaman geçince bir işe yaramaz. Eğer hastalık kaptıysa hemen testlerde ortaya çıkmaz. Karma aşıları tamsa, zamanında yapılmışsa çok korkmanıza gerek yok. Anlattığınıza göre ne balkonda ne camlarda bir file, tel vs. koruyucu yok. Kendi kediniz de o şekilde şansa yaşıyor. O da atlayabilirdi, kaybolabilirdi ya da scottishlerin kemikleri nazik olduğu için ne kadar alçak olsa da kırılabilirdi. Kusura bakmayın ama bu olanlar sizin hatanız. Umarım bundan sonra önlem alırsınız.

AsianNigga
AsianNigga

365

Camlarda sineklik yok, zemin katta oturuyoruz. Kedimiz erkek ve kısır değil fakat sokaktan korktuğu için kaçma eğlemi göstermiyor. Bu yüzden sineklik kullanmadık. Bir sokak kedisinin evimize girip kedimi öldürmeye çalışacağı da aklıma gelmezdi. Şu anlık bir şeyi yok gibi, sakinleşti gibi. Yatıp kendini sevdiriyor. Açık yarası yok sanırım ama bu ay şansımıza karma aşılarını atlamıştık. Umarım dediğiniz gibi hastalık bakımından bir durum yaşanmaz.

AsianNigga
AsianNigga

365

Arkadaşlar konuyla ilgili bir gelişme var, evimize giren, scottish fold kedimin kavga ettiği sokak kedisini dışarıda gördüm. Hani bir önceki yazımda kedimin yanağında boynunda vesayre kan benzeri şeyler var demiştim ya? Sokak kedisi bizim kediyi değil, bizim kedi sokak kedisini yaralamış, hemde boynundan kocaman bir et parçası koparmış. Bahsi geçen sokak kedisi de iri yarı bir şey. Bizim 3 kilo 800 gramlık kediden nasıl dayak yedi anlam veremedim. Yakalayayım dedim ama korkuyor kaçıyor. Belediyeyi arasam ellerinden bir şey gelir mi? Çok üzüldüm bu duruma, bir şey yapmalıyım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR