Kedi Karnesi Ve Çip Taktırmak

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

Merhaba , ben iki gün önce 1 yaşında bir kedi sahiplendim , karnesi ve çipi yok. Eski sahibi ara ara götürmüş asilara ama belgelememis karneis olmadığından.
Veterinere danistigimda (kediyi götürmeden ön bilgi almak için) 1 yaşından büyüklere cok büyük ceza olduğunu söyledi ama karneye 6 ay yazabilirmis bu doğru mu? Birde bu karneyle çip takımı için ilce tarım müdürlüğüne gitsem bir sıkıntı olur mu ? Yoksa daha fazla öde ama veterinere git bir sıkıntı olmasın mı dersiniz?

8 CEVAP

Rubikosu
Rubikosu

405

Blue_hpood maalesef sokaktan 6 aydan büyük hayvan sahiplendiginizde ilçe tarım müdürlüğüne gotururseniz ceza kesiyorlar. İnsanlar 1 senedir bu konuya isyan ediyorlar zaten. Maalesef saçmalık ama bir gerçek. 1 yaşında kediyi 6 ay göstermenin hiçbir sakincasi yok. 5bin lira ceza ödemek yerine daha az miktara kedinin tüm masrafları ve bakimlari karsilanmis olacak, bosuna sacma sapan bir cezayi ödemesin kimse.

blue_hpood
blue_hpood

128731

şimdi 1 yaşında kedi sahiplenen ceza mı ödüyor? kedi sahiplenilmesin falan diye mi, nasıl bir saçmalık bu? ayrıca veteriner hekimde yapılsa bile mi ceza kesiliyor, bu nasıl mantık?

Rubikosu
Rubikosu

405

Merhaba. Ceza ödemek istemiyorsaniz ki istemiyorsunuz, karnesine 6 aylık yazsinlar. Bunda bir sıkıntı yok. 6 aylık ve 1 yaş işlemleri arasında cok farkli şeyler yok. Aşıları olduğunu az çok biliyorsunuz zaten, iç dış parazitleri yine yaptirirsiniz. Tam kan sayımı yaptirip herhangi bir hastalığı var mi kontrol ettirirsiniz.
Çip için hayvanlara rezil davranan belediyeleri de tercih etmeyin lütfen. Hatta eğer ekonominiz yetiyorsa hem kisirlastirin hem de çip taktirin ayni anda. Zaten cip takmak cok kolay bir işlem. Kisirlastirmazsaniz ergenlikte cok zor zamanlar yasarsiniz, gec kalmayin bu işlem için. Güvenilir bir veterinerde bu iki işlemi yaptirmanizi tavsiye ederim. Belediyeler, ilçe tarim mudurlukleri güvenli yerler değil. Tek seferlik bir masraf olarak düşünün.

blue_hpood
blue_hpood

128731

içinize sinsin diye veterinere taktırın derim, ben gittim ilçe tarıma, malum öğrenciyim. bir masanın üzerine leş gibi bir yerde ayaküstü taktılar. param olsaydı asla gitmezdim. bir sorun çıkmadı, çipi kontrol ettirdim, düşme vs yaşanmadı ama yine de param olsa gitmezdim.
diğer konuya gelince; 1 yaşında kediyi nasıl 6 aylık gösterecek, nasıl bir hekim bu? ileride bir problem olur, bir şey olur, nasıl açıklayacaksınız?
kediyi zaten yeni sahiplenmişsiniz, nasıl ceza verebilirler ki, saçmalığın daniskası? bence 6 aylık falan yazdırmayın, bunu da ilçe tarıma sorun, ben dün bir yaşında bir kedi sahiplendim, çip taktırmak istiyorum deyin bakalım ne diyecekler. şimdi her yeni kedi sahiplenene ceza mı kesilecek, öyle saçmalık mı olur?

seninisesmr
seninisesmr

627

ben tarım bakanlığında taktırdım Ankara'da yaşıyorum temizlik açısından bi sıkıntı olmadı zaten kısa süreli bi işlem bi sorun olmaz diye düşünüyorum ceza konusunda da siz veterineri şikayet edin bence bakalım ona ne kadar ceza yazıcaklar kediyi yeni sahiplenmişsiniz size ceza falan yazılmaz merak etmeyin

EmineDemir
EmineDemir

4621

Arkadaşlar bugün gittim , özel klinikte çip taktırdım , 6 aylık kaydettiler durumumu anlatınca. Başka bir klinik reddetmisti ilçe tarıma gidip ceza yiyin demişti kısaca ki benim 5 bin lira verecek gücüm yoktu, o yüzden el mecbur küçük kaydettirdim başka yere. Yorumlari okuyarak gitmistim ama orada da asistanlar yaptı, ücretini asıl veteriner hekim gelince ödememi söylediler , yarın ödeyeceğim ama fiyat ne kadar olur sizce. Çok kızdım kendime fiyat sormadan yaptırdığını ama vardır dimi bunun bir fiyat aralığı. O kadar masrafın içinde bir de cipe çok yüklü miktar ödemek istemiyorum da

Rubikosu
Rubikosu

405

2 kedimiz için farklı zamanlarda çip taktirip ikisinde de 250 tl ödemiştik. Çok yüksek fiyatlar değil.


Bu arada yeniden söylemiş olayim, evet 1 yaşından büyük kedileri sokaktan sahiplendigimizde il tarim müdürlüklerine çip taktırmak istiyorum dediklerinde kedinin yaşını sorup 1den büyükse ceza kesiyorlar. Bu maalesef böyle. Saçma sapan açıklarla dolu yasalar yaptilar. Sokaktan hayvan sahiplenilmesinin önüne geçmek için mi yapıldı kasten bilemiyorum ama 1 senedir hayvan dernekleri buna isyan ediyor zaten, duyan yok. Kedilerinizi 6 aylik olarak gösterip çip taktirabilirsiniz veteriner ile konuşup. İl tarimdan gelip bu kedi kaç aylik kac yaşında diye kontrol etmiyorlar nasılsa. Önemli olan aşılarını düzenli yaptırmak en nihayetinde. Sevgiler.

EmineDemir
EmineDemir

4621

Taktırdım çipi , maalesef 450 lira tuttu :-( öğrenci olduğumu söyleyince 400 e indiler...bir seferlik masraf olarak görmeye çalışacağım ama aşırı pahalı geldi , takmasalar çıkarın diyecektim o derece :-( belli bir bütçe elbette ayırıyoruz can dostumuza ama basit bir cipin bu kadar fahiş olması üzdü beni .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.149 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR