65 Günlük Kedilerimin Koltuğa Çiş Yapması

MiaMavi
MiaMavi

586 Puan

Arkadaşlar merhaba , kedilerim 65 günlük oldular , 40 günlükken öğrendikler kuma çiş yapmayı . Ancak bir kaç gündür koltuğa çiş yapmaya başladılar. Carpex koku giderici kullanmama rağmen bugun erkek olan yine yaptı . 5 gün önce yolculuk yaptık beraber üç gün hiç yapmadılar ama 2 gündür çiş yapıyorlar koltuğa. Sizce sebebi ne olabilir ? Bu durumu yaşayan arkadaşlarım nasıl bir yol izlediniz ?

3 CEVAP

Rubikosu
Rubikosu

405

Merhaba. Yolculuğun etkisidir çok büyük ihtimalle. Kediler yolculuklarda, yolculuk sonrasinda ve mekan değişikliklerinde cok fazla strese girerler. Bu duruma tepki gosteriyorlar koltuğa çiş yaparak. Onlara güvende olduklari bir alan yaratmanizi tavsiye ederim. Kum kabı bulunduklari yere en yakın yerde olsun. Daha önce oynadıkları oyuncaklar, tanidiklari bir şeyler verirseniz kendi kokulari olan minder veya örtü vs olabilir yaşadıkları stresten kurtulabilirler. Yabanci insanlarla karsilasmalari da stres nedenidir. Güvende hissettirmelisiniz. Matatabi veya kedi otu gibi kedileri sakinlestiren oyuncak veya çiğneme çubuğu gibi şeyler de verebilirsiniz. Geçmiş olsun.

MiaMavi
MiaMavi

586

Çok teşekkür ederim 🙏🏻

mei
mei

4603

Benim kedim de koltuga cis yapiyor. Carpex temizleyiciyi alacaktim ama 180tlden 250tlye cikarttiklari icin alamamistim. Salonda cok vakit gecirecegini anlarsam eger hemen tuvaletini oraya tasiyorum. Benim cozumum su anlik bu maalesef :" Umarim bu aliskanligindan vazgecer

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR