Sokak Kedilerine Kemik Veriyorum Zararlı Mı ?

selinay41
selinay41

16585 Puan

Arkadaşlar bahçede baktığım 15 civarı kedi var mahallede sadece ben besliyorum hepsi akşamları beni bekliyor öğrenciyim sadece evdeki kedime mama alabiliiyorum Allahtan kasap günlük 3-4 kilo ücretsiz eti sıyrılmış kemik veriyor göğüs veya but oluyor hepsini haşlayıp suyuna ekmek doğrayıp veriyorum en azından her gün karınları doyuyor ama İnternette kemik çok zararlı sakın vermeyin gibi birsey gördüm ne yapabilirim ? Şuana kadar kedilere birsey olmadı

9 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

bir yanlışı düzelteyim, köpeğe de kemik verilmez, aynı şekilde zararlıdır. boğaza takılıp derin yaralar açabilir. en ucuzundan mama alın daha iyi.

tengrist
tengrist

11583

Elbette olumsuz durumlarla karşılaşmalarını istemeyiz ama sokakta aç sefalet içinde çöp karıştıracaklarına karınları doysun daha iyi, sanki siz vermeyip açlıktan çöp karıştırınca çöpten kuru mama yaş mama çıkıyor. Zaten sokak kedilerinin ortalama ömrü çok kısa o da karınları tok geçsin. Ben böyle düşünüyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Onlar siz vermeseniz de çöpten bulup yiyor zaten. Haşlanmış tavuk kemiği yumuşuyor, çiğ kadar zararlı olmaz. Tabi ki dişleri için zararlı, ev kedisine verilmez ama sokakta ne bulsa yiyen hayvan, açlıktan gidip zararlı şeyleri bile yiyorlar, e mama alacak durumunuz da yoksa, bırak aç kalsınlar mı diyeceksiniz. Siz o şekilde beslemeye devam edin. Köpek olsa çiğnemeden yutabilir, midesine zararlı parçalar alabilir ama kedi daha dikkatli yer, yumuşak yerlerini seçer. İnsanlar kulaktan dolma bilgilerle verme diyor. Yok kedinin midesine batmış vs. Sağlıklı bir kedinin midesine zarar vermez, mide sağlıksızsa ancak öyle bir şey olabilir. O kedi de zaten sokakta hayatta kalamaz. Sanki kuru mama mükemmel bir besin gibi. Görüyoruz kedilerde nasıl taş yaptığını. Tabi mama alma gücü olan mama versin. Kediler kemiği kıramazmış. Kedi o kadar yetenekli bir hayvan ki çöpten çıkarır balık kılçığını, onun etini öyle bir ayıklar ki ustaca şaşarsınız. Haşlanmış tavuk kemiğini elinizle bile bükseniz kolay parçalandığını görüyorsunuz zaten. Çöpten çer çöp çıkartmaya çalışacağına, açlıktan zehirli fare tuzaklarından bir şeyler yiyeceğine karnı tok olur en azından.

cat_expert
cat_expert

12742

Evet kediler için kemik zararlıdır çünkü kemikleri kıramazlar boğazlarına takılabilir özellikle küçük kemikler. Sadece köpeklere verilebilir kemikler.

cat_expert
cat_expert

12742

Kemik vermeyin siz de başka bir şey verin.


Eti sıyrılmış kemik diyorsunuz bir de üzerinde biraz et olsa yine onu sıyırıp yerler ama düz kemiği ne yapsın kedi?

Emirrckr
Emirrckr

12998

Siz kemik vermeseniz aç kalıp zaten çöpü karıştıracaklar ordan da bulacakları şey arkadaşların dediği gibi kuru veya yaş mamalar değil.
Ya bozulmuş,atılmış ev yemekleri ya da yine balık kılçığı,tavuk kemiği vs.
İmkanlar kuru mama almaya el vermiyorsa mecburen yapacak bir şey yok.
En azından bir şekilde karınları doyuyor.
Epeyce pişirip vermeye çalışın tabiki yine de.

selinay41
selinay41

16585

E o zaman açlıktan ölürler aralarında hamile de var

selinay41
selinay41

16585

Yiyorlar çok pişiriyorum çünkü kırıntı bile kalmıyor yağını salıyor içinde deri falanda oluyor ekmekle lapa gibi oluyor

selinay41
selinay41

16585

mama alamıyorum dedim zaten ? neyse yaşadığım yerde kimse kedi sevmiyor çöp karıştırmalarına bile izin vermiyorlar üstlerine su falan sepiyorlar ben zararlı olduğunu düşünmüyorum 1 senedir ben besliyorum ben vermesem çöpten küflü ekmek bile bulamazlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 286 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR