Kedimin Dışkısında Sanırım Parazit Buldum

mei
mei

4603 Puan

Daha demin tuvaletini temizlerken fark ettim. Sanirim kil kurdu emin degilim. Veterinerime yazdim hemen geri donus yapmasini bekliyorum. Endiseliyim acikcasi. 1 ay once ic dis parazit asisini yaptirmistim. Ay ne yazacagimi bilmiyorum endiseden elim ayagima laristi umarim onemli bir sey degildir


14 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Tabi sinekler bu tür parazit larvalarını taşıyabiliyorlar.


Her şeyi çok bilen arkadaşlar var burada aşılara gerek yok ev kedisi bu parazit falan gelmez diyorlar, kedi dışarıyla temas etmiyor ev ahalisi dışarıya çıkıyor geliyor söylediğiniz gibi sinekler var, yine dışardan kıyafetlerinize bulaşan bit-pireler kedinizin üstüne geçip kedinin bit-pireyi yalayarak yutmasıyla parazit durumları oluşabiliyor. iç dış parazit aşılarının yapılmaması demek kedinizin tüm bu risklere karşı savunmasız kalması demek.

Ketonmanya
Ketonmanya

114430

Merhabalar,


İç parazit uygulamasının gereğinden sık yapılması da kediye zararlıdır. Neticede ilaç olduğundan toksik etki yapar. İlaçla zehri ayıran dozudur diye boşuna dememişler. Zaten eğer sık yapılması gerekseydi hekimler evde yaşayan, sokağa çıkmayan kediler için parazit uygulamasını 3 ayda bir önermezlerdi. Daha sık yapıp daha fazla para kazanma şansları olsaydı sizce bunu değerlendirmezler miydi? Düşünsenize, kedilere en sık yapılan uygulama zaten parazit uygulaması. Diğer aşıları zaten yavrulukları hariç yılda bir uygulanıyor. Yani iki yıllık aşı arasında toplam 4 kez parazit uygulaması yapılıyor. Neden bu sayıyı arttırarak daha fazla para kazanmasınlardı ki? :)

cat_expert
cat_expert

12742

iç parazit aşısı görevini yapmış parazit ölmüş tutunamamış ve dışkı ile atılmış.


Veteriner hekiminiz daha doğru bilgi verecektir ama kedinizde anormal bir durum yok ise endişelenecek bir durum yok parazitin atılması güzel bir olay.

cat_expert
cat_expert

12742

Tam emin olmak için dışkıdan örnek alınmalı. Eğer bağırsak yada midede farklı parazit yada konaklar varsa dışkı örneğinden bunun tespiti yapılabiliyor. Duruma göre iç parazit aşısı haricinde tek dozluk paraziter tedaviler uygulanabiliyor.


Kedinizde şu an için kusma, halsizlik, ishal, ateş gibi durumlar yoksa endişe edilecek bir durum yoktur ama emin olmak için dışkı örneği aldırıp test ettirebilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128433

1 ay önce verilen ilacın ne alaka şuan paraziti dökmesi? 1 ay boyunca bozulmaya uğramadan ölü halde orda beklediğini mi iddia ediyorsunuz ya da ilacın bir ay boyunca etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz? / Veterineriniz parazit iğnesi yaptıysa eğer onun yerine Caniverm gibi geniş etken maddeli bir hap yutturulursa daha iyi olur. Aslında iğne ya da hap o zaman etki etmiş olabilir ama kedide parazit bulunduğu için bu yumurtadan çıkıp tekrar büyümüş olabilir. Bu kıl kurdu değil, yuvarlak solucan türüne benziyor, kıl kurdu bu kadar uzun olmaz. İlaç verdikten sonra mutlaka 6 hafta sonra tekrar yenileyin. İlaçlar yumurtalara etki etmediği için çıkmaya devam ederler. Bu eğer ki anladığım gibi yuvarlak solucansa 4-6 hafta arası kuluçka süresi var. Hatta kedinin rahat etmesi için ara doz verirseniz daha iyi olur. Eğer ki çevrenizde bu tarz sinek problemleri vs. varsa hap alıp ayda bir yarım doz verseniz iyi olur.

cat_expert
cat_expert

12742

Her şeye muhalefet olmayı nasıl başarıyorsun aslıhan hayretle izliyorum seni.


Senin yorumuna göre iç dış parazitlerinin koruyuculuğu 2 gün, yani tam koruyuculuk için kedilerinize 2 günde bir iç dış parazit aşısı yaptırmanız gerekiyormuş her şeyi çok iyi bilen aslıhan öyle söylüyor :)

Cemalchief
Cemalchief

12112

Kesinlikle ic dis prazit duzenli yaptirilmalo belki kış aylarinda sure ufak arttirilabilir ama duzenli yaptirilmali, karin sisligi var demissiniz bence bir a once diski ornegi vs yaptirtin veterinerine incelesin taze olsun ama diski muayeneyide ne olur ne olmaz baktirtin. Umarim devami yoktur

aslihan_e
aslihan_e

128433

Aşı falan yok, iç parazit ilaçları 1-2 gün içinde tamamen vücuttan atılırlar. İğneler halk arasında aşı olarak adlandırılır. Öyle yap iğneyi kediyi korusun 1 ay, parazit düşsün yok. O pire ilacı için geçerli. O yüzden mutlaka kedinize iç parazit uygulaması yapılmalı şuan.

aslihan_e
aslihan_e

128433

Ben iç parazit konusunda uzman doktoru dinledim, adam bu hapları sık sık alabilirsiniz zararı olmaz dedi. Sık dediğim uzun süre her gün yutmaktan bahsediyor. İç parazit ilaçları dış parazit ilaçları gibi değildir. Vücuttan kısa sürede atılırlar. Uygun dozda alındıkları sürece hayvanı zehirlemezler. Bunu düşünüyorsanız asla dış parazit ilacı kullanmamanız gerekir, o hayvanın kanında bir ay kalıyor, asıl zehir odur. Zaten uzman veterinerler de risk altındaki kedilerin parazit ilaçlarını daha sık almalarını söylerler. Sizce ilaç ona tenyalarla, yuvarlak kurtlarla, kamçılı kurtlarla yaşamaktan daha fazla mı zarar verecek? Bu tür parazitler pire gibi değil ki, kanını emsin sadece, hayvanın bağırsağını parçalıyor, yaralar açıyor. Tek seferde binlerce yumurta bırakıp çoğalıyorlar. 3 ayda bir yaptırdınız diyelim işte böyle ertesi ay yumurtadan çıkar tekrar çoğalırlar. Veterinerler yaz aylarında parazit ilaçlarının daha sık yapılmasını söylerler zaten. Siz 3 ayda bir yaptırırsanız iç parazitten kurtulmanız mümkün olmaz.

aslihan_e
aslihan_e

128433

Arif. Neden terbiyesizce benim her şeye muhalefet olduğumu iddia edip kavga edercesine cevap veriyorsunuz ki? Size bıraksam kişiyi yanlış yönlendireceksiniz. Parazit ilacı öldürmüş işini yapmış diyorsunuz, öyle bir şey yok. Sizin yüzünüzden o da "Aşısı korudu parazit ölmüş" diye düşünebilir. Siz önce yazdığımı okuyun, ben iç dış parazit 2 gün korur mu demişim? Bu yüzden işte kendiniz yanlış anlıyor başkalarını da yanlış yönlendiriyorsunuz. İç parazit ilaçları koruyucu değildir, o anki var olan parazitleri öldürür, kısa sürede vücuttan atılırlar. Dış parazit ilaçları gibi değillerdir dedim. Mantık çok basit ama siz anlamıyorsunuz.

mei
mei

4603

Ay tesekkur ederim donus yaptiginiz icin. Son 1 haftadir karni sisti simdi aklima geldi. Normalden cok yemeye baslamisti birde. Ay korktum yahu aaa a aaa hala elim ayagim birbirine dolasik evde tur atiyorum. Tekrardan cok tesekkurler cidden 🥹💓

mei
mei

4603

Bu arada karin sisligi geceli 3 gun olmustur

mei
mei

4603

Sinekler yuzunden olabilir mi acaba ya? Son zamanlarda kedimi sinekler isirmaya baslamisti cunku. Su anlik ishal, kusma, halsizlik yasamadi kedim. Sadece karin sisligi olmustu. Her isiran sinek parazit aktarabiliyorsa buyuk sıkıntı ya

mei
mei

4603

Ya bu konular hakkinda cok bilgim yok bu yuzden bu basligi actim zaten. Ama diski yoluyla parazitin olu bir sekilde atilmasi asinin etkinligini gostermez mi zaten? Bu tarz durumlarda farkli bir tedavi yontemine mi basvuruluyor yoksa? Diyelim bu asilarin etki sureleri 1-2 gun, sinekler kedi/kopekler icin olumcul canlilar haline gelmez miydi? Ha son olarak siz kedinizin diskisinda parazit buldugunuzda ne yapmistiniz veya ben su an ne yapmaliyim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR