Yavru Köpek Karnı Çok Şiş Ölüyor Yardım Edin Yalvarırım

azerbaycandayım ve hiç açık veteriner yok. 2 aylık yavru husky karnı şiş nefesi kesiliyor açık havada gezdirdim belki sıcaktandır diye ama yok gittikçe fenalaşıyor. lütfen görün çok kötü durumda ne yapacağımı bilmiyorum. bana bu gün geldi herşey normaldi fakat çok piresi vardı boyun kısmını yemiş ve kızartmış pireler ben de pire şampuanıyla yıkadım ve kuruladım. sonradan nefes zorluğy çekmeğe başladı ve su kabını yere döküp üzerinde yattı yemjn ederim evi iyice soğuttum ama kendine gelmiyor karnı çook dolu görünüyoe NE YAPACAĞIM


2 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Buna biz bir şey diyemeyiz acil veteriner hekimin müdahale etmesi gerek

MelisRose
MelisRose

510

Merhaba çok üzgünüm durum için,
Öncelikle bir kaç sebep olabilir bunları size yazacağım fakat ben bir veteriner hekim değilim. Tecrübelerime dayanarak söyleyeceğim.



  1. 2 aylık ve aşıları tam değil ise sokağa çıkmaması gerekirdi. Dışarıdan enfeksiyon kapmış olabilir ama enfeksiyon bu kadar hızlı tepki göstermez.

  2. Pireler hayvanlarda enfeksiyon, kan paraziti gibi durumlara sebep olabilir. Aldığınız yerden pireli geldi muhtemelen. Bu nedenle dış parazit çok önemli

  3. genel olarak bir veteriner arkadaşımın söylemesi üzerinde karın şişliği iç parazit hastalıklarının işaretçisi oluyormuş.


Son olarak acil bir veterinere gitmen gerekli maalesef. Burada bir çözüm tam olarak bulamayabilirsin.
Ufaklığın kaka durumunu ve ne zaman mama yediği konusunda da takip et. Belki sadece gereğinden fazla mama yedi ve su içti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 253 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR