Sokak Hayvanlarına Yardım Ediyorum Ama İnsanlar Karşı Çıkıyor.

guineapigela
guineapigela

119533 Puan

sokağa mama koyuyorum o mamayıneden oraya koydun gibisi şeyler söylüyorlar apartmanın kapısını açık birakıyorum üşümesin diye kapıma geliyorlar masum canlar ama komşular apartamana tuvaletlerini bile yapmıyorken sen alıstırdın bunu buraya çıkar diyorlar hep bunları duymaktan sıkıldım. onlar ne dese desin isterlerse beni şikayet etsinler ben sokak havanlarına yardım etmeyi birakmayacağım. aranızda boyle durumlar yaşayanlar varmı neler yaşadıklarını anlatabılırmı ne yapmalıyım ?

7 CEVAP

riuhole
riuhole

3534

Bazı benzer durumları ben de yaşadım, anneleri doğumdan 4 gün sonra trafik kazasında ölen 5 yavru köpeği ıkına sıkına kavgayla büyüttüm binanın bahçesinde. Kedim camdan bakıp inşaattaki köpeği havlatıyor camlara çıkmasın diye yöneticiye şikayet edildim, bahçeye mama döküyorum diye duymadığım laf kalmadı. Hiçbirinde pes edip umruma dokundurtmadım. Yavru köpeklerimi alıp birkaç mahalle uzağa attılar arayıp bulup geri getirdim kulube bile yaptırdım. Güzel laftan anlasınlar diye çok dil döktüm cidden, binanın toplantısına indim açıklamaya çalıştım zararları olmadığını zaten bir süre sonra köpeklerin dağılacaklarını kedilerin mama yiyip gittiğini hiçbir zarar vermediğini, anlamadılar. Baktım olmuyor ben de tutmadım sözümü her laf edene bir de ben laf ettim. İnsanlığını eleştirdim vicdansız dedim ajıtasyona bile gittim yahu :) Kavga dövüş köpekleri büyüttüm dağıldılara malesef :( Kedilerimize de alıştılar artık mecburen kimse laf edemiyor baktılar çirkefin tekiyim kendi kalıplarına sokamadılar :D Ne derlerse desinler pes etme, kulak ardı et çoğu kimseye evet haklısın de geç. Baktın baş edemiyorsun sen de onları iğnele. Zamanla alışır onlar da inşallah. Umarım kazanırsın :)

eltarcin
eltarcin

116201

Beslediğim yerdeki ağaçların arasına bununla ilgili bakanlık yazı astı isteğimiz üzerine. (Sokak hayvanlarının istenildiği yerde beslenebileceği, razı olmayanlara para cezası kesileceği gibi bir şey) Önceden çıktı halinde taşıyordum yanımda. Şimdi fotoğrafını çektim. Laf söyleyenin gözüne sokuyorum. Sesleri çıkmıyor.
Birde sizlere bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum:


SoKö'ler için yanımda mama yoktu. Tavuk almıştım. Yavaş yavaş yaklaşıyordum. Köpekte kuyruk sallıyordu. Şimdi bir adamla aramızda geçen konuşmayı aynen yazıyorum:
+Fazla yaklaşmayın geçen Kaptan Büfe'nin orada 20 tane köpek 1 adamı parçalamışlar. Sağı solu belli olmuyor bunların. Uzaktan at ne vereceksen.



  • (Ağzımı açtığım gibi adam lafı ağzıma tıkıyor)
    +(Yanındaki adama) Sürü oluşturuyor bunlar. Geçen habere çıktı. Kuduz bunlar kuduz...
    -(Konuşmaya başlıyorum ama adam susmak bilmiyor) Sinirden gülmeye başlıyorum. (Adamda anlamıyor.)
    Sonrada çekip gidiyor.
    -(Arkasından bağırıyorum) 20 köpek 1 adamı parçalıyor yer gök inliyor ama 1 adam 20 köpeği öldürünce kimsenin çıtı çıkmıyor. Neden?
    Etrafımdakiler bana aptalmışım gibi bakıyor. Karşılık olarak bende onlara öyle bakıyorum. Oradan ayrıldıktan sonra sinirlerim bozuluyor, ağlıyorum.
    Günde kaç defa böyle olayla karşılaşıyorum, bilmiyorum. Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Sizden başka kime anlatabilirim ki?


Not; bu 20 köpek 1 adam parçalama işine de hiç inanmış değilim. İnsan kadar acımasız, alçak değil onlar. Yapacaklarını düşünmüyorum.

Infernus
Infernus

111806

Güya sokak hayvanlarını koruma kanunu var. Beslenmeleri engellenemez, yaşam bölgelerinden alınamaz başka yerlere atılamazlar. O kadar çok hikayem var ki. Başıma gelenleri anlatmaya kalksam kitap olur. Pes etmeyin. Sadece istemeyenleri nasıl daha az rahatsız ederim! dikkatlerini çekmem de gözlerine batmaz diye çözümler düşünün. Daha az başınız ağrır.

guineapigela
guineapigela

119533

cümlede anlıslık olmus söylemekten bıktım yerine duymaktan yazacaktım :D kusura bakmayın

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Ben yaşadım. Bu durumu ama artık ses çıkarmıyorlar. Çünkü mama vermemi onlarda gördü ve artık onlarda mama veriyor hatta bir yan komşumuz vardı şerefsiz adam yavru kedilere koca koca taş atıyordu ama artık sesleri çıkmıyor

Ben de yaşadım ve o kedi şu anda evimde. Ben de içeri alıyordum üşümesin diye çünkü apartmanın kapısını açtığım an benden önce giriyordu. Neredeyse bütün apartman şikayetçiydi. Yok şu kapının önüne pislemiş paspasa pislemiş beslemeyin çok pisliyo buralara falan diyorlardı. Ben de onun için bi ev yaptım koydum bi tane komşumuz diyor ki “ ben bunu çöpe atarım” . Allahtan eve aldım yarabbim

guineapigela
guineapigela

119533

eltarcin okudum gerçekten insanlar artık çok acımasız olmaya bayladılar eve kedi alıyorum aldığımı gördüğümde aaa senmi alıştırıyodun bunları aaaa hemen çıkarr..... sözleri soylemekten bıktım,.,..Sokak hayvanlarının istenildiği yerde beslenebileceği, razı olmayanlara para cezası kesileceğini bilmiyordum bidaha bana bir laf söyleyene bunu söyleyeceğim teşekürler yazan erkese

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 592 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR