Kapalı Tuvalete Alışmıyor

Pamres
Pamres

3163 Puan

Merhaba arkadaşlar, 4 aylık erkek kedim var. Çok şükür sağlığı falan yerinde bir sorunu yok. Tuvalet eğitimi de hiç zorluk çekmeden alistirdik. Kuma işiyor. Ancak şöyle bir sorun var. Kapalı tuvaletin kapısını kapatınca giremiyor içine. Önceleri, küçük daha belki gücü yetmiyordur diye şuana kadar açık bıraktım ama sıcaklardan dolayı çok koku olmaya başladığı için kapatmaya karar verdim. Kapatınca tuvaleti gelince önünde miyavlıyor asla girmiyor bekliyor. Ben kendim içeri sokunca içeriden kapıyı açıp çıkıyor ama girmek yok 😅. Hâlâ gücü yetmiyor diyemem çünkü, salondaki koskoca kapıyı itikleyip içeri giriyor 😅 ama basit bir plastik kapağı itmiyor. Kaç kere gösterdim nasıl açılacağını ama nafile. Ne önerirsiniz?

2 CEVAP

Araştırmalarıma göre kapalı tuvaletler kediler için tavsiye edilmiyor. Biz koku ve görüntü sorununu çözmek için bu tarz tuvaletlere yönelsek de onlar açıkta daha rahat ediyorlar. 4aylık bir kedi için kapalı tuvalet kullanmak çok daha zor, özellikle yavrular için açık tercihinde bulunmalısınız. Yetişkinlikten sonra kapalı tuvalete alışması daha kolay olacaktır.

blue_hpood
blue_hpood

128183

koku için tuvaletini daha sık temizleyebilirsiniz, ben de kapalı tuvaletlerden haz etmiyorum. özellikle bentonit ve tozutan kum kullanıyorsanız üstünü komple sökün, o bile ciğerlerini rahat ettirmez..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 177 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR