Balkonu Korunaklı Hale Getirmek?

Infernus
Infernus

111806 Puan

Arkadaşlar malum havalar ısınıyor ben de kedilerimin daha fazla balkona çıkıp hava almasını güneşlenmesini istiyorum. Oturduğum yer 3. kat balkonları da böyle. Sütunların arası çok geniş ve korkuluğun üstü de atlayıp yatmaya çok müsait. Geçen sene 3 defa düştü sinek,kuş kovalarken veya yatarken uyuyakalıp dönerken dengesini kaybetti. Düştüğü yer beton, bahçe ve toprak daha ileriden başlıyor. Çok şükür hiçbir şey olmadan atlattık kemikleri baya güçlü demişti veteriner. Ama şimdi bebekler de var ve aşağı düşmeleri engellemek için nasıl korunaklı hale getirebilirim böyle bir balkonu? Tavsiyesi olan var mı?


7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim bu sene için bir projemiz var sizinle de paylaşayım :)
Bizim camlar şu https://goo.gl/oi91PC yeşil küçük kareli puntalı telle kaplı. Bunlar çok dayanıklı ve eğrilip bükülmediğinden tırmanabiliyor. Profil fotoğrafımda olayı görebilirsiniz.
Bizim balkona hem salondan hem de mutfaktan çıkılabildiği için şanslıyız çünkü bir kapıyı tamamen Fıstığa ayırmaya karar verdik. Yine bu puntalı demirlerden veya bulabilirsek karolar şeklinde satılan bu raf (https://catioblog.wordpress.com/2015/10/22/from-cat-and-caboodle/amp/) sistemini kullanarak bir alan oluşturmayı planlıyoruz. Kirada oturduğumuzdan balkonu kapattırma şansımız yok. Bu nedenle belirli bir alanı güvenli bir şekilde ona ayırıp, gerektiğinde sökebilecek olmamız lazım diye bu çözümü bulduk. Kapının boyunda yapacağımız için böylece dilediği zaman çıkıp dışarıyı seyredebilecek güvenle. Çünkü kendisi muhtardır. Her gelen arabaya, kişiye, kediye, kuşa, martıya bakmazsa görevi ihlalden disiplin cezası alacağına inanmış :D Biz de bozmuyoruz işte kendisini eheheheh

Infernus
Infernus

111806

@ursaminor aynı ya tamamen sizinki benimkinin dişi versiyonu hikayesi karakteri vs. Hatta ben de videolarını arkadaşlara gönderirken muhtar diye gönderiyorum. Bi çekmeceyi açıyorum bişey almaya dibimde bitiyor o da bakacak ne var içinde ne alıyorum? Evi beraber temizliyoruz her bişeyden haberi olacak neyi çektim sildim orada ne vardı arkasında. Daha geçen lavabo gideri su damlatmaya başlamış bu haber verdi bana damlıyor bak diye. Gitmiş dolabı açmaya çalışıyor ben fark etmemiştim kulağım onunki kadar hassas değil :) beraber tamir ettik patisini koyuyor işte buradan damlıyor diye. Vidayı sıkıcam yine orada bi pati. Yine dediğiniz gibi dışarıdan da haberi olacak kim gelmiş kim gitmiş. Bana da haber veriyor miyav bak biri giriyor :) benim de penceremde tel var ama yetmiyor güneş almıyor orası. Bahsettiğiniz projeyi merak ettim çok acaba nasıl olacak?

aleyn
aleyn

113859

tüm balkona ağ yapabilirsiniz dayanıklı kedi ağları var, böylece düşse bile ağın içine düşer..

Infernus
Infernus

111806

Tavan çok yüksek ve ağı sağlam tutturabilmek için bir destek, çıkıntı yok. Benimki o ağa tırmanır tepeye kadar ve ağla beraber aşağı düşebilir. Ağır ve baya güçlü bir kedi.

Benim kedimde böyle açık balkona çıkıyor,tuvaleti orda hatta.Hiçbir şekilde aşağı atlama huyu yoktur bir senedir oturur usluca izler.Ama geçen günlerde tellerden üst komşunun balkonuna atlamış.Bende bu sorunu hala çözemedim.Tek çözüm pimapen yaptırmak sanırım :( Geçiçi birşey var demirlere kolonya dökünce çıkmıyor benim kedim.

Infernus
Infernus

111806

@SAKIZLAMIA iş dolayısıyla buradayım ev benim değil kirada oturuyorum o yüzden kapatamıyorum balkonu pimapenle.

SAKIZLAMIA
SAKIZLAMIA

726

ben de 3. katta oturuyorum ve kedim balkonu çok seviyor. ben balkonumu kapattırdım(cam ile)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1034 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79601 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR