Yavru Köpeğim Isırma Konusunu Nasıl Çözebiliriz?

Merhaba, 3 aylık yavru Poodle sahiplendim fakat hem bizi hem küçük kızımı rahatsız edici seviyede ısırıyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?

3 CEVAP

MelisRose
MelisRose

510

Merhaba,
Isırma eylemi diş kaşıntısı nedeni ile olabilir. Daha ilk dişleri olduğu için biraz sivri ve incedir bu nedenle ısırmalar can yakabilir.
Önerim bol bol oyuncak almanız fakat bunların hepsini bir anda vermeyin yavaş yavaş bir diğer oyuncağa ilgisini kaybettiğinde yenisini verin.
Terlik, koltuk gibi eşya kemirme olaylarında hemen müdahale edin. net bir ses tonu ile hayır diyin ve oyuncağını ona verin. Kesinlikle eski bir terlik yada eşya olarak düşünüp oynaması için bunları vermeyin. Çünkü size ait eşyaları değil kendi oyuncaklarını kemirmesi gerektiğini öğrenmeli.
Elle oynanan oyunlardan kaçının size karşı bu eylemi yapmaması gerektiğini öğrenmelidir. Bu sayede el hareketlerine olan tepkisi azalacaktır.
Şunu unutmayın biz ellerimizi nasıl kullanıyorsak köpeklerde ağzını o şekilde kullanıyor ve çevresindeki objeleri ağzıyla keşfediyor.
Ayrıca kemirme eylemi strese girdikleri an onlar için bir rahatlama ritüeli o nedenle kendi oyuncaklarını kemirmesi gerektiğini bilmelidir. Örnek olarak evde yalnız kaldığı bir anda strese girip ev eşyalarına zarar verebilir fakat oyuncağını öğrenen bir köpek bu stresini ona yükler ve oyuncağı ile atar.
Oyuncağı ile oynayan ve kemiren köpek hem stresinden arınıp rahatlar hem de güzel bir yorulma aktivitesidir.
Bu eğitimlerin çoğu zincirleme olarak birbirlerine bağlıdır. Bu nedenle şimdiden başlamanız ve eğitimlerini vermeniz gerekli. Ne kadar yaş olarak küçük başlarsanız ki şu an tam o dönemde, o kadar rahat bir şekilde öğrenecektir. Bir süre sonra öğrenme hızına siz bile çok şaşıracaksınız. Evimizin yeni bireyini hayatımıza adım adım alıştırmamız gerekiyor.
Bol bol tarkan özvardar, KKA gibi köpekler ile ilgili bilgilendirici videolar izlemelisiniz.
Önce sizin öğrenmeniz gerekli ki doğru bir şekilde yönlendirin. Çünkü adapte olamayan ve öğrenemeyen bir köpek mental olarak çok yorgun ve mutsuz olacaktır.

blue_hpood
blue_hpood

128183

merhaba, lütfen kral köpek ailesi’nin youtube ve instagram sayfasını gözden geçirin. köpeklere karşı ödülsüz ve cezasız saygılı iletişim felsefeleri var. hiçbir şekilde köpeğe eğitim verilmiyor; isterseniz siz eğitim alabilirsiniz. youtube ve instagram kanallarındaki bilgiler ücretsiz, köpek beden dili içinse iletişime geçmeniz gerekiyor. bir köpek sahiplenmeden önce herkesin mutlaka göz atmasını öneririm. sadece ısırmaya dayalı değil, bütün problemleri olmadan önce engelleyebileceksiniz emin olun:)

DanteGSD
DanteGSD

361

Issırmanın birinci sebebi diş kaşınması, ikincisi de üstünlük kurma hevesi.


Diş kaşınmasını yavrulara özel yapılmış oyuncaklarla çözebilirsiniz. Düzeltici hareket olarak ta ısırmaya yeltendiğinde işaret parmağınızla burnunun üzerine yavaşça vurarak ciddi bir ses tonuyla ama bağırarak korkutmadan hayır komutunu kullanmalısınız. Zaten bir yavrunun doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmek için öğrenmesi gereken ilk iki komut hayır ve aferindir. Bir kaç sefer burnuna pıt yaptığınızda zaten yaptığının yanlış olduğunu öğrenir ve bir yandan da hayır komutunun ne anlama geldiğini anlamaya başlar. Elinizi ıssıracağı sırada hayır diyip oyuncağını vererek ve oyuncakla oynadığında aferin komutunu kullanıp severek doğru davranışa sevk edebilirsiniz.


Hayır, aferin, gel, otur, yat, bekle komutlarını bilmeyen köpek uzun vadede hem hatalarından ötürü mutsuz eder, hem de sürekli azar işiteceği için mutsuz olur. O yüzden ileri itaat eğitimine gerek olmasa bile basit temel komutları mutlaka nasıl öğreteceğinizi öğrenin ve uygulayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 284 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR