Kedim Fazla Agrasif Davranıyor?

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201 Puan

Merhabalar, öncelikle kedim yakın zamanlarda bir doğum gerçekleştirdi 4 yavrudan 3ü doğum sonrası öldü ve şuan tek bir yavrusu var. (Kısırlaştırın diyecekler için dipnot: kedimin kilosu normalin altında ve bir türlü kilo almıyor bu yüzden kısırlaştıramıyoruz ayrıca sokağa ben salmadım, zemin katta yaşıyorum her ne kadar gözaltında tutmaya çalışsam da kaçmış)
Her neyse, kedimin doğumundan sonra ailemize yeni insanlar katıldı şuan evde 4 kişiyiz. 1 ay olmasına rağmen asla ısınmıyor onlara karşı. Son günlerde agrasif tavırları artık sadece onlara karşı değil bize karşı da olmaya başladı. Bugün ise annem odama gelip çarşafları değiştirmek istemiş yavru da çok haraketli olduğu için bir anda ayağına atlamış. Annemde yavrunun kuyruğuna basmış yanlışlıkla (yavruda bir sorun yok gayet sağlıklı) sonra kedim çıldırdı annemin bacaklarına ve kollarına saldırdı resmen parçaladı. Ayırmaya çalışırken ben ve abim de nasibimizi aldık. Çok zor ayırdık ve evde herkes çizik içinde şuan. Olay sabah oldu ama bu saate kadar benim dışımda kimseyi yanına yaklaştırmıyor, ki bana karşı bile gerçekten çok agrasif. Bu koşulda kedimi diğerleri evde istemiyor, ne yapacağımı şaşırdım, ne yapabilirim, sakinleştirmenin bir yolu var mı?

10 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

doğum sonrasında kendini toparlayamamıştır olabillir belki stresli bir süreç evdeki yabancılardan yavruyu korumak istiyorsa da saldırganlaşmış olabilir( başka insanlar eklenince de stresi artmıştır),kilosu da normalin altında olduğu için kısırlaştıramadık demişsiniz ama veteriner hekiminiz ile konuşup beslenme düzenini ona göre planlayıp biraz kilo almasına katkı sağlayabilirdiniz zaten kısırlaştırma için 2,5 -2,8 kg olmalı kedi en az, yani eğer 2,5 kg ise başka bir sağlık sorunu da yoksa operasyona alıyorlar,kediniz hamile kaldığına göre en az 6 aylık bir kedi demek ki ve 6 aylık bir kedinin de 2,5 kg ın altında olması da bence sağlıklı değil o kiloda bir de hamile kalıp doğum yapmış yavrucak :( ve kusura bakmayın ama "her ne kadar göz önünde tutmaya çalışsam da kaçmış" cümlesi bana kedinin önemsenmediği izlenimi veriyor,zemin katta da olsanız sineklik/file kullanarak ya da cam-pencerelere dikkat ederek önlem almalıydınız,kızgınlıktaki bir kedi önlem alınmadığı sürece kaçar ve bunun sizin zemin katta oturmanız ile göz ardı edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü dikkatli olunmazsa kedi alt katta da üst katta da yaşasa kaçması/camdan atlaması çok olası hele de kızgınlıkta bir kedi ise.En azından hamile olduğu dönemde beslenmesine önem vererek kilo kaybetmemesini sağladınız mı bilmiyorum ama yavru sütten kesilince de anneyi kısırlaştırın bence bunun sonu gelmez çünkü (anne kedi uygun kiloya gelebildiyse tabi)

IIREMMM
IIREMMM

112774

yani evde kalıcı olan kişileri kovamıyorsanız bile kedinizi yavrusuyla birlikte gözden çıkaracak kadar vicdansız olmadığınızı umuyorum, bir veteriner hekime danışıp öneri alabilirsiniz ,kısırlaşınca azalabilir agresif davranışları belki de tekrar kızgınlığa girmiştir doğum sonrasında her şey olabilir yani, annenize saldırması da bence yavrusunu koruma isteği ile ilgili ve ek olarak evde tanımadığı diğer kişilerin bulunması sebebiyle stres altında hissediyor olabilir kendini zamanla alışabilir bence

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Merhabalar.


Belli ki kediniz de onları istemiyor ve bunu daha açık nasıl belli edebilir bilmiyorum. O eve gelen misafirlerinize dağdan gelip bağdakini kovamayacaklarını net bir şekilde anlatmalısınız. Gerekirse onlar gidecek. Bu konuda çok ciddiyim. İnsan denen çöp varlığın kendini dünyanın merkezinde görmesine biz el birliğiyle izin vermeyelim bence.


Bol patili, az insanlı günler dilerim.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Teşekkürler cevabınız için ancak, maalesef ki kalıcılar o yüzden onları kovamıyorum. Onlara saldırması normal olsa da anneme saldırması hiç normal değildi. Normalde anneme benden çok bağlıydı çünkü.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Üst

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Kedilerin psikolojileri bozulduğunda maalesef bunu yansıtmak için insan seçmiyorlar. Belki de kedinizi daha sakin yaşayabileceği ama dilediğiniz zaman da gidip görebileceğiniz, güvendiğiniz birine sahiplendirmelisiniz. Hem sizin hem de yavrunun iyiliği için.


Ama bu son çare olmalı tabii ki. Ondan önce bazı anti-stress ilaçları var, onları deneyebilirsiniz hekiminizden bilgi alıp.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Hekimimle sık iletişim halindeyim tabi. Dönüşümlü olarak nd ve proplan kullanıyoruz, ama iştahsız ve seçici bir kedi denemediğim mama kalmadı diyebilirim. Ayrıca evde sineklik var ordan kaçamıyor, banyo camından kaçmış 2 yaşında ve ilk defa çiftleşti zaten. Kedim yaşına göre nasıl desem, daha ufak tefek ama hekimi sağlıklı olduğunu söylüyor. Buna rağmen en az 3 kilo olmasını bekliyoruz takviyelerle. Anti stres malt kullanıyoruz ve diğerlerini mümkün olduğunca yanlarına uzaklaştırmaya çalışıyorum.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Hekimim yavru sütten kesildiğinde düzeleceğini söylese de endileşendiriyor bu durum beni. Diğerlerine nasıl alıştırabilirim bunu öğrenmek istiyorum.

Emirrckr
Emirrckr

13055

"Yavrun için yaşa."içgüdüsü var şu anda.
Anneniz kuyruğuna basmış ve haliyle yavru da az ya da çok bir şekilde ses çıkarmıştır.
Bu anne kedinin savunma ve saldırması için gayet yeterli.
Özellikle bazı anne kediler fazlasıyla hassas ve korumacı oluyorlar.
Hekimin dediği gibi yavrularını sütten kestikten sonra bu içgüdü giderek azalacak.
Ancak diğer insanlara alışma konusuna gelirsek bence şu sıralar çok ısrarlı olmayın ve onları da uyarın.
Yavru sütten kesildikten sonra sahiplendirirsiniz veya onu da bakarsınız bilemem ama diğer üyelere alıştırma konusunda,
Örneğin mamasını onlar versin,ödül maması vs. de yedirebilirler.
Yine oyun oynatmayı da bazen onlar üstlensin illa adapte olacaktır kediniz.
Sonuçta onlardan zarar görmediği takdirde alışmaması çok uç bir ihtimal.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Teşekkür ederim cevabınız için, yavruya da kendim bakmayı düşünüyorum. 2. Kedi istemiştim aslında tek başına sıkılıyor diye ama alışmaz diye de korkmuştum. Şimdi kendi yavrusu var o ona arkadaş olur diye umuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR