Lösemi, Mantar Aşılarını Yaptırmak Zorunlu Mu?

yu8888
yu8888

530 Puan

lösemi, mantar aşılarını yaptırmak zorunlu mu? yılda 1 kere kuduz, karma ve 3 ayda bir iç-dış parazit yaptırıyorum ama diğerleri gerekli mi yaptırmaya?

5 CEVAP

Prensesmincir
Prensesmincir

1232

Lösemi dünya üzerinde hiçbir kedide görülmedi daha.veterinerlere yeni para kapısı tabiki,iç dış parazit-karma aşı yeterli hormonlu gibi kedilerin ömrünü kısaltmaya gerek yok.

AyseMia
AyseMia

111368

Lösemi çok fazla yan tesiri olan, çok ağır bir aşı. Ben yaptırmaya cesaret edemedim şahsen, yaptıracağımı da sanmıyorum ve 3 Hekim'e birden danıştım kararım değişmedi, size de öneremem, yaptırdıktan sonra ne olacağı belirsiz. Mantar aşısının ise karaciğeri çok yorduğu söyleniyor, kedisi mantar olanlar yaptırıyor daha çok ancak Ecosin tablet zaten çok etkili mantar için. Yani her iki aşıya da gerek yok. Minicik organları iki aşı yüzünden mahvolmasın.

somnium
somnium

12640

lösemi ve mantar zorunlu değil. lakin lösemiyi kesinlikle yapmanızı öneririm, riskli bir hastalık çünkü. ve öldürme oranı yüksek bir hastalık. 2 doz şeklinde uygulanan bu aşı, kedinizi yüzde yüz lösemiden korumasa da yüzde 80 gibi büyük bir oranla fayda edebileceği ve koruyabileceği söyleniyor. mantara gelirsek de... lütfen, yaptırmayın. kedilerin ciğerlerini felaket etkiliyor. ölen bir kedim mantar olduğunda 2 doz şeklinde uyguladı veteriner. bağışıklığı epey düştü, zayıfladı hem de çok. ve bir daha bağışıklığını toparlayamadık. yaşlı olması da kötü etkiledi bunu.

Miaahanim
Miaahanim

169

Cok önemli aşılar biz önceden yaptirmamistik kendimizin heryerinde küçük küçük mantarlar çıkmaya başladı aşıları yaptırın bence

yu8888
yu8888

530

yanıtlarınız için teşekkürler. kedim daha önce 1 kere lösemi olmuştu bu sene yaptırmayayım bari. 1 seneden fazladır da mantar sorunu yaşamadık o yüzden yaptırmayı düşünmüyordum ama veterinere gittiğimizde mantar aşısı olmamış dediği için arada kalıyordum mantar değilken neden yaptırayım diye. yeniden teşekkürler ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR