İkinci Kediyi Sahiplensem Evdeki Kedim Alışabilir Mi?

gulnurugur
gulnurugur

266 Puan

Merhaba evde 10 aylık, dişi, kısırlaştırılmış, scottish fold bir kedim var ama ben işe gidince uzun süreler yalnız kalıyor sıkıldığını düşündüğüm için yanına bir kedi sahiplenmek istiyorum. Yeni sahipleneceğim kedinin yaşıtı olmasına ve onun da kısır olmasına dikkat edeceğim ama yine de anlaşabilirler mi emin değilim. Birbirlerine zarar vermelerinden korkuyorum. Bir yerde de kediler evde tek olmayı severler diye okumuştum. Bu konuda bilgisi ve ya tecrübesi olan arkadaşlar yazabilirler mi acaba ?

6 CEVAP

gunosari
gunosari

2936

Ben kedilerin en baştan çift sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum.Özellikle çalışan kişiler 2 kedi sahiplenirse,yavrucaklar gün içinde çok yalnız kalıp sıkılmazlar.Biz ikinci kediyi birinci kediden hemen 2 ay sonra edinme gereği duyduk çünkü kedicik artık hiç hareket etmemeye hep uyumaya başlamıştı.Varlığı bile hissedilmiyordu artık.Diğer kedicik resmen canlandırdı bizimkini deli gibi koşmaya oynamaya başladı.Tabi her kedinin karakteri farklı bazısı yanına hiç kimseyi istemiyor.Başta 1 hafta biraz sıkıntı çektik 10 günde tam alıştılar.2 kedi psikolojik sağlık açısından daha iyi gibi hissediyorum.Umarım edinirsiniz ve sorunsuz anlaşır mutlu olurlar.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Oğlum 9 aylık - gelen minnak 3,5 aylık dişi . evimize gelmeden önce Teonun bir oyuncagını oraya verdik , dişinin yattığı minderi biz aldık . kokularına alıştımak için önceden . 1 hafta izine çıktım bir odamı miniğe ayarladım . gelir gelmez hemen karşılaştırmadım . birbirbirlerinin oyuncaklarını sürekli değişimli olarak verdim ikisinede. gün içerisinde cıkarıp ara ara karşılaştırdım . benim avantajım şu oldu ikiside daha cocuk buyuzden alışma süreci hızlandı. eger oğlum büyük olsaydı alışma süreci cok zor olacaktı. benim suanki tek sıkıntım oğlumun iştahı kısırlaştırılmış mama yiyor-du ama şuan kızımın mamasını tüketiyor 5,5 kiloyu gördük bunun yüzünden. herşeyi iyi düşünmek gerekli ama şuda bir gercek kediler sıkılmaz köpekler sıkılır evde yalnız kaldıgında.

Heiter
Heiter

115202

Kesin olarak "evet" ya da "hayır" diyemem ama yavaş yavaş (kademeli olarak) alıştırırsanız, alışma ihtimali yüksek. Sabır isteyen bir süreç. Şimdiden bol şans.

goknur
goknur

18247

Benim cok asosyol bir kedim vardi. Daha 2 aylikken bile aynada kendini gorunce sinirleri tepesine firlayip evi inletiyordu butun tuyleri dikiliyordu havaya. Camda vs kedi gorunce, biz dis kapi onunde baska kedi severken veya beslerken gormese bile hissediyorlar kapiyi actigimizda kirpi gibi buluyorduk onu butun tuyler dikilmis kuyruk yelpaze gibi ve evde bizi yan yan kacarak kovaliyordu :D Girgir hayatimiza yeni girdi diyebilirim en fazla 3 ay olmustur yada olmamistir. Zor bir surec olmadi bizim icin ben biraz sansimi zorladim alisacaklarina cok inandim. Kendi metotlarimi uyguladim. Yeri geldi raund raund karsilastirdigimda elimde tabureyle gezdim kavga cikarsa tabure ile ayirabilmek icin. 1 hafta surdu simdi is birligi yapip bize politika yapiyorlar oyle bir seviyorlar ki birbirlerini sarilip yaliyorlar. Hani iki disi kedim olduguna inanmasam asiklar diyecegim :)) benim bir smokin 11 aylik disi kedim vardi ismi Citir sonra bir kizimiz daha geldi uzun tuylu tekir disi 6 aylik felandi herhalde ismi Girgir :)) ben o asosyal kedimin inadini kirdiydam sizinde yapabileceginize inaniyorum. Ama mumkunse cins almayin bu seferkini. Sokaklar onlar icin cok tehlikeli ve onlar cok savunmasiz. Ben 2 kedimide sokaktan sahiplendim. Ilk kedimi 2 aylikken buldum sokakta. Diger kedimide 1 aylikken buldum arkadasima verdim sonra bazi sebeplerden dolayida tekrar bana geldi. Banada iki disi kolay anlasamaz dediler bosuna almisin dediler. Cok sabir dediler. Evet ev biraz inledi ama simdi kuzu gibiler :)

dilarao
dilarao

374

merhaba, aynı düşünceyle ben de bir kedi daha sahiplendim. evdeki kedi onu görmezden geliyor, yatağa falan gelirse kovuyor. bizimki tek çocuk olmak istiyormuş meğerse :) yani kedinizin karakterine göre karar verin bence, bizimkinin böyle olacağı tahmin edilebilirdi.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Bunlari onceden soylemek cok zor kedinizin yeni geleni kabul edip etmeyecegi ya da yeni gelen kedinin evdekino sevecegi tamamen onlarin karekteriyle alakali. Bence sahipleneceginiz kediyi ilk once sahiplenceginiz kisiden rica ederek bi gun evinizde misafir edin. O surecte ikisini gozlemleyin bakalim birlikte nasil bir enerji gosteriyorlar ona gore sahiplenirseniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 637 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR