Acana Ev Kedileri İçin Uygun Değil Mi?

sonyak
sonyak

319 Puan

Anket

Acana
(7 oy)
Nd
(5 oy)
Hills
(7 oy)
Toplam (19 oy)

Merhaba ben 2.5 yaşındaki kedim için mama arayışındayım. Tavuk alerjisi var Acana Pasificayı araştırırken bir kaç kez şu söylemlere rastladım "ev kedilerine verilmesi pek uygun değil böbrek yetmezliğine sebebiyet verebiliyor. İçerisindeki proteinden ötürü daha çok soğuk iklimdeki kedilere göre". Hillsi araştırdım ancak içeriğini pek beğenemedim. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi, gerçekten kediler için zararlı mı? Siz hangi mamayı önerirsiniz? Acil mama değişikliğine gitmem gerekiyor.

10 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

fazla protein denen acana'nın protein oranı proplandan daha düşük. pacifica mamayı ben kullandım kendi kedime ve en memnun kaldığımız mama oldu. keşke daha uygun fiyatlarda olsa da hep alsam. nd de kullandık o da iyi geldi ancak acanaya tapıyordu benimki. kısacası proteine değil mamanın iyi gelip gelmediğine bakın. protein iyi gelmedi diyen sahipler proplan kullanınca geçti diyor genelde ama proplandaki oran daha yüksek. önemli olan kediye mamanın yaraması. size tavsiyem acana>nd>hills olarak deneyin. acana ve nd tahılsız (ya da nd düşük tahıllı), hills tahıllı mamadır. acana ve nd arasında da şunu düşünün, nd monoprotein mamadır yani içindeki protein tek çeşit etten gelir. acana ise gördüğünüz üzere koca okyanusu içinde taşıyor balık çeşitliliği olarak laksjdşalksjd o yüzden kedinize göre seçim yapıp deneyin. kedinizin damak tadına uysa bile mama yaramayabilir ama bunu direkt proteine bağlamak saçma maalesef

Dann
Dann

1176

Tavsiye edilen ölçülerde kullanın mamayı sorun yok. Protein zararlı değildir. şeker veya tahıl unları kadar tehlikeli de değildir. Kısırlaştırılmış kediler için mineral oranı daha az olması önerilir, özellikle erkek kediler için bu daha önemlidir. Acana kısırlaştırılmış mamayı kullanabilirsiniz, kediniz için. Ben bir yıldır kullanıyordum, Acana wild praire ürününü çok memnundum. Acana’nın Üretildiği şirketin el değiştirmedi ve Sürekli virbac tavsiye edilmesi sebebiyle virbac kullanmaya başladım fakat elimdeki virbac biter bitmez Acanaya devam edicem. Ben kişisel olarak acana’yı tavsiye ederim.

Emirrckr
Emirrckr

12986

İki kedi bakıyoruz ve N&D kullanıyoruz ancak gerçekten fiyatları daha uygun olsa kesinlikle Acana Pacifica'ya geçerdim.
Acana evet protein olarak yüksek bir mama ancak içeriği de temiz ve boş bir protein içermiyor.
Zaten arkadaşlardan bazıları yukarıda açıklamış ek olarak onları söylemeye gerek yok bu protein konusunda birkaç şey söyleyip bitireceğim,
Yüksek proteinin kedinize ağır gelip gelmeyeceğini karşıdan yorum yaparak anlayamazsınız.
Denemek gerekiyor ve Acana&Orijen ikilisi daha kuzeyde Kanada-Norveç gibi ülkelerin iklimlerine uyum sağlamış kediler için uygun deniyor fakat bu bizim/sizin kedinize kötü gelecek,yaramayacak anlamına da gelmiyor.
Bence bütçenizi aşmıyorsa Acana'ya şans verin.
En azından gidipte içeriğindeki proteinin nerden geldiği belli olmayan,tahıl yuvası mamalara mahkum etmeyin.
Ha Acana ağır gelir o zaman düşük ve sağlıklı tahıl bulunduran mama arayışlarına geçersiniz.
N&D'nin düşük tahıllı serileri var yine Hill's'te bence bu konuda iyi.

Prensesmincir
Prensesmincir

1232

İçinde aşırı fazla protein var birkaç kişi görmüştüm burda aşırı fazla protein olduğu için kedileri kaldıramamış.veterinerlik olmuşlar bence bu kadar protein ihtiyacı yok kedilerin orta kalite mamalar gayet yeterli.biz hills kullanıyoruz.

DanteGSD
DanteGSD

361

Acana'nın yüksek protein oranı ve getirdiği problemler köpekler için geçerlidir. Kedi mamalarında böyle bir sorun bulunmuyor.

Canimyavrum
Canimyavrum

3169

Hilss içerik olarak aslında çok iyi bir mama banada hoca ilk bebekken hills kullanıcaz dediginde hocam hills içerik olarak güzel degil demiştim fakat aslı öyle degilmiş içeriği en dengeli. Mama hillsmiş aslında .

Ben hills kullanıyordum ama aynı şekilde içeriğini çok iyi bulmadığım için acanayı araştırdım ama çok yüksek proteinli olduğundan korktum ve ndye geçtim. Başlarda sanırım ağır geldiği için kulakta kaşıntı yaptı ama bugün veteriner bir problem olmadığını normal olduğunu söyledi. Onun dışınıda ndden baya memnunum tüyleri yumuşacık ve pasparlak oldu iştahı yerinde her şey yolunda gibi görünüyor. Nd tahılsız tavuklu ve narlı kullanıyorum bu bitince veterinerin önerisiyle virbac deneyeceğim

Ebrnk
Ebrnk

4329

Biz ev kedime acana indoor kullanıyoruz, indoor zaten ev kedileri için üretiliyor, zaman zaman royal canin sterilized veya nd kısırlaştırılmış türlerini de deniyoruz.

foks_
foks_

184

Hills kısır kedi maması kedimde geçmeyen turuncu renkli ishal yaptı birde aşırı kötü bir koku.

Sezgek
Sezgek

16511

Bizim kızda alerjiden müzdarip uzun uzun yazmayacağım süreci cevaplarımdan hatırlayanlar olur ama protein içeriği yüksek mamalar alerjik kedilerde egzamaya neden oluyor bizzat deneyimledim bir kaç yabancı kaynakta da okudum yani en son en kaliteli denilen virbac bile kızımda yara yaptı nd acana yara yaptı ama hills yapmıyor mesela o yüzen ben hills ton balıklıdan devam eğer kediniz alerjik bir kedi ise protein içeriğini falan bakmayın ona kaşıntı yara yapmayacak mamayı bulup ondan devam edin geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 514 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR