Kedime Nasıl Kilo Aldıra Bilirim

anilzi
anilzi

911 Puan

Kedim 3 yaşında kısır dişi. 1 yaşından beri 3.900gr ile 4,200gr arası kilosu. Bol tüylü ama zayıf kedi, veterinere aşıya gittiğimizde normal diyorlar ama biraz daha kilo alsa daha iyi olacak gibi. Küçüklüğünden beri RC yiyor hesabıma göre günlük yaklaşık 50gr civarı yiyor. Arada proplanda verdim onuda aynı az yiyor.
Kilo aldırmak için ne yapabilirim? Hangi mamaya geçsem ?

3 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Merhabalar.


Kedinizin kilosu, hekimlerin de size söylediği gibi normal. Bizde Anadolu'da yaygın inanış vardır, zayıf insan sağlıksız kabul edilir. Erkek göbekli, kadın löp löp olsun isterler fakat hayvanlar için bu durum böyle değil. Canlılarda normalin üzerinde kilo, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Biz insanlar fazla kilonun etkisini belki çok zaman sonra, belki de hiç görmeyiz ama kedilerin ve köpeklerin sistemleri fazla kiloya çok daha duyarlıdır. Yani kedinizin kilo almasını isteyerek aslında onun fazla kilolu olmasını ve buna bağlı sağlık sorunları yaşamasını istiyor gibi oluyorsunuz. Bu yüzden eğer hekiminiz kilosunun normal olduğunu söylüyorsa buna güvenin ve kilo alımı için ekstra bir şey yapmayın derim.


Bol patili günler dilerim. :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Teşekkürler Emir Bey, atladığım bir noktaya da değindiniz.


Nişanlımın kedisi 8 kiloluk bir tekir. Böyle yazınca okuyana aşırı kilolu bir kedi gibi görünebilir ancak bengal kırması bir tekir ve yapısı o kadar iri ki görünüşte kesinlikle kilosu yok. Sadece ciddi anlamda 'büyük' bir kedi, hekimler de kilosunun yapısına göre normal olduğunu söylüyor. Sizin kediniz de eğer böyle iri yapılı bir kediyse ve 4 kilo civarındaysa sizin gözünüze zayıf görünüyor olabilir. Bu açıdan eğer mümkünse kedinizin bir fotoğrafını da eklerseniz daha sağlıklı yorum yapılabilir. Her ne olursa olsun, kedinizin sağlıklı ve uzun bir ömrü olsun dilerim. :)

Emirrckr
Emirrckr

13049

Kilosu banada normal geldi ama uzun tüylü ve iri yapılı bir kediyse bizimde 5-6 kilo civarı mesela.
Ama yapısı böyle ve bu kiloyu vücudu kaldırıyor asla aşırı kilolu bir görünüme sahip değil.
Dediğim gibi kedinizin vücut yapısını bilmediğimiz için net bir şey diyemeyiz ama hekimler normal diyorsa bence normaldir.
Yukarıdaki arkadaşa da katılıyorum bu konuda,
Kimileri şu geleneksel inanış ve gözüne tatlı görünmesi gereği;"aman tombik olsun,aman göbeği olsun,pofuduk pofuduk olsun."istiyor.
Ancak tıpkı insanlardaki gibi hayvanlarda da aşırı kilo pek çok sağlık sorunlarına yol açıyor.
İdeal kilosundaki bir kedi,en sağlıklı ve ayrıca mutlu kedidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 175 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR