Kedim Yine Koltuga İsemis

mei
mei

4603 Puan

Koltuklarimizda sivi gecirmez yatak alezi ve koltuk ortusu var. Onceden de ayni sorunu yasadigimda sirkelimle temizleyip makineye atmistim. Alez oldugu icin koltugun kendisine cis kokusunun islemis olmasi imkansiz. Bugun ablam meyveli yogurt yerken Sipidik da yemek istemis, ablam vermeyince hemen isemis. Alezlere bakinca birkac cis izi gordum muhtemelen gece yapti onlari da. Salondaki kokuyu klimamizdaki kotu koku yuzunden oldugunu saniyorduk, cis ve klima kokusuymus. Geceleri tuvaletini salona koyuyordum, tuvaletini de kullaniyordu. Ay cok karisik anlattim ama bu aliskanligini nasil yok edebilirim ya? Carpex onerilmisti ama 180tlden 250tlye cikinca almadim, alamadim. 250tl ne demek ya...

16 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

sizin kızmanızla size gocunmasıyla alâkası yok, alışkanlık edindi sadece. ben olsam koltuğun üzerine eşya koyup kapatırdım.

AyseMia
AyseMia

111368

Koltuğun üzerinde mama yedirin tabağını oraya alıp. Yemek yedikleri yere tuvaletlerini yapmazlar genelde. Eğer kızgınlıkta değil ise başka çaresi yok gibi, yakınında kum kabı da olduğunu söylüyorsunuz...

blue_hpood
blue_hpood

128292

niçin gocunsun kedi bu:)
yani en azından kolaylıkla alıp taşınacak eşyalarla kapatmak en mantıklısı çünkü o zaman tekrar edemez, alışkanlık pekişmeden önünü kesmeniz lazım. ya da üzerine çadır gibi örtü gererseniz belki üzerine çıkıp çiş yapmakta zorlanır.

AyseMia
AyseMia

111368

Gün içinde koltuklara boylu boyunca muşamba serebilirsiniz yada alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz. 😅 Hoşuna gitmeyeceği için tekrar etmeyecektir. Tamamen alıştıktan sonra kaldırırsınız bir şey serili olmasa da yapmayacaktır. Yada dediğim gibi koltuklar üzerinde mama yemeye başladığında da tuvaletini yapmayı kesmeyi bırakır yüksek ihtimalle.

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Merhabalar.


Carpex diyorum, başka bir şey demiyorum. 1000 tl de olsa birkaç gün boğazımdan keser yine alırım. Haklısınız, her şeye fahiş zamlar geliyor ama bir tarafta sürekli ha şimdi işedi, ha birazdan işeyecek korkusuyla evin huzurunun kaçması var, diğer tarafta ise aradaki sadece 70 tl zam farkını ödeyip hem kokudan kurtulmak hem de çok yüksek ihtimalle kedinizin alışkanlığının değişmesini sağlamak. Bence seçilecek taraf gayet belli ama yine de son karar sizin tabii...


Bol patili günler dilerim. :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Carpex'in maksimum seviyede etkili olması için yüzeye başka kimyasalların nüfuz etmemiş olması gerektiği yazıyor etiketinde. O yüzden bence temizlemeye vermeden direkt ürünü uygularsanız daha iyi olur. Temizlemede idrarı koltuğun minderine iyice yayabilirler farkında olmadan. Yerleşmiş idrar kokusunda Carpex'i birkaç kez üst üste uygulamanız gerekebilir koku çıkana kadar. Bu arada bahsettiğim internet sitesinin ismi çıkmamış ama internete Carpex yazınca sırayla çıkan linklerden bahsettiğim fiyatı görebilirsiniz.

mei
mei

4603

Kuru temizleme icin 300tl istiyorlar. Carpex almak daha mantikli geldi umarim faydasini gorurum. Carpex ise yararsa eger mutlaka guncellerim burayi. Herkese cok tesekkurler 🤍

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

İdrar yolu problemi mi var yoksa kızınca falan mı yapıyor

mei
mei

4603

Kucuk oldugundan cisini tutamayip koltuga yapti ilk, daha sonra da aliskanlik edindi ya. Kizinca da yapmaya basladi sanirim :"

aslihan_e
aslihan_e

128521

Gayet de kızınca yapabilirler. Bizim biri de öyle, bir şey istesin yapılmazsa çişini yapar ama nadir olarak o durumu yaşıyoruz. Bir kere tuvaletleri daima tertemiz olacak bu tarz kedilerin, hiç tuvalet kalıntısı olmayacak tuvaletlerinde, evin birkaç yerinde tuvalet olacak ki teşvik edilsin, sinirlendiği zamanlar mesanesi dolu olmasın. Ayrıca bir şeye izin vermediniz diyelim, hemen götürüp oturtun tuvalete, pişpişpiş falan deyin çişe teşvik edin. Çıkarsa tekrar koyun, 3 kez deneyin, yapmazsa çişi yoktur büyük ihtimalle. Bizde çok kurtarıcı oluyor çişini küçük çocuk gibi yaptırmak.

blue_hpood
blue_hpood

128292

aslıhan kediler sebep sonuç bağı kuramaz, size sinirlenip dur şuna nispet olsun işeyeyim diyemez, öyle bir zeka ve bağlantı becerileri yok.
siz de nadir demişsiniz zaten, belli ki onda da böyle bir alışkanlık var, bazen de kızdığınız zamana denk gelince böyle düşünmenize sebep oluyor. kediler bir bireye şahsa veya duruma öfke veya kızgınlık gösteremez. duygu durumları yalnızca belli bir anı veya bağlantıyı içerir, uzun süreli veya planlı düşünemezler.

mei
mei

4603

3 koltugu da esyalarla kaplamamin mumkunati yok ya. Neredeyse ailecek tum gunumuz salonda geciyor bizim. Havalar sicak oldugundan sipidikla salonda uyuyoruz. Gece uyudugumuz koltuga cisini yapmaktan bile gocunmamis valla.

mei
mei

4603

Alezler yokken bir daha isemis. Valla kafayi yiyecegim ben ya

Ketonmanya
Ketonmanya

114473

Carpex şu an ************'da 198 tl.


Lütfen ama lütfen bir şans verin. Kediniz o koku oradan tamamen arınmadığı sürece buna devam edecek.

mei
mei

4603

Koltugu kuru temizlemeye mi vermeliyim yoksa carpex mi almaliyim? Idrar koltukta kurtlanma falan yapar mi? Ay cidden oturup aglayacagim ya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 356 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR