Dişi Kedi 1 2 Defa Çiftleştikten Kaç Gün Sonra Kızgınlıgı Geçer?

Kedim kızgınlıga girdi 1 haftada geçer sandım ama 14 gün oldu hala geçmedi 2 kere de dışarı kaçtı 10 dk sonra eve geri dönmüştü çiftleşti mi bilmiyorum ve kızgınlıgı neden bu kadar uzadı?

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114486

Merhabalar.


Maalesef mevsimlerin dengesinin sürekli değişmesi, hayvanlarının doğalarının da değişmesine sebep oluyor. Bu yüzden bu tarz değişimler normal. Ama eğer kızgınlıktayken dışarı kaçtıysa mutlaka çiftleşmiştir ve çok büyük ihtimalle de hamile kalmıştır. Eğer zaten kısırlaştırmayı düşünüyorsanız kızgınlığı geçer geçmez, bebekler anne rahminde büyümeden hemen kısırlaştırmalısınız.


Bol patili günler dilerim.

blue_hpood
blue_hpood

128292

bir daha dışarı kaçmaması için önlem alın ve hekime götürüp ultrasonla baktırın. iyi bir hekim kızgınlıktayken de kısırlaştırma ameliyatı yapabilir. rahim her zamankinden yalnızca 2-3 santim daha geniştir ve çoğu hekim kanama riskini almak istemez fakat deneyimli ve iyi bir hekim bu ameliyatı yapabilirim. en kısa sürede kısırlaştırın.

blue_hpood
blue_hpood

128292

bu arada asla dışarı salıp çiftleşmesine izin vermenizi tavsiye etmem, binbir türlü hastalık kapıp ölüme kadar gidebilir, araba bile çarpabilir. ev kedisi çiftleşsin diye sokağa salınır mı?

Emirrckr
Emirrckr

13049

10 dk sonra döndüyse bilemiyorum çiftleşti mi ama süreç bu kadar uzayacağına(çünkü o da stres yaşıyor,bağışıklığı düşebilir,kilo kaybedebilir.)tekrar dışarı çıkmasına izin verin.
Tabii etrafı yeterince biliyorsa eğer bilmiyorsa salmayın elbette,kaybolabilir ama dışarıya çıkıp geri dönen bir kediyse bir gün dışarıda durmasına müsaade edin,çiftleşsin.
Ardından kızgınlığı sona ereceği için hemen kısırlaştırırsınız.
Dışarıdaki kedilerden parazit vs.kapma riskine karşın da ameliyat sonrası uygun bir zamanda dış parazit aşılarını da tekrar yaptırırsınız.

Emirrckr
Emirrckr

13049

Ev kedisiyse elbette salmasın.
Dışarı çıkıp gelen bir kediyse zaten normal şartlarda da diğer kedilerle irtibata giriyordur.
Ayrıca bir önceki sorudan hatırladığım kadarıyla yavruları olan bir kediydi.
Herhalde daha önce de sokakta çiftleşip hamile kalmış diye düşündüm ben.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 180 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR