Artık Ne Yapacağımı Bilemiyorum. Kuru Mama Yemiyor

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Merhaba arkadaşlar
çok sıkıntılı bir durumdayım. 2 buçuk aylık kedime bir türlü kuru mama yediremedim.
royal canın la vital yemedi. biraz önce önüne orijen ve acana markalarını da koydum kokladı gitti.
ne yapacağımı şaşırdım. sürekli yaş mamaya gücüm yetmiyor . ne ile besleyeceğim bilemiyorum.
lütfen varsa farklı önerileriniz yazın.

30 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

kediler çok dirençli varlıklar, kuru mamayı reddettiğinde istediğini alacağını bildiği için yemiyor, benim kedim de çok seçici yemeye alıştıgı şey dışında hiçbir şey yemek istemiyor ne kuru ne yaş ömrümüz gimcat tuna balıklıyla geçiyordu ta ki yemesini istediğim şeyi önüne koyup kaldırmayı uygulamaya kadar veterinerimiz 3 güne kadar uygulayabileceğimi söylemişti bu şekilde ağzına sürmediği bir çok şeye alıştırdım. önüne koyun yemezse kaldırın öğle ve akşam tekrarlayın benim kedim bazen 2. bazen 3. günde yedi ama yedi sonrasında da o şeyi yemeye devam etti. arkadaşa kesinlikle katılıyorum tadını almayı bile reddediyorlar benimki de öyleydi, her kuru mamayı değiştirdiğimde sırf tadını alması için denemediğim şey kalmıyordu bişeylerin içine sıkıştırma, ağzının kenarından tıkma.. yine de püskürtüyordu. yemiyor diye canınızı sıkmayın kediler kendilerini düşünen hayvanlardır emin olun, kendilerini sıkıntıya sokacak bir şey yapmazlar sizle inatlaşıyor direncinizi kırmaya çalışıyor siz onunkini kırın. yani bu acımasızlık değil -sürekli yaş mama bütçenizi aşıyorsa ki kaliteli yaş mamalarla cidden bütçeye yük oluyor- onun iyiliği için yapıyorsunuz.

aliberken
aliberken

1148

Kuru mama yemeye başlayana kadar kuru mama vermiştim.Veterinere sorduğum zaman yaş ve kuru mamayı karıştırarak ver yavaş yavaş kuru mama miktarını arttır demişti.Denediğim zaman karıştırınca hiç yemedi.Sizde deneyin belki o şekilde alıştırabilirsiniz.Aç kalınca üzülüp yaş mama veriyordum ama kuru mamaya o şekilde hiç dokunmuyordu.Kuru mamayı az miktarda koyun bol bol tazeleyin kaptaki mamayı kokusu gitmesin diye.Mama bekleyince kokusu gittiği için yemez oluyorlar.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/brit-care-cocco-ordek-somon-ve-patatesli-tahilsiz-hassas-kedi-mamasi-2-kg.html


Brit care mamayı kedim yememişti.Atlaspet e mesaj atarak numune isteyip deneyebilirsiniz.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/royal-canin-exigent-3530-secici-kedilere-ozel-kedi-mamasi-400gr.html


Royal caninin 400 gramlık paketleri oluyor onlardan alıp deneyebilirsiniz.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/pro-plan-delicate-hindili-ve-pirincli-hassas-secici-yetiskin-kediler-icin-kedi-mamasi-15kg.html


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/pro-plan-delicate-kuzu-etli-yetislin-kedi-mamasi-15kg.html


Royal canin ve proplan hindiliyi yerken sorun olmadı onları severek yemişti.Kuzulu yeni çıktığı için nasıl olduğunu bilmiyorum.

goknur
goknur

18247

Bana kalirsa biraz fazla dusuyorsunuz uzerine birakin kendi haline size aciktim diye geldginde alip onu kuru mamayi gosterin ben bu sekilde alistirdim. 7 aya kadar agzina salam sosisden baska birsey surmemis bir kediyi alistirdim. Oncelikle kuru mamayi islatabilirsiniz burnuna degdirin mamayi veya zorla agzina kucuk bir parca tepin ki tadini alsin. Benimkisi suanda catir catir yiyor 4 gun zorladi bizide

aleyn
aleyn

113859

bu arada önüne koyup kaldırırken ekstra hiçbi şey vermeyeceksiniz.. bi ikincisi pro choice denediniz mi bilmiyorum çok keliteli değil ama kuru mamaya geçiş olarak kullanabilirsiniz, petshoptan az miktar yavru için olanı deneyebilirsiniz bunu yemeyen kedi görmedim bugune kadar, benim getirdiğim her kuru mamayı 3 gunde yiyen kedim bu mamayı sokak kedileri için aldıgım dönem yere düşen tanelerin peşinde koşturuyordu ödül maması olarak kullanıyordum..

DEMET92
DEMET92

18608

bunu da deneyelim bakalım ama çok yoruldum gerçekten :( hem bedenen hem ruhen çünkü aç . çok üzülüyorum. ona eziyet ediyormuşum gibi hissediyorum sadece kuru mama ve su koyarak önüne. sabahtan akşama işteyim evde kimse de yok. :(( dün miyavlamak sesi kısılmış gibiydi.

nyssa
nyssa

1300

merhaba kuru mamayı koyduğunuzda siz de başında olun onu bi yandan okşayın falan kendini güvende hissetsin

aliberken
aliberken

1148

Mama olarak sadece kuru mama verin.Aç kalınca mecbur yemeye başlıyorlar.Aç kalmasına dayanamayıp yaş mama vermeyin.Kuru mama yemeye alışınca yaş ve kuru mamayı dengeli şekilde verin.Kuru mama yiyen ve suyu az tüketen kedilerde ilerde sıkıntı olabiliyor.Günde 1 kez yaş mama veya 2-3 günde bir yaş mama şeklinde.Ayrıca seçici kediler için özel mamalar oluyor onlardan denerseniz belki faydası olabilir.

yasement
yasement

119858

Size masrafli olmazsa petshopdan birkac mama daha alin bence. Kucuk paket veya acik mama olarak. Illaki birini sever proplan, happy cat hem cesitleri de cok fazla.

DEMET92
DEMET92

18608

@yasement yavru kediolduğu için açık mamalarda çok çeşit bulamıyorum. paket almaya kalkınca da en az 30 tl bir paketi. hatta bazı markaların en ufak boyu da yok sanırım 400 gr bulamıyorum bizim petshopp da sitede de yok

aliberken
aliberken

1148

Mama tanelerinin boyutu büyük gelebilir kediniz için sonuçta daha çok ufak 2 buçuk aylık.Yavru kedi mamalarının besin değerleri daha fazla olduğu için kediniz gereken besin maddelerini tam olarak alamayabilir.Yinede mamaları denemek isterseniz kediniz mamanın kokusunu beğenip yemek isterse suyla karıştırarak verebilirsiniz biraz yumuşaması için.Yanında ek vitamin kullanabilirsiniz.Kuru mamaya alıştıktan sonra yavru kedi mamalarıyla karıştırarak kediniz için uygun olan mamaya geçersiniz.

DEMET92
DEMET92

18608

@goknur biz 10 gündür böyleyiz. zorla ağzına koyuyorum diliyle dışarı atıyor çiğnemeden :( inatçı çok inatçı...

aleyn
aleyn

113859

bi örnek daha vereyim nd düşük tahıllı ve acana karıştırarak veriyorum acanayı sevmiyor karışık mamanın içinde ağzına geldiğinde geri çıkarıyor düşünün o derece, mama kabında sadece acanalar kalıyor, hepsini bitirene kadar yeni mama koymuyorum, başlarda mama kavanozunun başında miyaklayıp duruyordu "acanalar kaldı yeniden doldur" demeye çalışıyordu tınlamıyordum şimdi yine onları en sona bırakıyor ama kaba mama eklemeyince onları bitirip öyle gidiyor mama kavanozunun başına..

aleyn
aleyn

113859

yani direne direne kazanıyoruz kediciklerimizle bu mama mücadelesini :D

Nilyaa
Nilyaa

9

Yaş mama ile kuru mamayı karıştırarak verin aç kaldıkça yiyecek ve zamanla bu şekilde kuru mamaya da alışacaktır.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Bu çare olur mu bilemiyorum ama kedim bağırsak rahatsızlığı geçirmişti ve veterinerimiz forti flora tozu vermişti pro planın hem bağırsaktaki iyi bakterileri arttırıp bakteri dengesini düzenliyor hemde iştahını açıyor demişti. Ve gerçekten mamasını adam akıllı yemeyen kızım kuru mamaya o tozu dökünce 20 dakika da bir yemek yemeye gelip gün içinde tüm mamasını bitiriyordu. Üstelik ilaç değil bahsettiğim şey bizim bağırsaklarımız İçin yoğurt yememiz gibi bir şey. Kokusu güzel olduğu İçin yani onlara güzel geliyor devamlı mamalarını yemek istiyorlar. Her bağırsak sorunu yaşadığımızda veterinerimiz veriyor ve iştahı deli gibi açılıyor kızımın. Ben zararsız olduğunu yabancı kaynaklardan da okumuştum vakti zamanında yine de bir veterinere gidip bu tozu sorabilirsiniz yani tabiki bu çare olmamalı ama belki o tozun kokusundan ve tadından dolayı mamayı yemeye başlar. Bir kaç gün sonra da alışır tozsuz yer. Bizde iştahsızlık yaşadığımız İçin bir dönem aklıma direk bu geldi. Bahsettiğim şey sadece veterinerlerde bulunuyor ama dediğim gibi bu çözüm olmamalı asla mutlaka bu olmalı da diye tavsiye etmiyorum sadece hani bir nebze belki kuru mama ilgisini çeker o tozdan sonra mutlaka mutlaka bunu veterinerize de sorun zararı olur mu bir şey olur mu vs benim söylemem sizi yanıltmasın tabiki. Birde bizimkinin bazen hiç mama yemediği günler oluyor uyumak İçin yatağına gittiğinde böyle mayışıyor yalanırken falan derken gidiyorum hemen avcuma mamasını alıyorum yattığı yere götürüyorum o an uyku sersemi ve karnı aç olduğu İçin hapur hupur yiyor. Uyumadan önce böyle tam uykuya dalma anında sizde deneyebilirsiniz belki o an dalıp mamasını yer. Sanırım bu kadar yardımcı olabileceğim inşallah yemeye başlar yavrucak en kısa zamanda diğer türlü haklısınız hem maddi hem manevi zor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4319 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR