Kedimin Kapalı Kapı Biraktirmamasi

uzayaraci
uzayaraci

236 Puan

merhaba, 4 aylik british shorthair tabby erkek kedim var. evdeki herhangi bir kapali kapinin önüne yatip saatlerce miyavliyor. her sabah 4 de kalkip bunu yapiyor artik kafayi yemek üzereyim. arastirmalarima göre biraz miyavlayip birakmasi lazim ama bizimki saatleri buluyor. bunun bir çözümü var midir?


2 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Merhabalar.


Evet, sizin kediniz sadece araştırdıklarınızdan biraz daha inatçı bir karaktere sahip, o kadar. :) Kedilerin içgüdüsel olarak taşıdıkları merak güdülerini maalesef tetikliyor evlerdeki kapalı kapılar. Fakat bir de şunu sorayım, kapısı kapalı olan odanızda kapıdan kokusunu duyacağı belki ikinci bir mama kabı ya da oyuncağı varsa bir tık daha inatçı olabilir bunlara ulaşma arzusuyla. Bir diğer ihtimal de tutarsızlık. Kediler maalesef köpekler gibi eğitilebilir olmadıklarından onların davranış geliştirmelerinde tutarlılık ciddi anlamda önem taşıyor. Demek istediğim şu, siz o kapalı odayı, kediniz eve geldiğinden beri hiç açmamış ve kedinizi oraya bir kere bile sokmamışsanız, kediniz o kapının arkasında görebileceği bir şeyler olduğunu hiç öğrenmemiş olacak ve merak etmeyecek. Ancak bir kere bile kediniz o odanıza girmişse ve kendince de olumlu bir deneyim olmuşsa o odada geçirdiği zaman, bunun tekrarını ısrarla isteyecektir. Bu açıdan kedinizin o odaya girmesine bir izin verip bir vermezseniz kediniz doğru davranışı geliştirmeyi öğrenemeyecektir. Sorunuzda detayı göremedim ama anladığım kadarıyla gece yatak odanıza almıyorsunuz kedinizi ama gündüz oranın kapısı açık. Eğer durum böyleyse o kapıyı gündüzleri de kapalı tutun ki o kapının hiçbir zaman kendisine açılmayacağına alıştırsın kendini. Ama yok, ben minik bebeğime kıyamayacağım galiba diyorsanız çoğu kedi ebeveyninin zamanla alıştığı gibi siz de geceleri bebeğinizle koyun koyuna uyumaya başlayabilirsiniz, böylece ortada kapalı kapı da kalmamış olur. :) Kusura bakmayın, tahminler üzerinden yürüyorum ama yine de umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.


Bol patili günler dilerim. :)

uzayaraci
uzayaraci

236

tekrardan merhaba,
zaten her gece farklı birini seçip onun yanında yatıyor.
evde uyurken yalnizca iki kapı kapali. birisi oturma odasi diğeri ise tuvalet. oturma odasinda kaktüs dahil bir cok bitki var o yüzden yaninda biri olmadan girmesine izin vermiyorum. bu iki kapı hariç her yer açık ama kendisi 4 de kalkar kalmaz o kapinin önüne gidip miyavlamaktan ziyade bağırıyor. kalkip bir çok yere oyuncak saklıyorum anca öyle bi 30dk susuyor yoksa 7-8 e biri uyanana kadar bağırıyor. umarım büyüdüğünde bu alışkanlığı bırakır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR