Kedili Evde Düğün Yapanlar Bakabilir Mi Lütfen

buusracikk
buusracikk

15595 Puan

Herkese iyi günler 🌸 Arkadaşlar 25 gün sonra düğünüm var dışarıdan gelen misafirlerimiz çok olacak 2 tane de kedim var. Evimiz büyük fakat yatılı gelen çok olacak ve düğün evi ister istemez kalabalık ve kargaşalı oluyor bildiğiniz gibi. Bu süre zarfında kedilerim için ne yapabilirim? Kendi yatak odama tuvaletlerini sularını ve mamalarını koyup kapıyı kitlemeyi düşündüm ama ev kalabalık olacağı için kapı kitleme gibi bir durum biraz zor gibi. Bulunduğum yerde kedi otelleri yok maalesef yabancı yere de bırakmak istemiyorum kimseye güvenemem. Böyle bir süreç geçiren varsa yardımcı olabilir mi tavsiyeleriniz neler yazabilir misiniz?

13 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Kedilerinizi dediğiniz gibi bir odaya kapatmaktan başka çareniz yok gibi duruyor, 1 gece için kedilerinizi başka bir yere bırakmak onların psikolojilerine hiç iyi gelmeyecektir. Düğün evine gelenler yatak odanıza girmeye de yeltenmesinler bir zahmet. :)


Bol patili günler dilerim. :)

buusracikk
buusracikk

15595

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🌸 Peki bu eve değil de evlendikten sonra oturacağım evime götürsem problem yaşar mıyım zaten evde kimse olmayacak. Kendi oturacağım evin bir odası boş o boş odaya koysam bir şey olur mu? Evi tanımıyorlar tek tereddüt ettiğim nokta bu maalesef

Catsusam
Catsusam

3415

Öteki evinize götürmek çok daha iyi bir çözüm bence. İnsana kalabalığı olmaz. Mama su ve alıştıkları her şeyi koyarsınız. Zaten bundan sonra orada yaşayacaklar değil mi?

prds33
prds33

881

Yalnız çok dikkatli olun lütfen o kalabalıkta çoluk çocuk vs merak eder, kapı falan açık bırakılır bişey olur kediler korkar dışarı kaçarlar Allah korusun. Lütfen iyi önlem alın. Sonra çok üzülürsünüz.

gece18
gece18

13011

Kendi odanızın kapısına yazı yazın. "İçeride kedi var lütfen rahatsız etmeyin kapıyı açmaya zorlamayın korkuyorlar" yazın büyük harflerle. Kimse girmez.

Emirrckr
Emirrckr

13407

En doğrusu kendi odanıza kapatmak evet.
Zaten kediler kalabalık ve kargaşadan asla hoşlanmazlar,serbest bıraksanız dahi kaçıp dururlar bir yerlere o yüzden bari sakin sakin odalarında takılsınlar o gün.
Siz belki düğün telaşı çok ilgilenemezsiniz ama kardeşiniz yakın arkadaşınız vs.varsa dilerseniz söylersiniz o ara ara girip ilgilenir,kontrol eder onları.
Ki kontrol edilmese bile olur sonuçta bir günden ibaret.Hatta birkaç saat bile denebilir.
İki kedi olduğu için çok sıkılacaklarını zannetmem.
Ayrıca yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi kapı üzerine"içeri girmeyin"tarzı bi yazı da asabilirsiniz veya kitleyip anahtarı kendiniz alır ya da birine emanet edersiniz.
Mutlaka kitleyin ama yoksa düğün evi illa açan giren olur,çocuklar falan girebilir boş yere rahatsız olmasın kedileriniz.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Kendi evinize götürmeniz en doğrusu olur açıkçası.
Çünkü diğer evde kapı kapalı olsa bile gürültü olacak.
Asla evde serbest bırakmayı düşünmeyin zaten,sürekli misafir karşılaması,kapı falan açılacak kaşla göz arasında kaçabilirler bile.
Ayrıca zaten kargaşadan hiç mi hiç hoşlanmıyorlar.
Bence kendi eviniz en mantıklısı ama yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi önce birkaç gün beraber o evinize gidin.
Birkaç saat vakit geçirin ve o eve de alışmış olsunlar.
Ardından düğün günü de oraya götürürsünüz,yabancılık çekmezler.
Hem de sessiz,sakin takılırlar.

Minminik
Minminik

14131

Biraz masrafli olabilor ama 1000 tl kedi cadiri var kocaman fileli genelde disi kedi emzirme icin kullaniolar arastirin 1 gin icinde rahat kalirlar kumuda icine koyarsiniz gecede etraf sakinlesince cikarirsiniz

cat_expert
cat_expert

12757

Odaya kapatmak daha fazla strese sokar, salın gitsin evin içine merak etmeyin o kendini sizden daha iyi korur gerekirse gider saklanır canı isterse çıkar ortama bakar.

buusracikk
buusracikk

15595

@cat_expert serbest bırakamam erkek kedim kaçmaya meyilli maalesef açık kapı gördüğü an fırlar dışarıya o kargaşada kalabalıkta kimse anlamaz bile

buusracikk
buusracikk

15595

@catsusam evet ikisi de benimle yaşayacak fakat düğünden yaklaşık 1 ay sonra gelip alacağım annemden. Yani 1 ay kadar daha bu evde yaşayacaklar kendi oturacağım evi görmediler hiç

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Bence en doğrusu şu, kedilerinizi düğünden önce evlendikten sonra oturacağınız eve götürüp siz de yanlarında uzun süreler duracak şekilde alıştırın o eve eğer mümkünse. Şartlarınızı bilemiyorum neticede. Düğün günü direkt oturacağınız eve götürüp onlara tamamen yabancı bir ortamda onları yalnız bırakmak biraz üzebilir kedilerinizi. Bunu yaparsanız o ortamın güvenli olduğunu anlayacaklardır sizi de orada yanlarında gördükleri için. Sonrasında düğün günü oturacağınız evde kedilerinizi birkaç saat yalnız bırakmanız problem olmayacaktır.

buusracikk
buusracikk

15595

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim 🌸 Kendi evime götürünce düğünün ertesi günü geri annemlere getirmem gerekiyor tatile çıkacağız çünkü 1 hafta evde yalnız bırakamam. Çok düşündüm şuan en mantıklı olan burada benim odamda kalmaları diye düşünüyorum. Kendi evime önceden götürsem bile hem kinada hem düğünde 2 gün boyunca o evde kalmaları gerekecek o telaşta eve gidip kontrol etme gibi bir durumum çok zor :( Bu evde kalırlarsa en azından ben ilgilenemesem bile kardeşim ve annem kontrol eder kendi oturacağım evde 2 gün tek kalmalarından iyidir diye düşünüyorum hem benim de aklım kalmaz hiç bilmedikleri bir ev ve bizde yokuz nasıllar iyiler mi diye düşünmem burda olurlarsa bu evi tanıyorlar çünkü. Hepinize çok teşekkür ederim 🌸❤️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 338 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR