Oğlum Epilepsi Hastası Mı? Hala Sonuca Ulasamadik

Simbaloski
Simbaloski

869 Puan

Merhabalar 1 bucuk yaşında erkek sarman bir kedi annesiyim, 1 bucuk aylıkken bize katıldı 6 aylıkken birden yere düşüp titreyerek kriz geçirdi, çok korktuk, o günden beridir nedenini araştırıyoruz bir türlü sonuca ulaşamadık, beyin mr, tam vucut tomografi kan tahlilleri doktorumuzun gerekli gördüğü tüm tetkikler yapıldı sonuç temiz, ayda 1 kere olan kriz ayda 2 defaya sonrasında 3 defaya kadar sıklaştı, sanırım gittikçe fazlalasicak , krizleri neyi tetikledigini hala anlayamadım onu strese sokacak mutsuz edecek herhangi davranisimiz yok, hatta evde kendi hüküm sürüyor, bizi resmen parmağında oynatıyor hasta olduğu için kiyamamiyoruz, sabahn 7 de herkesi ayağa diker sonra kendisi gider yatar, kendini sevdirir sonrasinda tokatlayıp ısırıp kaçar, kuru mamasını yemez dolabın önünde yaş mama alana kdr miyavlar gecenin bir vakti yaş mama almaya gittigimizi hatırlıyorum, aslında çok sevecen ve akıllı ama artık ona durması gerektigini anlatmak çok zor, epilepsi hastası kedisi olanlar var ise bizi yönlendirecek bilgi aktarımı yaparsa sevinirim, bu arada bunları yazarken pati yedim iki cizigim daha oldu hayırlı olsun :)


13 CEVAP

zibityus
zibityus

11894

epilepsidir herhalde veteriner nasıl epilepsi olmadığına bu kadar emin olmuş? bir de kedi hasta kıyamıyoruz kafası en çok kediye zarar verir. hasta olduğunun o farkında değil, ona hiçbir şey yokmuş gibi davranmalısınız.

Simbaloski
Simbaloski

869

Hayir tüm tetkikler yapıldığı icin beyin eeg kaldo sadece epilepsi hastası büyük ihtimalle ama onunda neden kaynaklandığı altta yatan sebebin ne olduğu doğumsal yada travmaya bağlı bir sebebten mi vs çok fazla teferruat var, o yüzden henüz ilac tedavisine baslanmadi , her dahiliye doktoru buna çözüm bulamiyor uzman nöroloji doktoruna ihtiyacımız vardı çok şükür bulduk hafta sonu götüreceğiz, kıyamıyoruz derken ben yapim gereği zaten çok yumuşak kalpli biriyim o yüzden yaptığı yaramazliklardan dolayı, uyarı olarak tepkiler veremiyorum, ilk evcil dostumuz aslında yetistirirken eksiklerimiz oldu bu yüzden, neysek o iyi olsun başka isteğim yok

mervedoganay
mervedoganay

11076

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Farklı bir açıdan bakacağım. Ne kadar doğru olur bilmiyorum ama size aktarmak istedim. Kedim değil ama ben de birçok kez nöbet geçirdim. Epilepsiden şüphelenildi. Birçok çekim yapıldı. EEG, uyku EEG'si, MR. Hepsi temiz çıkıyor fakat şikayetlerim birebir epilepsi ile uyuyor. Ve yıllardır bir ilaç kullanıyorum. Bana çok iyi geldi. Mevsimsel geçişlerde hastalık nüksediyor ama onun dışında iyiyim. Her epilepsi türü sonuçlarda çıkmıyormuş ya da cihazlar henüz olması gerektiği kadar iyi değil. Bunu profesör doktorum dedi. Önemli olan belirtilerin dedi. Tabi yavrunuz belirtileri insanlar gibi anlatamıyor ama bence mutlaka nöbet anında video çekmeye çalışın. Bu tanı koymak için doktorlara olduğu gibi veterinerlere de çok yardımcı olacaktır. Nöbet anında onu yumuşak bir zemine alın. Bir yerini vurup kendine zarar vermesin. Nöbet anında yüzüne su falan sürmeyin. Bu her şeyi daha zorlaştırıyor. Bu süreçlerde nöbetlerde artış olması maalesef sıcak havalardan. Sıcak hava epilepsiyi tetikliyor. Onu bol bol tarayın, ellerinizle üzerine soğuk su sürün. Endişeli olmanızı, ona yumuşak davranmanızı çok iyi anlıyorum. İnsan asla dayanamıyor. Ona tanı koyulsun, ilacı verilsin sonra her şey yoluna girecek.

Simbaloski
Simbaloski

869

Vakit ayırıp bilgi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, çok şükür 20 gündür henüz bir nober gecirmedi, bu hastalıkla ilgili doktor dediğiniz gibi video istedi fakat ben bunu bir türlü başaramadım çünkü o şekilde görmek izlemek kayıt yapmak çok zor, eeg cekilecek gün aldık beklemedeyiz, sizede çok geçmiş olsun , aynı insanlarda olduğu gibi yaşanan hersey, bakalim sonuca yaklaşmak üzereyiz , hayirlisiyla

Simbaloski
Simbaloski

869

Tesekkur ederim bilgim dahilinde degildi, gelişmeleri burdan yazacağım, kedilerde çok az görülmesine rağmen yinede belki ihtiyaç olur bilgilere diye, gelişme sonuc şeklinde yazacağım, sevgiler bizden sagolun

halekaba
halekaba

16

Kısırlaştırdınız mı ?

Superisi814
Superisi814

125141

Merhaba,
Bahsettiğiniz pati yeme, sabaha karşı uyandirilma vb halleri ben de yaşıyorum .Aramızda sahip köle ilişkisi var,sahip o oluyor Hasta da değil, bu onun karakteri.
Kendinizi yalnız zannetmeyin.
Epilepsi için hekim teşhisi ve ona uygun tedavi gerekir.Bilmiyorum.Yorum yapıyorum ki sorunuz üstte kalsın.Deneyimi olan var ise , görme şansı yükselsin konunuzu

mervedoganay
mervedoganay

11076

Bir şeyi unutmuşum. Altta yatan sebebi bulmak maalesef çok zor. Genetik veya düşmeden kaynaklı olabilir demişti bana doktorum. Mesela biz bunu tam olarak bulamadık. Ama tanım koyuldu ve ilaç tedavisine başlandı. Bunu da aktarmak istedim size.

Simbaloski
Simbaloski

869

Bu arada oglumuzu kisirlastirdik, eğer kısa süreli ve ayda 2 defa ve az oluyorsa ikac tedavisine başlamıyorsun, çünkü.kullanilan ilac karaciğere zarar veriyormuş, bakalim ne olacak, bir an önce oğlumun teşhisi koyulsun , bu durumuna bir çare bulunsun istiyorum

mervedoganay
mervedoganay

11076

Rica ederim. Evet, çok haklısınız o an kaydetmek sanki yardımcı olmamak gibi geliyor ama değil tam aksine en çok işe yarayacak şey. Zaten sizden çok onu düşünen birisi olamaz. Siz en iyisini yaparsınız. Umarım EEG çekimi kolay geçer. Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkür ederim. İnsan her şey ile olduğu gibi, bazen zorlasa da, hastalık ile de yaşamaya alışıyor. Keşke minik yavrularımız da hiç hastalıklar olmasa. Sevgiler.

mervedoganay
mervedoganay

11076

İlaçlı EEG mi olacak? Renkli bir sıvı veriyorlar damardan. Onunla daha net gözüküyor her şey. Bilginiz olsun. Tekrar sevgiler.

attrayant
attrayant

12

Ağustos ayında 2019 Haziran doğumlu british short hair kısır erkek kedimde nöbetler başladı. İlk ne yapacağımı şaşırdım açıkcası. Hemen aldığım gibi 7/24 açık hayvan hastanesine gittim. Kan değerlerine bakıldı ama birşey çıkmadı. Ardından 2 nöbet daha geçirdi. 3. nöbeti video'ya çekebildim. Kardiyolog vet hekim temiz sonucu aldık. Kendi hekimimiz hemen ilaca başladı. 24 saatte bir 1/4 100mg fenobarbital ile başladık. ilk ilacı aldıktan 12 saat sonra hafif 30 sn lik bir atak. 20. saatte kendine gelmesi ile beraber ortalama 4 dk süren nöbet geçirdi. Hemen veteriner hekimimiz polikiliğini açtı ve ilaç & serum takviyesi yaptık. Ve oğlum şuanda 2,5 aydır 1/16 100 mg fenobarbital 12 saat ara ile alıyor. Şükür hiç atak geçirmedik. Bizimde ne MR ne Kalpte birşey çıkmadı ki zaten insan epilepsisi de çoğunlukla nedeni bulunamıyor. Ne yazıkki baskılamak zorundayız. Önümüzdeki hafta kandaki fenobarbital seviyesine bakılacak ve ilaç dozu tekrar ayarlanacak. Tüm canlara sağlık versin.

Simbaloski
Simbaloski

869

Bilgi için teşekkür ederim henüz bizdekiler tedavisi yok, ayda bir defaya düştü, kısa süreli 1 dakika altında atak geçiriyor suan, bugünde bir atak geçirdi ağlamaktan gözlerim şuan okdar siski anlatamam, hangi sehirdesiniz bu teshisi koyan ve ila tedavisi uygulayan doktor ile görüşme şansımız var mıdır?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 514 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR