Ailem Evde Kedimi İstemiyor ?

1,5 yildir kedime bakıyorum hayatımın koskocaman bir parçası oldu. Ama kedim kizana geldiğinde heryere isiyor ve dışkı yapıyor. Bide yeni koltukları tirmaliyor ailem evde kedimi istemiyor birkaç güne sahiplendircekler canım çok acıyor napmam lazım sürekli ağlıyorum napicam ben

6 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

1.5 yaşına kadar kısırlaştırmadınız ve sağa sola neden işediğini bile bilmiyor musunuz? kaç yaşındasınız, 12 mi?
kedinizi acilen kısırlaştırın, tüm şartlar göz önünde bulundurulmadan bir can sahiplenilmez. önce kısırlaştırmalısınız, evde bir kedinin yaşayacağı bilinciyle ev düzenlenmeli. ağlayıp zırlamakla olmak, basit bir şey değil, ciddi bir sorumluluk. gerçekten maddi manevi ortak sorumluluk alıp sorunları düzeltmeyi konuşun ya da sahiplendirmekten başka şansınız yok.
kediler enerjik hayvanlar, gün içerisinde enerjisini attırmalısınız, kendine ait alanları olmalı, camda balkonda güvenlik önlemi olmalı. her şeyden önce sahiplenmeden araştırmak, bilgi edinmek, şartları göz önünde bulundurmak gerekli. ben çoğu kişiye ailesi sorumluluğunda can sahiplenmemeyi öneririm çünkü maddi manevi yükü sırtlanamadıkça sorunlar ortaya çıkar.
önce ailenizle görüşün, durumu netleştirin.

Mustafa_42
Mustafa_42

582

Kısırlaştırın hem işemez aileni ikna et kısırlaştır derim

Arietta
Arietta

1188

Eğer tek problem kedinizin kızgınlık dönemi ise ailenizle kısırlaştırma konusunda görüşün bence, belediyede kısırlaştırma durumunu pek önermiyorlar ama veterinerlere görüşün, ailenizle konuşun, kısırlaştırana kadar idrar bırakma konusunda da, kokuyu gidermeye odaklanın belki aynı yerlere bu sebepten çiş yapıyordur çocuk.
Benim kızım da deri sandalyeleri tırmalıyordu, yastık kılıfı geçirdim sandalyelere o şekilde bıraktı o tarz bir şey denenebilir sizde de. Tırmalama tahtası yoksa mutlaka edinmenizi de öneririm.
Ailenizle bunun çözüm yollarını bulacağınızı konuşun yani, sahiplendirmek bir çözüm değil özellikle siz vermek istemiyorsanız kimsenin hakkı da yok buna. Hem belki gittiği evde de aynı sorunlar olacak, geri getirecekler? Böyle diyebilirsiniz.
Hatta sahiplendirme konusuna da kesinleşmiş birileri varsa müdahale edin gerekirse, benimkini de ilk geldiğinde sahiplendirmek durumunda gibi bir şeydik (bakamam diye korkuyordum) bakabildiğimi ve bağlandığımı görünce kimselere vermedim, bizimkiler de istemiyordu, sahiplendirecek birisini bulamadım diye yalan söylüyordum.
Yani özetle çözüm yollarını konuşun, bu süreçte en önemlisi kedinizi en kısa zamanda kısırlaştırmak, hem onun sağlığına da iyi gelir, daha uzun yaşar. Ve gerekirse duruma müdahale etmek, peşini bırakmamak.

Arietta
Arietta

1188

Bütün bunların yanısıra, aileniz ile kedinizin sorumluluğunu çok mecbur kalmadıkça paylaşmamanızı öneririm, çünkü bu durumda kendilerine söz hakkı tanıyabilirler doğal olarak. Kedinizin temizliği, döktüğü tüylerin etraftan temizliği, yaptığı yaramazlıkları önlemek vs. bunları kendiniz yapın sadece. Belki öyle yapıyorsunuzdur zaten yanlış anlamayın lütfen, sadece bu da önemli bir nokta olduğu için belirtmek istedim 💖 Kediyi istemediği halde temizliğini vs. üstlenen bir insan varsa bu konuda her zaman laf söyler çünkü
*Yanlışlıkla profilinize mesaj olarak yazdım bu yorumu, silemedim de, özür dilerim eğer siz silebiliyorsanız diye belirteyim dedim, iyi akşamlar 💖

cat_expert
cat_expert

12742

Kediyi kısırlaştırmayıp ne olmasını bekliyorsun?


Kısırlaşmamış erkek kedi içerde afedersin sıçarda strese girip orayı burayı da parçalar gayet doğal hareketler.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Kisirlastirinca idrar birakmaz, diskisini kutuya yapmamasi da kabizliktan dolayi olabilir zira ben kisirlastirmadan idrar (iz) burakiyordu diski degil ve bir ay kadar arasira Dişçi birakiyordu eve ( kisirlastirilali 2 yil oldu) veteriner kabizlik var dedi ve toz ve agizdan uygulanan sivi verdi gecti kabizlik ve su an kum kabina birakiyor diskisini. Yumusak kartonu tirmalamayi cok seviyorlar benim uc kedim de, tirnaklarini da kestirebilir / kesebilirsiniz ayrica tirmalama tahtasi alabilirsiniz karton kagit bazli fakat herhalukarda yumusak karton kutu bulundurun icine yatmayi da cok seviyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 265 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR