İdrar Yolu Enfeksiyonu?

Arkadaşlar Ramses önceden o kadar çok idrar yapardı ki kürek ile kocaman topaklar atardık. Son 2 gündür kumunu temizliyorum ve dikkat ettiğim nokta idrar hep az az yapılmış ama 5-6 parça önceden büyük 2-3 parça olurdu. Acaba sıcaklardan dolayı mı böyle yoksa hasta mı bilemedim. Sürekli kontrol ediyorum kan ya da herhangi bir kötü koku yok ama bir keresinde çişini yaparken izledim sanki zorlanıyor gibi durdu durdu 2 damla işedi. Bilemedim hasta olabilir mi? Hergün tuvaletini temizliyorum ve mama su kabını yıkıyorum enfeksiyon kapabileceği bir ortam yok ama kısır. Kısır kedilerde idrar yolu enfeksiyonu daha çabuk oluyormuş başına böyle birşey gelen var mı?

8 CEVAP

Bugün sabah nöbetten çıkar çakmaz vete götürdüm Ramses i. Sadece ben üzerimi değiştirene kadar 5-6 kez tuvalete gitti.
Veteriner öyle senaryolar yazdı ki benim beynim bulandı arkadaşlar. Polip dedi taş dedi enfeksiyon dedi. Röntgen çekilecekmiş usg sonra idrar kan. 5 saat kalacak burda dedi. Hiç içim elvermedi ama bıraktım sağlığı için. Bu kadar işlem gerekli mi acaba? Hemen önüme fatura çıkardı ben ödedim o konuda bir sıkıntım yok ama çok fazla işlem yapılırsa ramsenin psikolojisi bir daha nasıl düzelecek ben onu bilmiyorum. Bırakırken ağladı ben de ağladım.

idrar yolu enfeksiyonu kapılan bir şey değil zaten evet muhtemelen hasta günde 2 3 kereden fazla gidip damla yapıyorsa net hastadır teşhis koyulmadan da anlayabilirsiniz geç kalmadan götürün böbrekler hasar alır. kan olsa da siz göremezsiniz olması da gerekmiyor hem bazı durumlarda.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Lütfen kendinizi üzmeyin öncelikle. Evet, o kadar tahlil ve test kedinizin hiç hoşuna gitmeyecektir ama kediler kolay unutan canlılar. Evine gelip sizinle biraz vakit geçirince klinikte geçirdiği o zamanı hemen unutacaktır. Hem şöyle düşünün, tüm bu tetkiklerin yapılması sizin içinizi de rahatlatacak. Bilmiyorum burayı ne kadar takip ediyorsunuz ama burada her gün ne veteriner hekim saçmalamaları okuyoruz. İlgisiz, sadece tek ihtimali düşünüp diğerlerini göz ardı eden ve hayvanların sağlıklarını hiçe sayan, mesleğine zerre saygısı olmayan o kadar çok veteriner hekimimsi var ki bence kendinizi, iyi bir hekimle çalıştığınız için şanslı hissetmelisiniz.


Güzel haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.


Bol patili günler dilerim. :)

blue_hpood
blue_hpood

128941

aynısını yaşadık, idrar yolu enfeksiyonu çıktı. sabahtan kumunu kaldırıp öğlene kadar şırıngayla bolca su içirin. götürdüğünüz gibi çişini alıp tahlil yaparlar. o günden sonra korkudan sürekli su içirmeye başladım. evin her köşesine su koyup temiz tutun. bir de su sebili öneririm.

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Merhaba idrar yolu enfeksiyonu atlatmis biri olarak kedime idrar yollari için olan mama verildi+ 5 gün iğneye götürdüm+ idrar yolları destekliyici bir sıvı verildi kedim ilk günden toparlamisti erken teşhis edildiği zaman kolaycacik geciyor

gulsundusmez
gulsundusmez

12398

Ciddi bir sorun şişme olduysa röntgenden de anlaşılımıyor ama kan tahlili en kesin sonuç.KEdileri çok çabuk ölüdüren bir durum vetiniz doğrusunu yapmış

Arkadaşlar ben o gün ramsesi götürdüm vete. Kan idrar röntgen usg hepsi yapıldı ve idrar kesesinde bir sürü kristal olduğu görüldü ve doktor idrar örneği aldığında kıpkırmızı kanlı idrar tespit edildi. Hemen tedavisine başladık. Cystocure hills s/d ve 10 gün gidip günde 4 tane enjeksiyon yapılması önerildi. Hepsini yaptık. Bugün 3. Dozuna götüreceğim ama cystocure içmiyor kusuyor mamasının üstüne tozu döktüm yemedi. Mamayı da ölmemek için 2-3 tane yiyor. Bugün sabah biraz zorladım içsin diye sulandırdım çok az içti gerisini üstüme tükürdü. Kumunu temizliyorum topaklar biraz büyümüş çok şükür çok küçük küçük yapmamış çişini sevindim derken öğleden sonra 2 de kusmaya başladı neden böyle oldu bilemedim o kadar üzgünüm ki ne yapacağımı bilemiyorum başına böyle bir durum gelen var mı? Kusma hastalığın süreci mi? Akşam 7 de vete gideceğiz ama artık ne yapacağımı şaşırdım. Çok halsiz çok mutsuz ne olur bana bir akıl verin

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Üre arttiysa o miğde bulantısı yapıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 289 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR