Kedim Dişi 15 Gün Önce Kısırlaştırıldı,İyileşti Ancak Aşırı Saldırgan

mujganmuj
mujganmuj

631 Puan

Öncelikle merhabalar kedim dişi ve 1 yaşında sokakta çok zor durumdaydı direkt alıp sahiplendim.Yaklaşık 15 gün önce kısırlaştırıldı ama aşırı saldırgan sevsem saldırıyor sevmesem saldırıyor ve gerçekten can acıtıcı biçimde saldırıyor tuttuğunda da bırakmıyor ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum gerçekten normal bir saldırma biçimi değil bu.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

5 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bu süreçte size tavsiyem onun seveceği şeyleri birazdaha fazla vermeniz ödül maması yaş mama gibi... yeni oyuncak alın , çok fazla üzerine gitmeyin bir süre kendi halinde kalsın ... saldırdığı zamanda ona bir ses ton yükseldiğinde hayır diyin bunu bilmesi gerek alışkanlık haline gelmemesi için. oğlum okadar sakinken kısırlaştırdıktan sonra durup dururken eşimin ellerini ısırmaya tırmalamaya başladı bu süreçte hep hoş tutmaya çalıştık alışkanlığı geçtimi hayır ama baya bir azalma oldu. çok geçmiş olsun

goknur
goknur

18247

Kediniz sokakta col zor durumdaymis. Dostunuzun zaten psikolojik olarak bir sikintisi varmis tam sizi guvendi derken birde kisirlastirmissiniz gecmis olsun cok bu arada. Benim dusuncemce size biraz kizgin suanda. Zaten 1 yasina kadar sokakta kalmis anladigim kadariyla hayatin bircok zorlugunu tatmis. Sonra icine biraz guven gelmis sonra o guveni yeniden yitirmis. Elinizden geldigince burnunun az uzerine goz hizasinin az altina parmaginizi bastirin ve tek gozunuzu kirpin. Alin kucaginiza uykuluylen vs iken sevin guzel seyler soyleyin. Guven kazanmasi lazim. Size karsi taaruza gecmis belliki. Oyuncak alabilir. Odul mamasi hazirlayabilirsiniz. Biraz boyle yuregini yumusaticak seyler. Cunku onlar kin tutmazlar. Sizden zarar gelmeyecegini anladigini taktirde duzelicektir zamanla araniz. Bunlar benim kisisel fikirlerim. Tabiki en dogru yaniti kendi veterinerinize cok guveniyorsaniz sorup emin olabilir veya birkac veterinere birden danisabilirsiniz.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Kediler de kısırlaştırma sonrasi farkli ruh halleri gorulebiliyor. Bazilari cok sevecen olurken bazilari da boyle hircinlasabiliyor. Sonucda hormonal bir durum yasiyorlar. Ama umarim bunu karekteri yapmaz eger oyle yaparsa sizin daha ilgi ve sevgi gostermeniz belki ise yarayabilir

Nazsansli
Nazsansli

799

Arkadas cevap vermis zaten fakat sey diyecegim, kisirlasan hayvanlar çok kilo aliyorlar, bunu onlemek icin ozel mama almalisiniz.

aleyn
aleyn

113859

1 yaşına kadar sokakta yaşamış bi kedinin eve ve yeni bi düzene alışması çok çok zordur ona zaman verin..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 642 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR