İshal Sorunu & Mama Yedirememe

Ceronimo-
Ceronimo-

2332 Puan

Merhaba, 5 aylık olan kedim 2 gündür sebepsiz bir şekilde ishal oldu. Mamasını değiştirmiştik 1 hafta önce, N&D tahılsız balıklıdan yine N&D düşük tahıllı balıklıya geçtik tek fark tahıl.
İshal olduğundan beri iştahsız, günlük yemesi gereken miktarının yarısını yedirebildim dün zorla. Veterinerimiz Kattovit Gastro yaş mama verdi iki paket günlük yarısını yedireceğimiz şekilde. Bir de ProPlan FortiFlora toz verdi 7 tane her gün mamasına katmamız için ama malesef yaş mamayı yalayıp bıraktı. Nasıl yedirebilirim?

6 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kademesiz mama değişimlerinde görülen ishal uzun süreli olabilir.Veteriner biraz yanlış bilgi vermiş maalesef.Öyle ki mama değişimlerindeki ishal kimi zaman bir ayı bile bulabilir.Şırınga yardımı ile 2-3saatte bir su verin.Susuz kaşmaması önemli.Ayrıca doctor claudersın peynirli sindirim düzenleyici tabletinden mamasına karıştırarak verebilirseniz faydasını göreceğinizi düşünüyorum.Benim mama değişimi kaynaklı ishal yaşayan kedimin 2 gün içinde ishalinin geçmesini sağladı.

DEMET92
DEMET92

18608

benim de kedim 2 gündür beyazımsı şekilde ishal. :(( geçmiş olsun

Omer_Uzun
Omer_Uzun

620

İsahal dehidrasyona sebep oluyor ve çok tehlikeli, acilen çözüm bulmalısınız :(

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Rengi normal, sonlara doğru katı şekilde çıkmaya başlıyor ama en başta çok sulu. Veteriner antibiyotik olmayan az miktarda bir iğne yaptı.
Tek sorun mamaları yedirmek, kaşıkla da vermeyi denedim ağzından çıkarıyor. Yalayıp bırakıyor sadece mamayı...

Simbat
Simbat

1044

Mamaya alıştırmadan direkt geçtiysen böyle problemler olabiliyor. Yeni mamayı 1 hafta boyunca eskisiyle karıştırarak vermelisin. İshal durumu devam ederse veterinere götürmelisin.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Bu sefer biraz hızlı geçtik yeni mamasına ama doktor olsa ilk 2 gün olurdu dedi. Üstünden 1 hafta geçti sonra ishal oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2273 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR