Yanlış Mı Yapıyorum?

uzayaraci
uzayaraci

236 Puan

Merhaba, forumdan okuduğum kadarıyla kedilere genelde aktivite sonrasinda yemek veriliyor.


Benim kedim 4,5 aylık british shorthair tabby (garip bir şekilde sarı gözlü) sütten kesildiğinden beri mama kabını doldurur suyunun yanına koyarım. Boş gördükçe de dolduruyorum genelde günde 1,5 kap falan yiyor. İri bir kedi, doğduğunda da 4 kardeşin en irisiydi şimdi de kilosu 2900gram oldu. Gayet fit duruyor hatta zayıf bile gözüküyor gözüme.


Bu konuda yanlış mı yapıyorum? oyun sonrasi mı vermeliyim mamasini? ayrica metal su kabindan bir kere falan su içiyor genelde hep musluk ve benim içtiğim suları tercih ediyor. Kabını mı sevmiyor yoksa simariklik mi yapiyor?


7 CEVAP

aytunccc123
aytunccc123

14318

Valla bende genelde oyun sonrası veriyorum çünkü sabah en başlarda erken vermeye çalıştım mamanin yüzüne bakmiyor sürekli oynamak istiyor özellikle geceleri uyurken çok özlüyor benimle oynamayi
Sabah o yüzden oyun arkası besliyorum ardından uykuya yatiyor öğlen tekrardan eğer sabah az yediyse bi şeyler veriyorum
Gecede yine aksam bol bol oynuyoruz ve yatacagim zaman mamasını veriyorum zaten o da yorulmuş oluyor mamasını yiyor ve uyuyor

blue_hpood
blue_hpood

128183

kediler şımarıklık yapamaz. kısırlaştırana kadar böyle vermekte sakınca görmüyorum. daha ufak. bir de su pınarı öneririm, su tüketimini arttırmaya çalışın.
5 aylıkken kısırlaştırıp öğünle beslemeye geçebilirsiniz.

Ketonmanya
Ketonmanya

114456

Merhabalar.


Bence aşırı kilo alımı gözlemlenmediği sürece kedilerin mama kapları sürekli dolu kalmalı. Ama dikkat edilmesi gereken şey az aylarında çok aşırı doldurmamak. Mamalar sıcakta daha çabuk bayatlıyor çünkü.


Bol patili günler dilerim.

cat_expert
cat_expert

12742

Bizimkinin mama kabı sürekli dolu ölçülü besleme hiç yapmadık yapmıyoruz istediği zaman yiyor kilosu 4.5 - 5 arası sabit.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Su oyuncagi eletrikliyse tehlikeli olabilir kedi icin. Evde birkac yerde gunluk degistirilmis icme suyu bulundurun ve istiyorsa birakin genis agizli kupadan icsin mutfak tezgahinda zira bol bol icmelerinde yarar var

Emirrckr
Emirrckr

13040

Özellikle 1 yaşına kadar serbest beslemeyi öneririm,
Zaten gelişme döneminde oldukları için kilo almaya elverişli değiller,boyları sürekli uzuyor ayrıca ekstra enerjikler.

uzayaraci
uzayaraci

236

Aslinda fazladan mama kapları var onları dediğiniz gibi evin farklı yerlerine su koymak için kullanabilirim. Su tüketimi fazla, oyun oynayarak içtiği için anlayamiyor ve sonrasında hıçkırık tutuyor ya da 1-2 saniye kusmaya çalışıyor:D mamasini da bayatlatmayacak şekilde ayarlamaya calisicam. bir an yanlış alistirdim sanmistim, icim rahatladi. cevaplariniz icin teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR