Mama Hakkında Fikirlerinize İhtiyacim Var

Realbadvroken
Realbadvroken

3611 Puan

Merhaba iki kedim var ve şu zamana kadar my Cat trendline enjoy proline gibi bir çok marka denedim bilinçsizce olduğunun farkındayım düzenli olarak bir kısır kedi mamasına geçmek istiyorum proline nin kısır kedi mamasıni çok sevmislerdi önerir misiniz deneyen var mı veya başka onerebileceginiz bir marka var mı

9 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

@pegasus45


Kediler için en iyi mama 2 tane deyip diğer mamalar mama değil demek saçmalık. Herkesin bütçesi aynı değil. Alt segment, orta segment, üst segment olmak üzere her segment için bir sürü farklı mama markası var. Bunlar arasından alınabilecek, tercih edilebilecek mamalar mevcut. Bir kediye A marka mama iyi gelirken diğerine B marka mama daha iyi gelir. Her kedi farklıdır, illa çok övülen bir mama kediye iyi gelecek diye bir şey de yoktur. Deneyip görmeniz lazım. Ayrıca sizin dediğiniz yosun içerip içermemesi mama seçmek için nasıl bir kriter anlam veremedim, yosun bazı mamalarda kullanılıyor ve faydalı. Sizin bahsettiğiniz Acana mamanın içerisinde de "kurulmuş yosun" içeriği var zaten? Bir de bu kadar bilginiz varsa en iyi 1. mama olarak gördüğünüz Nutri'nin de fason üretim bir mama olduğunu bilmeniz lazım. Daha önce de bahsettim Nutri'nin kendine ait fabrikası bile yok. Anlaştıkları firmalar kendileri için mama üretiyor. Ödül mamaları Çin'de, yaş mamaları İspanya'da, kuru mamaları Almanya'da üretiliyor. Kuru mamalarını üreten firma ise Bosch Tiernahrung yani bizim bildiğimiz Sanabelle mamaları üreten firma üretiyor. Mamanın arkasında yazan üretici kodunu aratarak bakabilirsiniz. İçeriği de Sanabelle mama ile benzer. Farklarından biri Sanabelle mamada kalsiyum, fosfor gibi değerler yazarken Nutri'de belirtilmiyor. Ayrıca Sanabelle daha köklü bir alman markası olduğundan fason üretim yaptıran Nutri'ye göre mama çeşitliliği daha fazla.


@Realbadvroken


Sorduğunuz Proline maması için de şunu diyebilirim ki yetersiz, çok alt segment bir mama. Hayvansal içerik az. Örneğin tavuklu kısır maması için konuşalım. İlk içeriği işlenmiş tavuk proteini. Ardından buğday, mısır, pirinç, mısır gluteni gibi gereksiz doldurmalar içeriyor. Sonrasında mamada hayvansal yağ geliyor. Kullanılan yağın kaynağı belirsiz. Ayrıca başta bahsettiğim gibi hayvansal içerik az. Mamada sadece tavuk proteini ve hayvansal yağ, hayvansal içerik kısmını kaplıyor. Gerisinde tuz, yapay ciğer aroması gibi şeyler geliyor. Bunlar da eksi yanlarından biri. Son olarak da mamanın içerisinde yapay koruyucu ve yapay antioksidanlar var. Mamada koruyucu ve antioksidan olarak BHA, BHT kullanılmış. Bu koruyucular üst segment mamalarda kullanılmaz bile. Çünkü BHA, BHT "tamamen kimyasal" koruyucular olarak geçiyor. Vücuda alındığında kimyasal yapısı nedeniyle kolayca parçalanamıyor, vücutta işlenmesi zaman alıyor.


Anladığım kadarıyla bütçeniz az ve kısıtlı. Yine de alabilirseniz bu bütçe seviyesinde daha iyi mamalar var. Örneğin Bonacibo alt segment içerisinde iyi bir mama. Bonacibo, Felicia, Molly hepsi birebir benzer içeriğe sahip mamalar. Bonacibo, mamasını kendi ürettiği için fiyatı daha uyguna geliyor. Hayvansal içerik olarak tavuk proteininin yanında tavuk yağı, hamsi yağı, hamsi unu, karides unu, tavuk ciğeri gibi çeşitli hayvansal içerik kaynakları var. Fiyatına göre bakarsak iyi ve yeterli denilebilecek seviyede. Te miz mama sitesinde satışı var. Ayrıca üretim tarihini de görebiliyorsunuz ve çoğu maması daha yeni üretilmiş taze mamalar oluyor. İthal olarak gelen mamalarda mamanın bozulmaması, oksitlenmemesi için yoğun antioksidan kullanıldığını fakat yeni, taze şekilde üretilen Bonacibo mamaların ise direkt satıldığı için mamalarında daha az antioksidan kullandıklarını söylüyorlar sitelerinde. Bonacibo dışında bu segmentte önerebileceğim bir diğer mama da Chedy olabilir. Tavuklu ve balıklı olmak üzere iki çeşit kısır kedi maması var. Örneğin tavuklusuna bakalım; içerisinde kümes hayvanları unu, taze tavuk eti, kurutulmuş tavuk eti, hidrolize ciğer, balık yağı gibi hayvansal kaynaklar var. Hayvansal proteinin %74 olduğu yazılmış, fiyatına göre yeterli ve yüksek bir değer diyebilirim. Özellikle %18 taze tavuk eti içermesi de fiyatına göre güzel. Ayrıca tavuk proteini yerine kurutulmuş tavuk kullanılması da güzel. Bir başka beğendiğim nokta da içerisinde glukozamin ve kondroitin ilavesi var. Yani eklem ve kıkırdak sağlığını destekleyici ilaveler eklenmiş olması hoşuma gitti. Fiyat araştırması yaparak bütçenize uygun fiyata yakalarsanız Chedy mamasını da tercih edebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz Proline mamaya kıyasla Bonacibo ya da Chedy bu segmentte biraz daha ön plana çıkan, biraz daha iyi içerikli mamalar. Bütçeniz yeterse, alabilirseniz bu mamaları almanız daha iyi bir tercih olur. Daha net bir şekilde bütçenizi söylerseniz farklı öneriler de verebiliriz, ben almayı düşündüğünüz mama dolayısıyla kısıtlı bir bütçeniz olduğunu varsayarak alt segment içerisinde alternatif mamalar sundum. Örneğin 2 kg için şu kadar verebilirim gibisinden derseniz dediğim gibi daha farklı öneriler de sunabiliriz.

Miniss
Miniss

13182

Begenmeyen kedilerin oldugunu duydum ama brit premium a bir bakin isterseniz fp olarak iyi gibi duruyor

pegasus45
pegasus45

65

kediler için en iyi mama 2 tane maalesef 1 nutri 2 acana bu mamalrın farkı içeriğinde glikoz şeker mısır nişastası yosun özü yok. et oranı fazla olduğu için arkada yazan kg başına göre gramajında vermeniz lazım. diğer mamalar mama değil. az veteriner masrafı olsun diyorsanız bu mamalardan alabilirsiniz. diğer mamların içeriğine bakın farkı göreceksiniz. nutri tavsiye ederim.

Realbadvroken
Realbadvroken

3611

@poncimin İki kedim var ve mama yetiştiremiyorum küçük bir ilçede yaşıyorum ********dan sipariş gecikecegi zaman hemen buradan ne bulursam mecburiyetten aliyorum kaliteli bir mamaya geçmek istiyorum fiyat farketmez

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

N&D yada Hill's kullanın bütçeniz yeterli ise.

Coconutbey
Coconutbey

15150

Hills kullanın kaliteli istiyorsanız. Bütçe yetmiyor diyorsanız da felicia

ozanesk
ozanesk

1243

Bozita bakabilirsiniz, diğer markalara göre fiyatı uygun kaldı. M a r k a m a m a'da 1120 liraya satılıyor indoor olanı.

grsaras
grsaras

3214

N&D
Acana
Royal Canin(biz bunu kullanıyoruz tavsiye ederim)
Hills
ProPlan
Ucuz olarak da Felicia

SRG2627
SRG2627

349

Ben purina one kullanıyorum. Migrosta şu an indirimde. Kısırlaştırilmis kedim için alıyorum. Kedim somonlusunu cok seviyor. Kullandığımdan beri tüyleri kabardı ve parlak hale geldi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR