Beslenme Hakkında Hangi Yolu İzleyeyim?Tavsiye Verir Misiniz?

aytunccc123
aytunccc123

14318 Puan

3,5 aylık dişi kedim var şu an nd kitten ile ilerliyorum ve her günde genellikle schesir in pouch yaş mamalarindan veriyorum bir paketi güne bölüştürecek sekilde
Ama işte daha iyisi olsun diye Orijen Six Fish veya Orijen Kitten a geçsem mi diye düşündüm ama fiyat olarak daha pahalı olacağı için yaş mama sayısını azaltmak zorunda kalacağım normalde kedilerimi hep kuru mamanin yaninda illa yaş mamayla da besleyen biriyim yani böyle sadece kuru mamayla beslenen kediler bana hep değişik gelmistir sanki karnı doymuyormus gibi hissediyorum heralde
Ama dediğim gibi orijene geçersem eğer yaş mamayi mecburen kisacagim belki haftada bir ya da iki gibi bi sey
Kuru mamayi önceden sevmiyordu pek şimdi severek yediği için böyle bi seçenek dusundum henüz sadece karar asamasindayim tavsiyelere ihtiyacım var?

14 CEVAP

Mmtklndr
Mmtklndr

124009

N&D nin kedinize iyi geldiğini düşünüyorsanız mamanızla beslemeye devam edin. Yavrunuzda sağlık problemine sebep olmadıkça mamanızı değiştirmeyin

Emirrckr
Emirrckr

13407

En kaliteli mama,kedinize en iyi gelecek mama demek değildir.
Yukarıdaki arkadaşlar zaten bahsetmiş ama bende birkaç şey eklemek istiyorum.
N&D tüm kedilerime iyi geliyor,severek yiyorlar demişsiniz.
Ayrıca N&D de içeriği gayet iyi olan bir mama ki zaten içerisinde ne varsa olduğu gibi yazıyor.
Evet Acana&Orijen bir tık daha üst segment ancak bazı kedilere de bu mamalar cidden ağır gelebiliyor.
Belki siz farkında olmayacaksınız ama organları yorulacak,tüy dökümü artacak,kaşıntıları sıklaşacak.
Tabiki bunlar illa yaşanacak asla Acana&Orijen'e bulaşmayın demiyorum son karar yine sizin belki de Orijen de kedinize çok iyi gelecek bunu bilemeyiz ama hali hazırda zaten N&D'yi severek yiyorken değişime gitmeye ne gerek var?
Üstelik güzel bir yaş mama rutini de kurmuşsunuz,eminim kedileriniz bu haliyle mutludurlar ve sağlıklıdırlar.
Anlıyorum,insan bazen en iyisini yesin,en iyisi onun olsun gibi düşünüyor ama bir yandan da kedilerimiz için en iyi mama,onlara iyi gelen ve damak zevklerine uyan mamadır.
Orijen belki iyi gelecek ama tadını sevmeyecek.
Bu da değişime sürükleyebilecek bir kriter maalesef.
Birde son olarak illa değiştireceğim derseniz de bu mevsimleri yani yaz sıcaklarını tercih etmeyin.
Birkaç ay daha bekleyin.
Bu dönemde mama geçişi falan zor olur,iyi gelmeyip ishale falan yol açarsa zaten iştahları düşük,birde kilo kaybetmesin.
O yüzden en azından bu aylarda şu anki düzeninizden şaşmayın derim.
Eylül-Ekim'den sonra duruma göre karar verirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136281

benim besleme yöntemime benziyor yaptığınız besleme. burada her gün yaş mama verme dişleri şöyle olur, zararlı, nd ve orijen protein değeri yüksek verme tarzında yorumlarla karşılaşabilirsiniz. açıkçası ben bu yorumları ciddiye almıyorum. mama kedime yaradığı sürece devam ederim, yaramazsa vermem. her veterinerin övdüğü virbac mamanın olayı da yüksek protein düşük karbonhidrattır. burada eğer protein kaynağı güvenilirliği sorgulanıyorsa ben bu büyük markalara güveniyorum açıkçası. tam olarak güvenmediğim için de yaş mamayla destekliyorum. elimde olsa sadece yaş mamayla beslerim. doğalarına daha uygun olduğunu düşünüyorum.


ben nd kitten'ı kullandığım zaman çok memnundum. ondan önce bozita kitten kullanmıstım ondan da memnundum. ancak benim kedime en iyi gelen mama acana pacifica oldu. orijenle yakın bir mama ancak daha düşük proteinli. yani ben proteini zarar olarak görmüyorum dediğim gibi, yarıyorsa yarar kedime ancak acana daha uygundu orijenden bu nedenle onu almıştım. pacifica gibi 2 maması da all life stages mamalardır. yani kısır, yetişkin, yavru kediler kullanabilir. tek uyarım ise bu mamayı tercih etmeden önce kedinizi iyi tanıyın. benim kedim acana yerken sorun yaşamadı ama yaşayan bir sürü kedi var çünkü genel olarak mamalar monoproteindir. yani tek bir et çeşidi vardır ancak acana ve orijende maşallah bütün okyanus ya da kanatlı hayvanlar tek mamada toplanıyor :D bu nedenle kedinize iyi gelebilir de gelmeyebilir de. pacifica dışında grasslands de kullandım kedim onu da bayılarak yedi (grasslands de all life stages). pacifica 4.5 kilo mamanın bir kısmını yavruyken, bir kısmını da kısırken yedi, grasslandsi de kısırken yedi ve hiçbirinde sorunumuz yoktu. sadece verilen miktar değişior.


yani bence orijen yerine acana alıp belki 1-2 yaş mama fazla alabilirsiniz. şu an benim kedim proplan somonlu kısır yiyor zamlardan dolayı :') kabızlık yaşadığımız için de her gün 1 tatlı kaşığı yaş mama veriyorum (felicia konserve kitten :D). yaş mamasını sulandırıyorum ki aynı zamanda yazın su ihtiyacının bir kısmını burdan karsılasın. kendisi 2.5 yaşında kısır bir erkek kedi ve nazar değmesin bir sorunumuz yok şu an. bu şekilde beslenmeyi baya sevdi.


schesir yerine nd konservelere de bakabilirsiniz. a mazonda prime ürünler 25 tl olduğu zamanlar oluyor. schesir'e muadil bence ve benim kedim onlara da tapıyor.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Açıkçası bende @simbakedi gibi düşünüyorum,
Yaş mamaya olsun,haşlanmış taze etlere olsun mutlaka günün bir öğününde ya da iki günde bir yer verilmeli.
Tek tip beslenmeyi doğru bulmuyorum,sonuçta bizler de her gün aynı şeyi yesek hatta kraker gibi bir şeyi yesek haliyle bizde sıkılırız.
O açıdan bakmak gerekiyor.


Şu anki beslenme rutininiz bence fena değil.
N&D'yi neden değiştirmek istiyorsunuz peki?
Kedim severek yiyor demişsiniz,değiştirme amacınız sadece Orijen daha üst segment olduğu için mi?
Yoksa farklı sebepler var mı?
O kısmı merak ettim cevaplayın ona göre bir yorum daha eklerim.

ndden memnunsanız değiştirmeyin bence orijen gibi markaların proteini çok fazla olduğu için kediye yarardan çok zarar verebiliyor. kaşıntı sindirim problemleri ya da tüy döküntüsü gibi sıkıntılar olabiliyor. bence şu anki verdiğiniz mamanın kedinize iyi geldiğini düşünüyorsanız hiç riske girmeyin derim

aytunccc123
aytunccc123

14318

simbakedi detayli bi şekilde acikladiginiz için çok teşekkür ediyorum bende tam olarak sizin gibi dusunuyorum zaten yani burda kimileri denk geliyorum nd acana iyi gelmiyor falan diyorlar ama benim normal şartlarda baktigim üç kedim var ucundede nd kullanip sorun yasamiyorum benim kedilerime iyi geliyor yavru kedimde degisimin sebebi emirrckr sizin için yazıyorum bunuda
Şimdi inceleyince orijen içerik olarak daha iyi gorunuyor hani yavru kedimde orijene gecme fikrimin sebebi o sonuçta yavru ya en guzel şekilde beslensin istiyorum bütçe sorunum fazla yok çok sukur
Nd de evet iyi hatta kedim de seviyor ama hani daha kaliteli bi mama neden olmasın dedim icimden tamamen sebebi bu

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Kedinizin sağlıklı ve mutlu olduğunu gözlemlediğiniz ve veteriner hekiminizden de rutin kontrolleri esnasında bunun onayını aldığınız sürece şu anki mamasını değiştirmeyin derim eğer şu anki mamasına maddi gücünüz de hâlâ yetiyorsa. :)


Bu arada kedilere mutlaka yaş mama verilmesi gerektiği düşüncesine şahsen katılmıyorum. Biz kedilerle, kendi insani duygularımızla empati yapıyoruz genelde. Evet, bazen bu empatiyi yapmak zorundayız tabii ki ama kediler bizim gibi sürekli aynı şeyleri yediklerinde bıkan canlılar değiller. Hatta aksine, kediler stabilliği daha çok severler. Yani onlarda "Of sıkıldım şu mamadan, azıcık değişik bir şeyler verseler de yesem." düşüncesi oluşmaz. :)


Ayrıca içeriği yeterli, dengeli, lif miktarı uygun düzeyde olan bir kuru mama, kedinin yaş mama ihtiyacı duymamasını sağlar. Benim kedilerimden biri örneğin, ne yaş mamayı ne de evde hazırlanmış herhangi bir yemeği ağzına bile sürmez. Vermediğimden değil, versem de yemez. Hatta en çok ona ilaç içirme konusunda zorlar bu durum beni. Çoğu ilacı kedilere yaş mamasına karıştırarak içirmek çok kolaydır ama ben hep şırıngayla vermek zorunda kalırım, sonuçta da nur topu gibi çiziklerim, yırtıklarım olur. :)


Demem o ki, eğer mamasını illaki değiştirmek ve daha üst segment bir mamaya geçmek istiyorsanız yine geçin ama bu durumda kedinize daha seyrek yaş mama verecek olmayı dert etmeyin. Kediniz bu durumdan üzülmeyecektir.


Bol patili günler dilerim. :)

aytunccc123
aytunccc123

14318

Ketonmanya detayli aciklamaniz için çok teşekkür ediyorum biraz icimi rahatlattiniz simdilik arastiracagim öyle aniden gecmeyi zaten dusunmuyorum ama denemekten zarar gelmez diyorum eğer severse acana yada orijenle devam ederim artık
Sevmezse de sonucta alternatif mamamiz var nd olarak

simbakedi
simbakedi

136281

ben mama değiştirme konusunda da ısrarcıyım ancak ben hep 10-12 kg mama alırım kedime. benim kedim bu değişimi kaldırıyor ve daha çok hoşuna gidiyor. 10 kg tavuklu x maması yiyorsa 10 kg balıklı x yiyor ya da y markasından balıklı deniyorum. aynı marka mamayı uzun süre kullanmayı hangi marka olursa olsun yanlış buluyorum. bir mamada bir eksiklik varsa diğerinden bunu tamamlasın kafasındayım. kedimin de damak zevkine uyduktan sonra midesi çöplük gibi o yüzden kendisi de çok mutlu :D

Balimlilac
Balimlilac

11271

Neden her gün yaş mama veriyorsunuz? Yaş mamaya ayıracağınız bütçeyle kaliteli kuru mama seçebilirsiniz. Yaş mama ileride diş tartarı diş çürüğü ve diş kaybına sebebiyet verebilir. Yeteri kadar su içtiğini düşünüyorsanız yaş mamayı 3 ayda bir ödül niyetine verebilirsiniz.

Mama konusu bana artık matematik denklemi gibi geliyor...Özellikle bu sitede herkes ayrı telden çalıyor diyebilirim. Yok içerik okuma, yok fiyatlar derkene çok karmaşıklaştı.
Size vereceğim tek tavsiye kedinizin mamasını sık sık değiştirmemelisiniz.
Onun dışında sadece veterinerinize güvenin ve ona danışın. Benim bütçem şu kadar, bu kedi ne yesin diye danışmalısınız. Bu siteye danışmak demek herkes ayrı bir şey söyleyecek demek çünkü...Ayrıca kedinizin sağlık durumunu en iyi bilen siz ve veterineriniz. Bu yüzden benim tek önerim hekime başvurmanız...

aytunccc123
aytunccc123

14318

Evet sizde haklisiniz zaten acelem yok sonbaharada birakabilirim ama benim demek istediğim denemeden bilemem sonucta deneyeyim ve severse ondan devam edeyim biliyorum nd de iyi zaten dedigim gibi kedilerimde onu kullaniyorum ama her zaman acana ve orijenin içeriği daha iyi göründü gozume o yüzden denemek istiyorum iyi gelmezse nd ile yoluma devam ederim

Cennet29
Cennet29

124614

Mamadan memnunsanız değişmeyin devam edin bu tip beslemeye. Bende sık sık et tavuk ciğer pişirir veririm bunları yapacak vaktim olmazsa içeriği iyi olan yaş mamalardan veririm midesine sıvı bişey gitsin istiyorum. Ama burda önemli olan nokta kesinlikle diş bakımı. Kediye sürekli yaş mama vs verilecekse kesinlikle günlük diş bakımı yapılmalı. Yoksa kısa sürede gingivit ve diş taşı olur.

Lucky0
Lucky0

1009

yaş mamalar haftada en fazla kez verilmelidir dahab fazlası ileriki yalşarda diş çürümesine ve kuru mama seçmesine neden olur diğer konuya gelirsek orijene bütçeniz yetiyorsa geçmenizi öneririm çok kaliteli bir mamadır türkiyede en iyi 1. mama olarak gösterilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 388 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR