Kedim Durduk Yere Yatağa İşedi

Merhaba. Bir haftadır evde yoktum, eşim evdeydi ve düzenli olarak kumlarını temizledi. Ama bugün fark ettim ki tuvaletlerinin yanında duran yatağa büyük bir daire şeklinde işenmiş. Bunun sebebi ne olabilir😞 kedilerim kısır bu arada

10 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Kediniz eşinizi değil sizi sahip bellemiş belli ki. Sizin yokluğunuza bir tepki vermek istemiş. Çok geçmiş olsun.


Bol patili günler dilerim.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Rica ederim. :) Kedi ikinizin de kedisi olduğuna göre eminim eşiniz de tuvaleti nasıl temizlemesi gerektiğini biliyordur. Ayrıca eğer tuvaletinin kirliliğinden rahatsız olsaydı o tuvalete hiç girmeyip kakasını da dışarı yapardı. Özellikle sizin kokunuzun en yoğun olduğu yer olan yatağınıza çişini yapmış olmasını tepkiselliğe yormalısınız. Başımdan yakın zamanda geçti, çok iyi biliyorum bu durumu. Direkt kestirip atarak elenecek kadar basit bir durum değil bu. Sevgiler. :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Hiçbirimiz bu işin doğrusunu hayvan davranışı üzerine uzman olan kişilerden daha iyi bilemeyeceğimize göre bir kedinin duygularının varlığını reddedip kolaya kaçma yoluna gitmeyelim bence. Ben yaşadığımı ve kedimin tepkiselliğini gösterdiği durumu ortadan kaldırınca nasıl da yine aynı tuvalete gidip paşa paşa işediğini biliyorum, yaşadığım ve deneyimlediğim bir konuda, deneyimim hakkında zerre fikri olmayan birinin kendi düşünce yapısıyla yapacağı bir yorumu dikkate alacak değilim. Burada benlik bir durum yok, ben sorunumu zaten çözdüm. Sadece tecrübeme dayanarak soru sahibine fikir vermek istedim, şu saatten sonra karar soru sahibinin. Gerisi hiçbirimizi ilgilendirmez.


Soru sahibine bol patili günler dilerim. :)

burcingltkn
burcingltkn

1005

merhaba kedıler tepkı göstermek amacı ıle bu durumu yapar sizin evde olmamanız yada onu strese sokacak herhangı bır durumda bu olay gerceklesır arkadaşımızın yazdığı gıbı tuvalet pıs olsaydı asla gırmez buyuk kucuk hepsını dısarı yapardıı ve 1 adet ıdrarla degıl onlarca ıdrarrla karsılasırdınız ayrıcca takıp etmenızı rıca ederım bazeen uriner rahatsızlıktan kaynaklı olabılıyor anıden ıdrar kacırma eger olay tekrarlanırsa veterınere goturebılırsınız ama tek seferlık ya da 1-2 seferlık durumlar tepkı göstermek amaclı oluyor genelde bunu her kedı sahıbı yasamıstır :)

IIREMMM
IIREMMM

112774

@blue_hpood üzülerek size katılmadığımı belirtmek istiyorum, kedilerin de bir insanı diğerlerine göre da fazla benimsediğini kendi kedimiz aracılığıyla görüyorum, bizleri de çok sevse de kardeşime daha bağlı ,en çok onu yalıyor,
bu arada bir psikolog olarak belirtmeliyim ki insanda duygu ifadesi ve işlevinden sorumlu olan amigdaladır(korku ve kaygı merkezidir) ve kedi -köpeklerde bizimkiyle hemen hemen aynı yapıda ,kedilerde de aynı işlevden sorumlu sandığınız kadar ilkel canlılar değiller yani :) örneğin kedilerde agresyonun sebebi arastirilirken amigdala yine önemli rol oynuyor ,aynı sekilde kedi otuna duygusal olarak tepki verdiklerinde amigdala ve hipofiz bezi uyarılır , köpeklerin sahiplerine olan bagliliklarini da görüyoruz hepimiz zaten

İyi mi kötü mü anlam veremedim:) teşekkürler fikriniz için🙏🏻

IIREMMM
IIREMMM

112774

@blue_hpood kusura bakmayın ama biz psikolog ve psikiyatristler olarak masal anlatmıyoruz ortada duygusal manipülasyonluk bir durum da yok ,bilime saygınız olsun biraz.Ben amigdala diyorum siz ise bambaşka bir şey, kral köpek ailesi dışında amigdalanin işlevlerini işlevlerini de bir araştırın isterseniz, sizin o şekilde düşünmeniz gerçeğin o olduğunu göstermez bu konuda birçok bilimsel araştırma ve yayımlanmış makale var

blue_hpood
blue_hpood

128292

kedinizin bir şeye tepki verdiği yok, eşiniz iyi temizleyememiş muhtemelen.

blue_hpood
blue_hpood

128292

evet, havadan teori uydurulacak bir durum da değil. kedileri olduğu gibi sevin, alâkasız anlamlar yüklemeyin. kediler plan yapıp olay bağlantısı kurup tepki gösterebilecek zekaya sahip değil. tuvaletini gayet de iyi temizlememiş olabilir veya değişiklikten rahatsızlık duymuş da olabilir, bu da dengesiz normal dışı hareketlere sebep olabilir. kediler ya da köpekler kimseyi sahip olarak belleyemezler, öyle bir bilinçleri yok. dramatiklik olsun diye uydurulmuş zırvalar. kedi kedidir, duygusal bir altyapıya gerek yok. kediyi kedi olduğu için sevin, ah canım beni sahibi görüyor, yok ben annesiyim/babasıyım gibi fantastik şeylere gerek yok.

blue_hpood
blue_hpood

128292

psikolog ve psikiyatrilerden yeterince masal dinledim, bir de hayvanlar üzerinde duygusal manipülasyona gelemem. kimse kediyi kedi olduğu için sevmiyor, bir duygusal yakınlık, illa bir dramatize arayışında, insan işte. bir çiçeği çiçek olduğu için bir kediyi de kedi olduğu için, gerçekçi bir bakış açısıyla sevmeyi öneririm. olay yalnızca çiş de değil. kardeşinize bağlı olabilir, kediler birbirlerine de samimiyet gösterebilirler, gösteriyorlar zaten. iyi anlaşan veya anlaşamayan kediler var, bunda enteresan bir şey yok fakat kimseyi sahip falan belleyemezler. köpeklerde de aynı şekilde benlik bilinci yoktur. dolayısıyla ben bir köpeğim o benim sahibim, ben onun yoluna ölürüm falan diyemez, bunlar hep hikâye. o sahibine çok bağlı dediğiniz köpekler ‘sahiplerini’ suratlarından dişliyorlar, ormanda parçalayıp ölüsüyle besleniyorlar. olaylara gerçekçi şekilde yaklaşmayı öneririm, böyle duygusallığın, olayları çarpıtmanın kimseye faydası yok.
kediniz size tepki olsun, gıcıklık olsun diye işemedi. öyle bir bağlantı kurabilecek bilince sahip değiller, benlik bilinçleri bile olmayan canlılara aşırı sorumluluk yüklüyorsunuz; beklemediğiniz bir şey yaşayınca da ‘kötü köpek sahibine saldırdı’ ‘kedim beni sevmiyor’ vs gibi saçma sapan başlıklar açılıyor. oldukları gibi kabullensek her şey düzelecek. onlar gayet de ilkel canlılar; kendinizi bu kadar aşağıda görmeyin, insan aşırı komplike bir canlı. bir şempanzede bile ne kadar zeka gözlemlenirse gözlemlensin benlik veya farkındalıktan söz edemiyoruz. biraz kral köpek ailesi’ni incelemenizi öneririm. bütün yargılarınızı kıracak, belki benim gibi üzüleceksiniz ama en azından gerçeklere yakınlaşmanızı sağlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR