Kediler İçin Tahılsız Mama Mı, Yoksa Az Tahıllı Ya Da Tahıllı Mama Mı?

birkedivelisi
birkedivelisi

7243 Puan

Kimi kediler için tahılsız mamayı öneriyor kimi de tahıllı yahut az tahıllı mamayı öneriyor. Bu konuyla ilgili net ve güvenilir bir bilgi elde edemiyorum. Bilgisi ya da fikri olan var mı acaba?

7 CEVAP

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Mama düzenini kediniz yavruyken oturması lazım ilerleyen zamanlarda fazla mama değişikliği sağlık problemlerine yol açabilir. Öncelikle kedinizle ilgilenen veterinerden tavsiye almanız gerekir. Genel anlamda üst segment mamalar (orijen acana N&D vb. ) mamalar protein açısından daha zengin
(royal canin hills problan vb.) orta segment mamalar diye geçiyor. Bunların içinden bütçenize uygun olanı seçip kedinizin ağız tadına göre beslemelisiniz. Çok pahalı mamaları sevmeyen ya da bu mamalara karşı alerji problemi yaşayan kediler var. Kediniz tavuklu mu yoksa balıklı bir mamayımı seviyor kedinizin tercihine kalmış bir durum.

AyseMia
AyseMia

111368

Bu konuyla ilgili net bir bilgi elde edemezsiniz çünkü her mama her kediye yaramıyor maalesef. Bir kediye tahılsız mama hem sağlık, hem tüy, hem dışkı miktarında azalma da olarak her yönden yaradığını belli edip çok iyi gelirken, diğer kedide aynı mama ishal de yapabilir kabızlık da, tüy dökülmesi, alerji, çeşitli organ sorunlarına kadar her şey yaşanabilir. Tek yol yalnızca deneme yanılma yöntemiyle düşük paketli mama alarak birkaç ay gözlemlemek. Ama hangi mamayı alırsanız alın içeriğinin kaliteli olmasına çok dikkat edin, içeriğini ayrıntılı inceleyip karşılaştırmadan almayın, kullandığınız mama en az orta kalitede olmalı.

AyseMia
AyseMia

111368

Bir şey daha ekleyeyim; şu an kullandığınız mama tahıllı ise direkt tamamen tahılsız mamaya asla geçiş yapmayın, düşük tahıllı ile önce bir deneyin sindirimi alışsın baktınız tahıllı mamadan da iyi geliyor, tahılsıza kademeli bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123930

Bence en iyisi az tahıllı

Cemalchief
Cemalchief

12112

Bu olay tamamen çok farklı, tahıl olmayanlarin cogunda da baska nişastalar var, o yuzden onemli olan kaliteli mama kullanilmasi bence, butceniz orta ise Proplan, Hills, Rc
Butceniz orta ustunde ise Nd,acaba, virbac iyidir. Kedinize hangisi iyi gelecekse o mama size gore en iyisidir

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Kediniz kilo almıyorsa ve zayıfsa tahıllı mama.


Kedinizin kilosu dengeliyse yada kilolu iken yapacağınız gramaj beslemesine uyabilecek bir kedi ise yarı tahıllı mama.


Kediniz çok kilolu ise, kilosunu düşürmek yada dengede tutmak istiyorsanız tahılsız yada diyet mama. (Tahılsız mamayı kilosu iyi ve dengeli bir kediye de kullanabilirsiniz.)

Coconutbey
Coconutbey

15150

Kedinize iyi gelen mamayı anca deneyerek öğrenirsiniz ben çoğu veterinere de güvenmiyorum çünkğ kaliteli denen bir mama kediye alerji yapıp dokunabiliyor. Ben nd mama kullanıyordum ve sanki kedim çok kaşınıyor gibi geldi mecbur hills mamaya döndüm ve bu mama kedime iyi geliyor siz de deneme yoluyla öğrenebilirsiniz gözlemleyin lütfen ☺️🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 288 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR