Annesi Kediyi Alıp Gitti Acil

okusirius
okusirius

175 Puan

Dün akşam, saat 5 buçuk gibi bahçemizde olan kedilerin kutusundaki halıyı değiştirdim, eskisi kirliydi vs. Bu sırada annesi bahçedeydi ama uzaktı. Temiz ve yeni zemin yapınca koliye, 1 dakika sonra falan annenin ağzında 1 yavruyla bahçeden çıktığını gördüm. 5-10 metre ilerdeki içinde strafor, fayans gibi malzemelerin olduğu yıkık bi harabeye götürdü.


Yaklaşık 45 dakika sonra diğer yavruyu aldı ama son yavruyu almak için gelmedi. 1 saat bekledikten sonra kardeşlerini bulup onların yanına koydum. Bu sabah baktığımda 3 ü de yaşıyordu anneleri de üstündeydi.


Ama benim canımı sıkan şey; ordaki zeminin tahtalarla sıkışık ve toz olması her yerin. Kedilerin sağlıklı nefes alabildiğinden bile emin değilim. Boya kırıntılarından zeminin üstünde duruyolar.


Bu konuda bir şey yapmalı mıyım? Yoksa anneleriyle onları kendi hallerine mi bırakmalıyım?

8 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Belli ki şu an orada güvende hissediyor. Bir süre orada kalmaları annenin stres yaşamaması için gerekli. Ancak siz onların daha hijyenik şekilde barınabilmeleri için bir alan hazırlayabilirsiniz orada. Bir çuval dikip içine elyaf koyun. Büyükçe bir kolinin bir yüzünde annenin girip çıkabileceği ama yavruların çıkamayacağı yükseklikte (15 cmnin altında olmasın) bir kapı açın. Bu elyaf dolu çuvalı kolinin altına koyun, üstüne eczanelerde satılan hasta alt açma bezlerinden alıp serin ve imkanınız varsa sabah-akşam yok ise en azından günde bir kere değiştirin o bezi. Anneye günde iki kez taze su bırakmalı ve yavru kedi mamasıyla anneyi beslemelisiniz. Hijyen özellikle doğumdan sonraki ilk iki hafta çok çok önemli. İdrar yolu ve rahim iltihaplanmaları ya da mastitisi önleyebilmek için mümkün olduğunca temiz bir ortam temin edilmeli.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kutuyu hazırlayıp kulübeye getirip bırakmanızı ve gözlemlemenizi öneririm. Bahçe zaten kutu da olsa doğum yapmış bir anne kedinin güvende hissedebileceği bir ortam değil. Taşıması normal aslında. Kulübeyi de sessiz sakin bir yer olduğu için tercih etmiştir büyük olasılıkla.

aysegunerr
aysegunerr

114944

@kedilimadam a katılıyorum. O kulübede temiz bir ortam sağlayıp, mamasını ve suyunu eksik etmeyin. Bahçede güvende hissetmemiş gitmiş, eve götürmeye çalıştığınızda anne kedi rahatsız olur, size saldırabilir.
Zaten yavruları için karanlık ve sessiz bir ortamı tercih eder. İçgüdüsel olarak hareket ederler, kendisi doğru yeri seçebilir. Kutu yerine de yere battaniye tarzı bir şey serebilirsiniz.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

annelik iç güdüsü sonucta korumak istemiş tehlike hissetmiş malesef ... eger orada rahat hissediyorlarsa orda kalırlar malesef siz on kerede aynı getirseniz gene gider taşır başka yere . şöyle bir alternatifte var anneyi mamayla ilgiisi cekip kendi tarafınıza yönlendirebilirsiniz kendisi isterse getirir yavrularını oraya

okusirius
okusirius

175

Zaten bizim bahçedeyken hep bahçeden mama yiyip su içiyodu ama bugün hiç bahçeye geldiğini görmedim. Gene de mama ve su kabı dolu tutuyorum (başka kediler de geliyo). Beni rahatsız eden şey onların bizim bahçede olmaması değil de ordaki ortamın kötü olması. Yani eğer anneleri orda sağlıklı olcaklarını hissediyorsa tamam ama boya kırıntıları falan kömürlük sıkış sıkış resmen o kulübe, yavru kedilerin üstü başı da tozdu sabah baktığımda. Eğer anneleri orda ölmiceklerini hissediyosa almam, ama ölme ihtimalleri varsa evde beslemek isterim? Annesi orda iyi olcaklarını biliyor mudur ?

okusirius
okusirius

175

Ama o zaman gene bir yere taşıma ve birini bırakma riski var. Bizim bahçede kalırkenki kutusunun zemini yenisiyle değiştirdik diye gitti. İki seçenek var; ya annelerine güvenip orda bırakıcam ya da evde beslicem.

okusirius
okusirius

175

içerisi çok çok az ışık alıyor. Kutuyu fark etmezse veya ben kutuya yavruları koyduğumda gene ordan taşınabilir daha kötü bir yere.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Siz bilirsiniz öyleyse.Dediğim gibi mümkün olduğunca hijyenik koşullar tesis edilmeli imkan dahilinde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 566 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR