Merhaba, bir haftaligina şehir dışına çıkmak zorundayım. Kedim 1.5 yaşında Kedime arada bir bakacak kimse de yok. Daha önce kimse bakmadan 4 gün yalnız kaldi.
Çevremdeki kişiler kedi sevmiyor. Bu sebeple kimseye emanet edemiyorum.
Her yere mama ve su koysam, kum kabı iki adet koysam, ve kameradan arada bir seslensem sizce 7 gün yalnız kalır mi 🥺
kalabılır bol mama bol su ve kamera önemlı ve acıl durumlar ıcın lutfen bırıne anahtarınızı bırakın mamalar uzun sure dısarıda kalabılır su da aynı sekılde mamadan zıyade su acısından beklemıs su cok tavsıye etmem acıkcası cunku hava sıcak su bozulması yasanıyor evınızde ozellıkle serın bır yer varsa oraya bırakın sulalrını ayrıca devırme muhabbetı olmus arkadaslar devrılmeye karsı mama su kapları var genelde herkes ondan kullanır bırakırken sızden dıger rıcam mama su kabı celık cam ya da porselen ollsun lutfen plastık olmasın ayrıca deprem bolgesınde gunlerce mama paketı parcalayıp yıyen kedılerden bahsetmek ıstemıyorum cok sey yasandı mamalar dısarda durunca bısey olmuyoor kamera onemlı bende kameralarla kontrıl edıyorum evde bıraktıgım zaman ayrıca veterıner ve kedı otelı demısler sunu demek ıstıyorum hayatınızın net en buyuk hatası olur cunku
7 gün çok fazla. Su kapları devrilebilir, tuvaleti 2 tane de olsa kirlenir. Benim kedim biz evde olmayınca bütün gün yatıyor mesela. O tarz bir durum varsa da hareket etmemesi çok sağlıksız. Tırnağı takılsa kameradan görürsünüz ama müdahale edemezsiniz. İşiniz çok önemliyse veteriner ya da kedi oteli düşünün. Arkadaşlarınızın arkadaşlarına da ulaşmaya çalışabilirsiniz. Bilmiyorum aşırı mı evham yapıyorum ama 6-7 gün beklemiş bir suyu bir kedi kolay kolay içmez bence. Bu sıcakta maması da bozulabilir.
7 gün çok uzun bir süre. Kaldı ki kediler çok sosyal canlılar, gerçekten bunalıyorlar. Bayramda tatil için 1 haftalığına evden ayrıldım bırakacak kimse bulamadım sadece günde 1 kez gelip mamasını suyunu verip tuvaletini temizliyordu,biraz oynatıyordu annem. Ona rağmen biz döndüğümüzde psikolojisi bozulmuş içe kapanık olarak bulduk kızımı. Siz lütfen başka seçenekler de bakın,en azından günde 1 gelip kontrol edebilirler
Bir mama nasıl 7 gün boyunca ortada durabilir ki? Bunu yapan var mı acaba? Bildiğiniz çöp olur o. Ertesi gün bile ben fark ediyorum mamanın yumuşamaya başladığını, bir değişiklik olduğunu. 3 gün açıkta beklemiş yiyeceği, mesela kraker bile olsa yiyebilir misiniz siz? Kedilerime asla bunu yapmam. Hele de yaz gününde. Mamayı yerken tükmükleri de akıyor biraz içine, nemlenip daha hızlı bozulmasına yol açıyor. Havadan da oksitlenip vitamin kaybına uğraması kaçınılmaz olur.
Arkadaşım bırakmıştı kedisinin resmen delirdiğini tek basına yalnızlıktan bütün tüylerini döktüğünü söylemişti o amerikanmutfakta lavaboya bi leğen koymuştu devrilmemesi için ama hiç sağlıklı bir davranıi olmaz basına ne geleceği belli değil 😢
günde bir kere on dk da olsa gelip kumuna suyuna bakacak, evi havalandıracak (havalar çok sıcak) bir komşunuz olma mı ki? ben de çok zor bırakıp gidiyorum. hep 3-4 gün gittim ilk kez bu sene 5-6 gün uzak olacağım ama bu dediklerimi yapacak biri olacak. çok çaresizseniz yine gölge yerlere su mama fazlaca tuvalet koyun bi ihtimal ama pansiyon yada veterinere vermeyin bu daha çok üzüyor onları bildiğim kadarıyla
En azından 5-10 dk bile olsa uğrayıp ilgilenebilecek birini bulsanız çok daha iyi olur.
Ya da onu da geçtim,kamera var acil bir durum oluşursa eve gidip bakabilecek biri en azından.
7 gün maalesef uzun bir süre.
Açıkçası kendim için konuşursam ben 7 gün tek başına bırakamazdım.İlla birinin gelip ilgilenmesi,mamasını-suyunu,kumunu yenilemesi lazım.
Ama bir şey demiyorum yine de.
Son karar sizin.
Yardımcı olursanız sevinirim?
merhaba,
bizde aynı durumdayız evde bırakın diyor benim vet, evet 7 gün çok uzun ama yapılabilcek bişey yok, kameranız da varmış bu güzel, benimde böyle bir durumum var kendimce söyle bir kontrol noktası kurdum acil bir durumda büyük şehirde iseniz hayvan bakıcılar var bunun bir uygulaması var doggo uygulaması gibi acil bir durumda en yakın çilingirin telefonunu edindim ve bu uygulamadaki kişi ile irtibata geçip koordinasyonlu olarak bişey olursa kapı açtırmayı planlıyorum.
tanıdığım iki kedisinini her sene 7-9 gün arası bırakıyor çok rahat bir şekilde onların avantajı 2 kedi olması., ama 1 haftada da mama bayatlayı versin zaten bu sıcakta 23 saat uyuyorlar.
nasıl vicdansız olduk nasıl yapabilirmişiz bazı yorumlar gerçekten akıl sağlığımı zorluyor.
Merhaba, bu hepimizin başına gelen bir sıkıntı.
Ben böyle bir durumda veterinere bırakmıştım. Evet, kedim strese girdi ancak en azından içim rahattı, başına bir şey mi geldi diye kendimi kasmadım, iyi bakıldığından emindim ve sürekli ondan haber alabiliyordum.
Evde bırakırsanız aklınız hep onda kalır. 1-2gün kedi mutlu olsa da bir süre sonra o da yalnızlıktan dolayı huzursuz olacak.
Bence güvenilir, hijyene önem veren bir veteriner bulmalısınız. 7 gün ciddi bir süre.
Onun dışında internette uygulamalar var; petsurfer gibi, evinize gelip evcil hayvanınızla ilgilenecek insanlar bulabiliyorsunuz. O sitelerde tarih ve kişinin gelmesini istediğiniz saatleri belirtip ona bakacak birini bulabilirsiniz.
Bu yöntemleri deneyin bence. Kamerada suyunu mamasını devirdiğini görseniz gidip müdahale edemeyeceksiniz çünkü.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor