Karnındaki Şişkinlik Hakkında Bazı Merak Noktalarım Var

Demir3301
Demir3301

305 Puan

Kedim uzay 2 aylık yemesi içmesi tuvalet eğitimi gayet iyi mamasını kaliteli tutuyorum çokta seviyor tuvaletten sonra kendisini hemen temzilemiyor bazen ben pamukla siliyorum ancak sorum şu eski maması gaz yapıyordu değiştirdik yeni mamasıyla sindirimi çok iyi düzene girdi kendiside çok memnun ama halen karnında şişkinlik olduğunu görüyorum probiyotik vermelimiyim. İlk genel muayenesini ve kan tahlilini yapan veterineri sağlığının ve genel durumunun güzel olduğunu ancak gazı olduğunu maması değişince bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi mama tavsiyelerinde bulundu mamayı hallettik ancak ek olarak proplan fortiflora probiyotik tozundan 10 günde 1 şase önerip gaz ve sindirim konusunda çok rahat olacağını söylemişti sizce ne yapmalıyım aranıza yeni katıldım merakımı gidereceğinize inanıyorum uzayın pati selamı var :)

2 CEVAP

zey940
zey940

2679

İç paraziti yaptırmadıysanız yakın zamanda yaptırın 2 aylıkken yapılıyor diye hatırlıyorum. Anneden gelme parazit varsa karın şişliği yapabilir. Proplan fortiflora etkilidir çoğu kedi tarafından da yeme problemi oluşturmaz. Ama 10 günde bir şase aşırı az geldi bana. Doz ayarlaması yapabilecek kadar bilgim yok iç parazit için götürdüğünüzde danışabilirsiniz veterinere. Sizin yerinizde olsam max 4'e bölerdim. 4-5 aylık kediler bir tanesini kullanabiliyor çünkü. Son olarak yavru kedi göbeği diye de bir şey var aşırı şişkinlik yoksa o da olabilir dediğiniz.

Demir3301
Demir3301

305

İç dış parazit yaptırdım biraz sarstı ama bir kaç saat içinde kendine geldi kendi sağlığı içindi tabi ki :) 2 gün sonra parazit mikrop adına ne var ne yok döktü oğluşum ve aşırı rahatladı evet yavru kedi göbüşünü bilirimde elleyince baya göbüşlü hissettim olmadı fortiflorayı deneyeceğim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bebişinizin yani kedinizin patilerinden öpüyorum selamlar 🙏🏻:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR