Kedim Israrla Elimden Mama Yemek İstiyor

Infernus
Infernus

111806 Puan

Yaklaşık 2 yaşında, tekir kısırlaştırılmış oğlum mama kabından yemek yemiyor. Kabına mamasını koyuyorum yanına gidiyor 1-2 tane yedikten sonra bana sesleniyor mamasını elime döküyorum kabından öyle elimden yemeye başlıyor. Önceleri de bazen böyle yapıyordu ama son zamanlarda bu isteği çok arttı. Yaş mama yerken de kabını elime alıyorum oradan yiyor. Hatta suyunun yüzüne bakmıyor ben su kabını elime alıp çağırmazsam. Cam kap kullandım seramik kullandım bambu kullandım çeşitli şekillerde ama ısrarla elimden yemek istiyor. Neden olabilir? Ne yapmam gerekiyor? Çeşitli şeyler denedim ama başarılı olamadım.

3 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

geniş bi kap kullanmayı deneyin bazı kediler yemek yerken bıyıklarının kaba değmesinden hoşlanmıyor diye okumuştum.. bunun dışında alışmış olabilir seviyordur öyle yemeyi, su için akan sudan içmesini deneyin musluğu hafif açıp yanına koyun içecek mi diye bi süre bekleyebilirsiniz benim kedim de bebekliğinden beri asla kaptan su içmiyor mutlaka akan su olacak.. bu da kedilerin doğada akan sulardan veya birikintilerden içmesinden gelen bi durum..

Infernus
Infernus

111806

Geniş de denedim yine aynı. Su içmesinde de sıkıntı yok içiyor ama kabını elime alıp çağırınca. Ben musluktan vermiyorum çok kireçli, kendi içtiğim damacana sudan veriyorum. Doldururken içince daha çok hoşuna gidiyor evet ama elime alınca da bi akma durumu yok bir yerden. Aynı kap aynı duran su.

aleyn
aleyn

113859

o zaman kediniz ilgi seviyor olabilir :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 541 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR