Kedimi Mamaya Alıştıramadım

Kedimi 3 ay önce ağız kokusu nedeniyle veterinere götürdüm. Kan değerlerine baktırdım, tüm değerleri gayet güzel çıktı ancak karaciğer değeri 200 çıktı. Bu yüzden 1 hafta boyunca serum ve iğne uygulandı. Bu sırada süt dişleri de döküldü tabi, insanlar bunun da koku yapabileceğini söyledi. İlk günden mamayı değiştirdiler, hills markanın özel veteriner mamasını verdiler. 3 ay geçti bir kez bile ağzına koymadı. Naptıysam yediremedim. Veteriner mamayı toz haline getirip yaş mamayla karıştırmamı söyledi, o gün bugündür böyle besleniyor. Aynı özellikte farklı bir mama alsam veterinerden yer mi? Böyle bir olay yaşayan varsa lütfen benimle paylaşsın. Sürekli yaş mama yemesi sağlıklı değil, hem maddi hem manevi ben de yoruluyorum. Veterinerlerle konuştuğumda "yer" deyip geçiştiriyorlar, umutsuz konuşuyorlar gerçekten sinirlerim alt üst olmuş durumda. Bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.

5 CEVAP

Sahiplendim, yaklaşık olarak 4-5 aydır bizimle ve bu sürede royal canin mamayla besledik, çok severek tüketiyordu. Ani mama değişikliğime gidilince asla kabul etmedi yeni mamayı. Maalesef iyileşebilmesi için karaciğere iyi gelen mamalardan yemesi gerekiyor ve bunlar kilo işi alınamıyor maalesef. Paket halinde almak zorundayım ve en az 500'den başlıyorlar. Alırım almasına ama bu kez yer mi yemez mi bilemiyorum gerçekten. İçerik olarak aynı olan herhangi bir mama alsam pet shoptan olur mu onu da bilmiyorum aklım çok karışık doğru düzgün yardımcı olan kimse yok.

Ahudr
Ahudr

11593

Yine royalcaninin klinik mamasini alirsaniz yer bence aromalari birbirine yakın oluyor

Ahudr
Ahudr

11593

Ayrıca viyo renafelin urününü arastirip kullanmanizi tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim

MerveDaisy
MerveDaisy

169

Merhabalar kediyi sahiplendiniz mi kendi yavrunuz muydu? Sahiplendiğiniz yerde bir mamaya alıştıysa onu istiyor olabilir. Ayrıca cins kedi ise cins kediler mama konusunda çok seçici ben kedime 4-5 farklı kuru mamadan sonra yediği mamayı bulabildim. Azar azar alıp deneyebilirsiniz bence kuru mama tüketmesi şart çünkü ayreten yaş mamayı çok verdiğiniz için de kuru mama isteği kalmamış olabilir. Pet shoptan orta ya da üst segment marka bir mama almanızı tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 186 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR