Çokk Acilll

kkkubra
kkkubra

172 Puan

1 yaşında ki kızım kızgınlık dönemine girdi daha önce çabuk atlatmıştık ama şimdi öyle değil. Kısırlaştırmak istemiyorum çiftleştireceğim erkek kedisi olan var mı ??

7 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

ciftlestirmek sadece gecici cozumdur.
bebekler emmeyi biraktiginda yeniden kizginliga girecektir. hatta ayni evde kalirlarsa ilerde cocuklariyla ciftlesir. ve cok sayida hamilelik kediye zarar verir.
yani omurluk bakmak istiyorsaniz er ya da gec kisirlastirmak zorunda kalirsiniz bunu aklinizda bulundurun.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Dişi kedi eğer evde besleniyorsa ayda 1 yada 2 ayda bir kızışmaktadır. Sebebi de şu normalde kediler sadece havalar ısındığında kızışırlar evde beslenen kedilerin yaşam alanı hep sıcak olduğu İçin yaz kış çok farketmez. Yani söylenilen gibi çiftleştirmek çözüm değil. Ve yavruların hepsine bakabilecek misiniz ne yazıkki günümüzde kedi sahşolendirme ilanları cevapsız kalıyor :(

Simbat
Simbat

1044

Kedilerde babalığı bilemem ama annelik duygusu gayet gelişmiş durumda yanlış bilgi vermeyin. İsterseniz bir anne kediden yavrusunu almaya çalışarak bunu gözlemleyebilirsiniz. Sonuçlar kötü olacaktır sizin için :)

felishuman
felishuman

10828

Evet yavrusunu koruyacaktır ama bu tamamen içgüdüsel. Bizlerdeki gibi yavruya bağlanma olayı yok demek istediğim bu:) Soran arkadaş annelik duygusunu tatmasını istiyorum demiş ben de bunu insanlardaki annelik duygusu gibi algıladım.

kkkubra
kkkubra

172

henüz kısırlaştırmayı düşünmüyorum annelik duygusunu bir kez de olsa tatması taraftarıyım. Daha sonra kısırlaştırmayı düşünebilirim

buddha_bar
buddha_bar

3998

Disi kedilerde kisirlastirma zor geciyor bence kedi nanesi falan sakinlestirici bitkiler deneyin zaten disiler senede bir yada 2 kez kızışıyor 10 gun kadar sürüyor.

felishuman
felishuman

10828

Kedilerde annelik-babalık duygusu yoktur. Tamamen içgüdüsel bir şekilde ürerler ve yavrularını beslerler. Zor durumda kendi yavrularını yiyen anne kedi dahi var. İlerde kendi yavrularıyla da çiftleşir. Hamilelik ve doğum süreci de oldukça zor geçer. Bence çiftleştirmek yerine bu dönemi atlattıktan sonra kısırlaştırın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 689 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR