Proplan Junior Hakkında Bilgi Lütfen

Nidans
Nidans

635 Puan

Kedim 8 aylık olucak ve proplan junior tavuklu mama aldım kullanan varsa yorumlarınızı alabilir miyim ve önericeğiniz başka mamalar var mı?

13 CEVAP

yasement
yasement

119858

Uzun bir sure kullandim proplan jr cok memnun kaldik. Olumsuz soyleyebilecegim hic bir sey yok.

miraytas
miraytas

15709

Denemeniz daha iyi olacak. Mamasını yedikten sonra herhangi bir sorun yaşamazsanız iyidir devam edebilirsiniz. Sonuçta her insanın aynı olmadığı gibi her kedi de aynı değildir. Benim kızımda proplan somonlu mamayı yiyor ve tüy durumu sağlığı yerinde buradan çok kişi bana bu mamayı verdiğim için kızdı söylendi hatta kötü biri olduğumu söyledi ama değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü kızıma iyi geliyor

miraytas
miraytas

15709

İyide karşındaki insan aldım diyor siz çöpe atın diyosunuz aldıktan sonra çöpe atması neyi değiştirecek? Ayrıca ben katledilen hayvanları bilmiyordum

eltarcin
eltarcin

116201

1- @barankaroglu
Purina, veterinerlere sponsor oluyor. Ayrıca çoğu veteriner mama konusunu fazla önemsemiyor. Bir başka deyişle; içeriklerini incelemiyor.
2- @miraytas



  • Pro Plan fazla miktarda GDO içeriyor. Katkı maddeleri de cabası. Sokak canlarıyla bizim evimizde baktığımız canların eşit olduğunu düşünürsek, kendimiz bile olmasından korktuğumuz GDO'yu sokak canlarına yedirmenin iyi olacağını düşünmüyorum. (Sokaktaki canlara vermek konusunda)

  • Evdeki kediyle sokaktaki kedi eşit tutulmuyor varsayalım. Evdeki kediyi üstün tutan birisi nasıl kedisine GDO ve katkı maddelerinden oluşan bir mama verebilir ki? Zaten kuru mama yeterince zararlıyken, üstüne GDO ve bolca katkı maddesi eklenirse... Yok, düşünemiyorum. Ama millet düşünmüş ki canlara böyle bir tuzak hazırlamış. Bizimde bu tuzaktan onları kurtarmamız gerekir, değil mi? Cipsten de az yiyelim diyoruz ama yinede zararı oluyor. Pro Plan kedi maması ev kedilerinin cipsi, katledilen hayvanlarında işkencesi olarak kabul edilebilir. (Evdeki kediye vermek açısından)
    3- @gunosari
    @miraytas'a söylediklerimin aynısını size söylemiş varsayalım.


Not; Söylediklerim, -birkaç konu hariç- şahsi görüşümdür. Bir cansever olarak (Anayasa da "Eşya" olarak görüldükleri için "Hayvan" tabirini yakıştıramıyorum) sizinde benimle yakın düşüncelere sahip olduğunuzu düşünüyorum.

Nidans
Nidans

635

Ya aslında ben bi sıkıntı yaşamadım hatta az önce bittiğini fark edip yenisini aldım napıcam

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ben de proplan kullanıyorum yavru iken junior tavuklu idi su an yetişkinler somonlu kullanıyorum her iki kedim içinde. İçerik olarak ta oldukça iyi bir mama. Saygılar...

Mariana
Mariana

11022

Bende kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadık kedim severek yiyor.

eltarcin
eltarcin

116201

Kaç yüzüncü defa söylediğimi hatırlamıyorum... Sizin dostlarınız memnun, "Çok güzel, sorun yok, iyi mamadır..." Peki ama...
Katledilen canlar ne olacak?

çoğu veteriner bize proplan önerdi ama @eltarcin

eltarcin
eltarcin

116201

Direk çöpe atın. Instinct, Orijen olabilir. (Genelleme yaptım. Kedinizin özel durumlarını söylerseniz -varsa- daha detaylı yardımcı olabilirim)

gunosari
gunosari

2936

Sevgili @eltarcin haklı olmasına haklısınız ama direk çöpe atın gibi sert keskin ifadeler söyleminizi sertleştiriyor.Neticesinde insanlara 100 defa doğru bir şey söyleseniz bile etkili olmuyor.Size hak veriyorum ama bu şekilde farkındalık oluşturabileceğinizi düşünmüyorum.

gunosari
gunosari

2936

Bizde 400 gram paketlerden iki tane kullanmıştık bir zararını görmedik ama mama hakkında olumsuz eleştirileri okuyunca vazgeçtik.Daha öncede söylemişler her kedinin bünyesi farklı, alım gücünüze göre içeriklerini karşılaştırıp belki daha iyi bir mama seçebilirsiniz.

aysegunerr
aysegunerr

114944

Veterinerler proplanı önermesine şaşmamalı çünkü çoğunluğu proplan satıyor.
Pro Plan, Purina'nın ürünü ve bu firma **hayvan deneyleri **yapıyor.
Bizim kedilerimiz yesin diye kim bilir ordaki yavrucaklara neler napılıyordur.
İçeriğininde iyi olduğunu düşünmüyorum. İçerdiği şekerden dolayı bağımlılık yapıyor. **Mısır gluten , buğday gluteni, mısır, mısır nişastası **içermesi iyi değil. 
Şahsen ben de bir çok hayvan sever gibi hayvanlar üzerinde yapılan deneylere karşıyım ve alışveriş yaparken dikkat ettiğim ölçütlerden birisi. Siz ne kadar önemsersiniz bilemem sizin tercihiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1064 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR