Kedim Yerdeki Kumları Yiyor

Dmlyumak
Dmlyumak

276 Puan

Merhaba, kedim için tozsuz bir kum arayışındaydık. Sonunda bulduk da. Ama bu kum marka vermeyeyim, aşırı dağılıyor bizim ayağımıza bile yapışıp, evin her yerine dağılıyor. Kedim de birkaç keredir tuvaletten çıkınca fayansa dökülen kumlardan yediğini fark ettim. Çok yemiyor 1-2 tanecik yiyor ama bu davranış canımızı sıkıyor. Sizler ne önerirsiniz? Ve bu durum başınıza geldi mi?

7 CEVAP

_aleykmsl_
_aleykmsl_

787

kedinizin tuvalet önünde paspas yoksa o da pek çok yere dağılmasına sebep olur ilk olarak bununla önleyebilir sonrasında hekiminiz ile soruna yönelik sağlıklı çözümler bulabilirsiniz

IIREMMM
IIREMMM

112774

https://www.petlebi.com/blog/kediler-neden-kum-yer#:~:text=Kedilerde%20kum%20yeme%20davran%C4%B1%C5%9F%C4%B1n%C4%B1n%20ard%C4%B1nda,ve%20mineral%20eksikliklerinde%20de%20g%C3%B6r%C3%BClebilir.
Petlebinin blog heesabında bununla ilgili bir yazı var bakabilirsiniz,benim başıma gelmedi ama o yüzden net bir şey diyemeyeceğim ama bir de hekiminize danışın isterseniz uzun vadede sıkıntı yaşamamak için

Goksusu
Goksusu

791

Benim kedimde direk kum kabından kum yeme durumu var yerden de bazen yiyor sanki kokulu bir kum aldığımızda bu sorun çözülmüştü ama hassas bir kedi olduğu için ve sağlığı düşündüğümüz için o bitince kokusuz aldık ve yine yiyor asla engel olamıyoruz. Benim kedimin anksiyetik bir sorun olarak yaptığını öğrendim ben. Test yaptırmanız öneririm bazı vitamin eksikliği durumlarında kum yiyorlarmis genelde. O vitamin eksikliği giderildiginde sorun ortadan kalkabilir. Ek olarak korona pozitif durumunda da kum yeme oluyor. Kedim bu olay üstüne test yaptırdığımda korona pozitif çıkmıştı.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

5 - 6 aydır Reflex aktif karbonlu kumu kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Tuvaletinin altına büyük boy paspas aldım büyük oranda dağılmayı engelliyor

Goksusu
Goksusu

791

Naturayı tavsiye edebilirim kaliteli bir kum.

Boncukgoz
Boncukgoz

81

Bizim kedi de aynı şekilde kum kabından kum yiyordu ama çok sık yapmıyordu veterinere daha bugün sordum vitamin eksikligi olabilir dedi. Bence siz de Bi baktırın. Rica etsem patileyebilir misiniz?

Dmlyumak
Dmlyumak

276

Teşekkür ediyorum. Covid testi yaptırmıştık negatif. Yeni bir kum aldık çok dağılıyor, toprak gibi evin her yerinde. Veterinerimiz ayaklarını yapışıyordur, fazla dağıldıysa dikkatini çekiyordur dedi. Çok yemiyor, 1-2 kum tanesi yiyor tuvaletten çıktığında. Sizler hangi kumları kullanıyorsunuz? Öneri olursa sevinirim, kumu değiştireceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR