Mama Öneri Tavsiye

Goksusu
Goksusu

791 Puan

Kedim british erkek ve kısır 2 yaşında 5 6 aydır proplan somonlu kısır kedi maması kullanıyoruz. Bir sorun yaşamadık ama sıkılmasın diye mamasını değiştirmek istiyorum. Hangi marka ve neli mamayı tavsiye edersiniz?

9 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112777

Eğer yüksek segment bir mama kullanmak isterseniz acana, orijen gibi markaları deneyebilirsiniz, onun dışında biz N&D kullanıyoruz memnunuz, Nature's variety kullanmayı da düşünüyoruz o da güzel içerikli bir mama, Hills de olabilir isteğinize göre(aroması ise tamamen kedinizin damak zevkine bağlı bence tavuk aromalı olanlar tüy dökümünü artırıyor genelde tavuk aroması dışında başka bir aroma deneyebilirsiniz ,şu an kullandığınız aroma hangisi ise ondan da devam edebilirsiniz yeni marka mamada ).

worldofcats
worldofcats

14302

bozita markasını araştırmanızı öneririm

Kokostar
Kokostar

1071

Merhaba
Josi Cat sterilized classic somonlu kısır veya felicia light sterilised somonlu kısır mamasi önerebilirim aroma seçimi kendi kediniz damak zevkine göre yapabilirsiniz bizim kedilerimiz Josi Cat i daha çok sevdiler ondan artık onla devam ediyoruz sizede tavsiye ederim 🐱💫🐾

Lucky0
Lucky0

1009

orijen acana brit care hills önerim bozita aralarında en uygun fiyatlı üst segment mamalardan deneyebilirsiniz

Poncimin
Poncimin

116485

Bütçenize bağlı. Eğer bütçeniz yüksekse N&D Kinoa ördek etli kısır kedi mamasına bakabilirsiniz, üst segmentte iyi bir mamadır. N&D mama hakkında, kedime ağır geldi gibisinden bazı şikayetler olsa da ve her ne kadar eski kalitesi olduğunu düşünmesem de N&D'nin özellikle Kinoa serisini başarılı buluyorum. Bu serisi genel anlamda daha dengeli içeriğe ve analiz değerine sahip. Bu serisinde pek şikayete denk gelmedim. Bahsettiğim kısır maması tahılsız ve ördek etinin yanında ringa balığı proteini de içeriyor. Brokoli, kuşkonmaz, kinoa çekirdeği, yumurta gibi çeşitli besleyici ilaveler eklenmiş olması da güzel. %6,50 lif oranı var, yüksek lif oranına sahip olduğu için mama tok tutacaktır. Ayrıca bu serisi glukozamin ve kondroitin de içeriyor. Bunlar eklem ve kıkırdak sağlığı için faydalı ilaveler. Mama %91 hayvansal proteine sahip, gayet güzel. L-karnitin içeriyor olması da kilo kontrolünü sağlamada faydalı olacaktır.


Biraz daha orta segment mama bakıyorsanız yine tahılsız bir mama olarak Bozita İndoor Geyikli kısır kedi mamasına bakabilirsiniz. Hayvansal içerik olarak tavuk eti, geyik eti, sığır proteini, balık unu gibi çeşitli kaynaklar içeriyor. %87 hayvansal proteine sahip. N&D mamada olduğu gibi L-karnitin içermesi kilo kontrolünde faydalı olacaktır. Genel olarak Bozita gerek içerik gerek marka olarak beğendiğim bir mama. Sadece eksik bir yön olarak şunu söyleyebilirim, içerikte biraz daha takviye edici bitkisel besinlerin eklenmesini beklerdim. Bu yönden biraz zayıf kalmış hatta eksik kalmış diyebilirim. Örneğin kızılcık, pisilyum, keten tohumu ya da N&D mamada olduğu gibi brokoli, kuşkonmaz gibi çeşitli faydalı bitkisel ilaveler eklenmiş olsa içerik biraz daha iyi ve zengin olabilirdi diye düşünüyorum. Yine de kötü bir mama kesinlikle değil, kullandığınız Proplan mamaya kıyasla içerik olarak baktığımızda daha iyi, güzel bir mama. Orta segmentte tercih edilebilecek mamalar arasında.


Son olarak yine orta segmentte bir başka mama olarak Optimeal markasını önerebilirim. Şuana kadar bahsettiğim mamalar hep tahılsızdı fakat Optimeal bir miktar tahıl içeren bir mamadır. Özellikle kullandığınız Proplan mama da tahıllı olduğu için geçiş yapmak daha kolay olur diye yine tahıllı bir mama kullanmak isterseniz, ya da tahıllı mama tercih edecekseniz Optimeal farklı bir alternatif olabilir. Optimeal Dana Etli ve Sorgumlu kısır mamasına bakabilirsiniz. Dana etinin yanında kurutulmuş tavuk proteini ve kurutulmuş hindi proteini de içeriyor. Çeşitli hayvansal kaynaklara sahip olması güzel. Ek ilaveler olarak tavuk ciğeri, somon yağı, hodan yağı, papatya, kızılcık, dulavrat kökü, prebiyotik gibi çeşitli ilaverin eklenmiş olması içeriği zenginleştirmiş. Ayrıca L-karnitin ilavesi bu mamaya da eklenmiş. Başta dediğim gibi mamada bir miktar tahıl içeriği de bulunuyor. Özellikle tahıl kaynaklarından biri olarak sorgum içermesi artısı. Sorgum, gerçekten sağlıklı tahıllardan biri. Çoğu mamada görmediğimiz bir tahıl türü, farklı ve güzel bir içerik. Sadece tek eksisi sorgumun yanısıra içerisinde tahıl olarak mısır ve mısır gluteni içeriyor olması diyebilirim. Böyle bir mamaya eklenilmemiş olsa çok da bir şey kaybedilmezdi, farklı bir tahıl eklenilebilirdi diye düşünüyorum. Yine kıyaslama gibi olacak ama Optimeal için eksi yönü olarak gluten içermesi desem de kullandığınız Proplan mama bunun yanında daha da kötü bir konumda yer alıyor, tahıl olarak buğday, buğday gluteni, mısır ve mısır gluteni içeriyor. En azından Optimeal buna kıyasla daha çeşitli, zengin bir içeriğe sahip. Bu yüzden tahıllı mama tercih edecekseniz Optimeal markasına da bir şans verin derim.

IIREMMM
IIREMMM

112777

Proplan dışında daha önce hangi markayı kullanmistiniz peki

Goksusu
Goksusu

791

@Pomcimin
Çok teşekkür ederim çok bilgilendirici bir yazı olmuş.

Goksusu
Goksusu

791

@IIREMMM
Daha önce hangi mama kullanılmış maalesef bilmiyorum çünkü 1.5 yaşındayken sahiplendik direk proplan ile başladık biz.

Goksusu
Goksusu

791

Denemek için az miktar N&D somonlu portakallı aldım fakat kedim sevmedi gibi üstünü falan kapattı iştahla yemiyor ve cok az yiyor bu durum değişir mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR