Çip Taktirma

Tuina
Tuina

336 Puan

Arkadaslar 2 kedim var ve 6 yasındalar. Maalesef çip taktıramadım (lütfen yargılamayın) ama su an taktırmak istiyorum. Fakat ceza yemek istemiyorum. Bi öneriniz var mı ne yapabilirim? Yoksa taktırmadan da aşı vs. Yaptırabilir miyim? Veterinerler çipsiz kedi görünce hemen devlete şikayet ediyorlar mı?

6 CEVAP

Busesi
Busesi

4422

Hayır ben kedime çip taktırmadım bunun desteğini de veterinerimden aldım taşınmamdan dolayı başka veterinerlere de gittim onlara da tipsiz olduğunu aşı yaptırmak istediğimi söyledim ceza felan kesmediler kesmiyorlarda ve yakınımda hiçbir kediye çip taktırmasını önermiyorum çünkü Allah korusun her türlü duruma karşı emarda görüntülerin gözükmesini bile engelliyor çip üstelik kedilere çip takılmasını saçma bulan veterinerler bile var çünkü tekir bir kediyi sokakta görseler çipine bakmıyorlar cins kediyi görseler kediyi kaçırırlar ablamın abimin kedisi aşı yaptırmak istiyorum derler rahatlıkla kediyi götürürler bu yüzden bence çok üstünde durmayın üstelik kedinizi yeni sahiplendiğinizi çip taktirmak istediğinizi söyleseniz yine takarlar yeterki cepleri dolsun

cat_expert
cat_expert

12757

Muhtemelen çip taktırmak için önce ceza ödemeniz gerekiyor, bu düzenlemeyle ilgili kafa karışıklıkları devam ediyor. Veteriner klinikleri bu durumda başlarına iş almamak için çip takmıyor tarım müdürlüğüne yönlendiriyor onlar da direkt ceza işlemini başlatıyor. Kediler ufak olsaydı küçük gösterip klinikler çip takabiliyor ama sizinki büyükmüş epey.


Hep aynı kliniğe gidiyorsanız tanışıklık varsa çok sıkıntı olmaz aşılarını yaptırırsınız yine, genelde klinikte çipsiz aşı karnesini verince çip var mı diye soruyorlar çipsiz kedilere işlem yapmayan klinik tek tüktür genelde yaparlar ama çip taktırın en kısa sürede diye tembih ederler.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Şöyle yapıyorsunuz veterinere gidiyorsunuz, veterinerlerin çoğu 10 yaşındaki kediyi bile sanki 6 ay önce doğmuş gibi kaydediyorlar. Doğru mu? Tabii ki yanlış. Ama Türkiye burası oluyor her şey.


Pasaportları var mı? Yoksa eğer, sokakta buldum falan diyebilirsiniz bir opsiyon olarak, yeni sahiplendim dersiniz. Pasaportları yoksa sorun olmaz.

gizmssahinn
gizmssahinn

107532

Özel veteriner kliniklerinde cezasız çip takıyorlar

Gidip 6 aylık olarak kaydettirerek çip taktırabilirsiniz, bir sakıncası yok kedinizin yaşı yanlış yazmış oluyor sadece

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Bu çip taktırma diyenlere kesinlikle kulak asmayın aynı kafa aşıya da karşı. 500 sene önce de matbaaya karşıydı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR