Kedim Tuvalet İhtiyacını Yanlış Yerlere Gideriyor Bakar Mısınız?

LASTBLOOD89
LASTBLOOD89

865 Puan

Kedim şuan da 1 yaşında. Bugüne kadar kesinlikle yaşamadığımız kötü bir olayı (tuvaletini halıya yapmasından bahsediyorum) bu haftalarda yapmaya başlaması beni işkillendiriyor. Kedim 2 aylıktan beri benim yanımda büyüdü ve tuvaletini sürekli olarak kum kabına yapıyordu fakat bu haftalarda halıya ,salona ,parkelere yapmaya başladı.Bu durumdan bıktık usandık. Ev kokuyor halıyı yıkamak zorunda kalıyoruz. Halıyı kaldırıyoruz yine aynı durum devam ediyor.Her yolu denedik yaptığı yerlere parfüm sıktık bir daha yapmasın diye ama sürekli devam eden bir olay haline dönüştü. Okuduğum bazı bilgilere göre kum kabı banyonun veya lavabonun yanındaysa tepki olarak yapıyorlar diye bir yazı okumuştum.Bizim kedinin de kum kabı lavabonun yanında evet.Ama kum kabını banyodan lavabodan uzaklaştırsak da olay devam etmeyi bırakmadı. Kedim 2 ay önce kısırlaştırıldı ama bu olayın onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü bu olay kısırlaştırmadan 1 buçuk ay sonra başladı.Lütfen acil yardımınızı bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

4 CEVAP

Amedsoner
Amedsoner

7898

Yerini değiştirmeyin eski yerine getirin. Bir kum kabı daha alın. Evin başka bir köşesine görebileceği bir yere koyun. Belki banyoya da koyabilirsiniz. Tuvaletini yaptığı yerlerde kokusu geçmez onun burnu daha hassas. O yüzden oraya gelip bir daha yapabilir. Yaparken yakalarsaniz hayır! Deyin. Kızgın bir ses tonuyla. Sonra yeni kumuna götürün. Ve ödül maması verin.

aleyn
aleyn

113859

kakasını yaptıgında kumuna koyun bi süre, kedinizi de kum kabına götürün ordan kokusunu almasını sağlayın, hergun kum kabına götürüp bırakın mümkünse patileriyle kazma hareketi yaptırın.. ayda 3 kez tüm kumu değiştirmek fazla bence kumdaki işaretini kaybediyor sürekli, günlük temizleyip ayda bi kez toptan temizleyebilirsiniz tabii nasıl kum kullandıgınız da önemli, kumdan rahatsız oluyor olabilir silika mı bentonit mi kullanıyorsunuz, ince kalın.. bazen kediler patileri acıdıgı için kuma girmek istemez kalın taneli ve silika kumlarda..

miraytas
miraytas

15709

Kumunu yakın zamanda değiştirdiniz mi?

LASTBLOOD89
LASTBLOOD89

865

ayda 3 kere değiştiriyoruz bol miktarda kum koyuyoruz yeterli miktar mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 677 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR